امام‌جمعه قوچان گفت: اجرای تمام فعالیت‌های فرهنگی باید دارای یک خط فکری و جریان سازی باشد و حماسه ۳۰ دی ۵۷ مردم قوچان نشان داد که این شهرستان سهم بسزایی در انقلاب دارد و باید برای نسل‌های امروزی این مسئله بازگو شود.
کد خبر: ۹۵۷۱۵۲۲
|
۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از قوچان، حجت‌الاسلام علیرضا هراتی مطلق در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن ۳۰ دی سالروز قیام مردم قوچان علیه رژیم ستمشاهی اظهارکرد: طی مدتی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد وقایع و اتفاق‌هایی که توسط این مردم رقم خورده و در آن حماسه آفریدند رو به فراموشی رفته و آن‌چنان پرداخته نشده بود.

وی با یادآوری این موضوع که سال ۱۴۰۰ یکی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی قوچان تعیین ۳۰ دی سالروز قیام مردم این شهرستان علیه رژیم ستم‌شاهی در سال ۵۷ به عنوان یک روز شاخص بوده است، افزود: پس از تأیید این روز توسط شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، یکی از اقدامات بازخوانی نقل‌قول شاهدان عینی و گفتارهایی بود که واقعه ۳۰ دی ۵۷ و شهادت دو نفر در مسجد جامع را دیده بودند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی قوچان بیان کرد: یکی از دغدغه‌ها در این زمینه عدم دسترسی به اسناد و اتفاقات رخ‌داده در آن زمان و روزهای اوج انقلاب در این شهرستان بود که با همکاری سربازان گمنام امام زمان(عج) این اسناد انقلاب در اختیار قرار گرفت و از حیث سندی مباحث بررسی و تطبیق با اقوال انجام شد که ماحصل آن نگارش کتاب «چلّه کلون» بوده است.

حجت الاسلام هراتی مطلق با اشاره به اینکه این شهرستان دارای مشاهیر به نام و سرشناسی است که شاید کمتر نامی از آن‌ها در میان مردم به‌ویژه نسل جوان و نوجوان دیده شود، تصریح کرد: سال قبل از میان ۱۱۵ نفر مشاهیر به نام شناسایی‌شده بر اساس ملاک‌ها و معیارهایی مشخص، ۹۵ نفر مورد تأیید و تصاویر آن‌ها در گوشه گوشه این شهرستان در معرض دید مردم و مترددین علی‌الخصوص مسافران قرار گرفت.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات برای سومین سال گرامیداشت حماسه مردم قوچان در ۳۰ دی ۵۷ را پیوست رسانه‌ای این واقعه دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری دعای ندبه سراسری در مصلای قبا با نوای مهدی سماواتی و سخنرانی حجت‌الاسلام ناصر رفیعی و پخش آن از صداوسیما و رسانه ملی توانست گوشه‌ای از این حماسه را به مردم ایران اسلامی نشان دهد.

امام‌جمعه قوچان بابیان اینکه تمام فعالیت‌های فرهنگی علاوه بر داشتن پیوست رسانه‌ای و مکتوب، باید دارای خط فکری و جریان سازی بوده تا در جامعه اثرگذاری داشته باشد، تصریح کرد: متأسفانه طی سال‌های قبل در گرامیداشت حماسه ۳۰ دی ۵۷ مردم قوچان و قیام آن‌ها علیه رژیم ستم‌شاهی خط فکری دنبال نمی‌شد درصورتی‌که مردم این شهرستان سهم بسزایی در انقلاب اسلامی داشته‌اند که باید این گفتمان برای نسل‌های امروز به‌درستی بازگو شود.

حجت الاسلام هراتی مطلق تأکید کرد: جریان سازی ۳۰ دی نباید مختص به یک‌زمان و مکان بوده بلکه این اتفاق دارای عقبه‌ای است که پس از آن‌هم ادامه‌دار بود و باید اینگونه موضوعات و مبارزات انقلابی مردم قوچان در مدارس، دانشگاه‌ها و... تبیین شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار