خبرهای داغ:
آیت الله رئیسی:

روابط ما با ازبکستان روابط عمیق فرهنگی و تمدنی است

رئیس جمهور کشورمان در دیدار دوجانبه با رئیس جمهور ازبکستان گفت: روابط ما با ازبکستان روابط عمیق فرهنگی و تمدنی است که بین ملت دو کشور وجود دارد.
کد خبر: ۹۴۵۶۹۳۸
|
۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷

روابط ما با ازبکستان روابط عمیق فرهنگی و تمدنی است

به گزارش خبرگزاری بسیج، آیت‌الله رئیسی که به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، امروز - چهارشنبه - به ازبکستان سفر کرده است، دقایقی پیش با استقبال «عبدالله نعمتوویچ عارف اف» نخست وزیر ازبکستان، «ابراهیم عبدالرحمان اف» وزیر نوآوری، «فاضل اف» معاون وزیر امور خارجه، استاندار سمرقند، سفیر و جمعی از اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند، وارد فرودگاه شهر تاریخی سمرقند شد.

آیت الله رئیسی در دیدار شوکت میرضیایف رئیس‌جمهور ازبکستان که عصر امروز برگزار شد، گفت: حضور در شهر سمرقند و در جمع دوستان و برادران عزیزمان و ریاست جمهوری ازبکستان که کشوری دوست و برادر است توفیقی برای بنده و همکارانم بشمار می‌رود.

وی افزود: سالگرد استقلال ازبکستان را به شما و همکارانتان تبریک می‌گویم بدون تردید ازبکستان در این سال‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته است به ویژه در دوره نخست وزیری و ریاست جمهوری جنابعالی. روابط ما با ازبکستان فقط روابط همسایگی و منطقه‌ای نیست، بلکه رابطه عمیق فرهنگی و تمدنی بین ملت‌های دو کشور وجود دارد.

رئیسی تشریح کرد: پیشرفت‌های شما را پیشرفت‌های خودمان می‌دانیم و برای توسعه روابط بین دو کشور هیچ مانعی را نمی‌شناسیم. برخلاف تحریم‌ها جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. ملت ما اراده کرد و تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کرد. در حوزه‌های مختلفی پیشرفت داریم و ظرفیت‌های خوبی در جمهوری اسلامی ایجاد شده است.

وی افزود: آمادگی برای افزایش روابط دو جانبه در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه تبادل تجاری و اقتصادی وجود دارد. حوزه ترانزیت و حمل ونقل از حوزه‌هایی است که بین دو کشور در آن‌ها همکاری خوبی صورت بگیرد.

رئیسی گفت: همچنان که در تاجیکستان خدمت شما گفتم آمادگی داریم با توجه به امکاناتی که در حوزه انرژی وجود دارد همکاری خوبی با هم داشته باشیم. با سخنانی که بین وزیر نفت ما و مسئولین بخش انرژی ازبکستان صورت گرفته و با توجه به تفاهماتی که انجام شده امیدوارم گام‌های خوبی برای توسعه روابط درحوزه انرژی برداشته شود.

رئیس جمهور افزود: امضای اسناد بین دو کشور جلوه خوبی از اراده برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف بین دو کشور است. کشاورزی می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری بین دو کشور باشد با اراده‌ای که وجود دارد سطح ارتباط تجاریِ ۵۰۰ میلیون دلاری بین دو کشور در گام اول به سه یا چهار برابر بیشتر ارتقا پیدا کند

رئیسی خاطر نشان کرد: در ارتباط با نیرو‌های فنی و مهندسی با توجه به امکانی که در کشورما ایجاد شده می‌تواند زمینه خوبی برای همکاری دو کشور باشد.

رئیس جمهور اظهار داشت: در خصوص عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های از شما به خاطر نظر مثبتتان در اجلاس قبلی و این اجلاس صمیمانه تشکر کنم.

شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز گفت: از دیدن جنابعالی در شهر تاریخی سمرقند خوشحالی خودم را ابراز می‌کنم البته در یکسال برای سومین بار با هم دیدار می‌کنیم و سفر جنابعالی به ازبکستان سفری تاریخی است.

وی افزود: با استفاده از این فرصت سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور ایران و ازبکستان را تبریک می‌گویم. سلام من را به رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران برسانید.

رئیس جمهور ازبکستان تشریح کرد: حضور جنابعالی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگ‌های را و همچنین امضای سند عضویت کامل ایران در این سازمان را تبریک می‌گویم.

میرضیایف تصریح کرد: همه اصلاحاتی که در ازبکستان در حوزه مبارزه با فساد اداری، توسعه بهبود بخشیدن به روابط خود با کشور‌های همسایه انجام می‌شود با سیاست‌های دولت شما در ایران هماهنگی دارد.

رئیس جمهور ازبکستان افزود: همچنین راه بسیار بزرگی را در حوزه روابط بین دو کشور باز می‌کنیم از زمان اولین ملاقات بنده با شما تا ملاقات امروز ما رویداد‌های خیلی مهمی رخ داد که از جمله آن می‌توان به سفر‌های آقایان قالیباف، وحیدی، شمخانی و ستاری به ازبکستان نام برد از طرفی برخی مسئولان ازبکستان هم به ایران آمدند.

وی تشریح کرد: رویداد‌های مهمی که از سفر تا سفر انجام شد می‌تواند پایه محکمی برای توسعه بیش از پیش روابط بین دو کشور خواهد بودالبته در این میان علاوه بر سفر‌هایی که عرض کردم کمیسیون مشترک دو کشور برگزار شد و کمیسیون مشترک سرمایه گذاری تاسیس شد و چند همایش تجاری و علوم فن‌آوری را بین دو کشور برگزار کردیم که همه این‌ها ایجاد کننده انگیزه جدید برای توسعه این همکاری‌ها خواهد بود.

میرضیایف گفت: دریکسال اخیر ملت ازبکستان اطلاعات بیشتری در مورد تاریخ بزرگ شما به دست آوردند همچنین از اشتراکات فرهنگی زیادی بین ملت دو کشور مطلع شدند.

رئیس جمهور ازبکستان تشریح کرد: البته این مسائل باعث شد روابط دو کشور در حوزه اقتصادی و بازرگانی هم افزایش پیدا کند از جمله در سال گذشته مبادلات تجاری بین دو کشور نسبت به سال قبل از آن ۷۳ درصد افزایش یافته و امسال هم از آغاز سال میلادی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته ایم.

روابط ما با ازبکستان روابط عمیق فرهنگی و تمدنی است

در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ازبکستان که بعداز ظهر امروز چهارشنبه ۲۳ شهریور برگزار شد، ۱۷ سند همکاری با حضور مقامات و روسای جمهور دو کشور امضا و تبادل شد و در ادامه بیانیه مشترک رؤسای جمهور ایران و ازبکستان نیز امضا شد.

گفتنی است، از برنامه های امروز رئیس جمهور در این سفر سه روزه، برگزاری نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ازبکستان، امضای چند سند همکاری میان مقامات دو کشور در حضور رؤسای جمهور و برگزاری دیدار آیت الله رئیسی و میرضیایف خواهد بود.

رئیس جمهور در این سفر، همچنین ضمن شرکت و سخنرانی در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با تعدادی از سران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رییس جمهور آیت الله رییسی را در این سفر سیاسی و اقتصادی همراهی می‌کنند.

بیست ‌و دومین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به میزبانی ازبکستان روزهای پنجشنبه و جمعه - ۲۴ و ۲۵ شهریور - در سمرقند برگزار می شود، در حاشیه نشست با سران کشورهای شرکت کننده دیدار و گفت و گو می کند.

ایران به دنبال نقش آفرینی و حضور فعال در منطقه
آیت الله سید ابراهیم رئیسی قبل از سفر به ازبکستان در پاویون فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این سفر به دعوت رئیس جمهور ازبکستان برای دیدار دو جانبه رسمی و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای انجام می‌شود.

وی ادامه داد: هدف از این سفر تقویت سیاست همسایگی، تقویت همگرایی و عمق بخشیدن به چندجانبه گرایی است؛ بدون تروید در سیاست همسایگی در گام نخست توانستیم اعتماد سیاسی متقابل را تقویت کنیم و در گام دوم نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران و حضور فعالش در منطقه را دنبال می کنیم به نحوی که بتوانیم با زیرساختهایی که در آسیا و کشورهای همسایه وجود دارد و قدرت و توان اقتصادی، نظام پولی و بانکی و همه پیشرفت های امروز منطقه و ظرفیت ها را کنار هم قرار دهیم و بهترین استفاده را برای منافع ایران داشته باشیم.

رئیسی با بیان اینکه دیدارهای دوجانبه در حاشیه اجلاس سران شانگهای به توسعه روابط منطقه کمک می‌کند، ادامه داد: در این دیدارها با سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌ شانگهای درباره مسائل منطقه‌ای، و توسعه بین‌المللی گفت‌وگو می‌کنیم تا ایران در منطقه و جهان بیش از قبل نقش آفرینی کند و اثر بخش باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که این سفر در راستای سفرها و ارتباطاتی که با کشورهای همسایه داریم، گامی برای توسعه و تقویت هر چه بیشتر روابط ایران و کشورهای همسایه و منطقه باشد.

سازمان همکاری شانگهای در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ (۲۵ خرداد ۱۳۸۰) در شانگهای توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد و هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان هشت کشور این سازمان اقتصادی منطقه ای شانگهای هستند.

افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان هم در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، ترکیه و سریلانکا شرکای گفت و گوی این سازمان همکاری شانگهای به شمار می روند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار