خبرهای داغ:
مسئول فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج لنجان عنوان کرد:

یکی از ویژگیهای دوران دفاع مقدس حضور نیروهای مردمی با انگیزه قوی و از قشرها و سطوح مختلف بود

مسئول فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج لنجان گفت: یکی از ویژگیهای دوران دفاع مقدس حضور نیروهای مردمی با انگیزه قوی و از قشرها و سطوح مختلف بود از این رو باید گفت دوران دفاع مقدس یکی از نزدیکترین وقایع به حادثه عاشورا است.
کد خبر: ۸۸۶۶۱۲۳
|
۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج لنجان سید احسان میرزایی مسئول فرهنگی اجتماعی ناحیه مقاومت لنجان، در حاشیه برگزاری مراسم آبی خاکی که به مناسبت فتح خرمشهر در روزهای 3و4و5 خرداد در دریاچه ساحلی زرین شهر برگزارشد با اشاره به اینکه سیره و روش زندگی شهدا باید برای جوانان تبیین شده و به الگویی برای زندگی آنان مبدل شود، متذکر شد: باید گفت یکی از ویژگیهای دوران دفاع مقدس حضور نیروهای مردمی با انگیزه قوی و از قشرها و سطوح مختلف بود از این رو نگارش و بیان عملیات‌ها و شهدای دوران دفاع مقدس می‌تواند نسل جوان کشور را با این دوران طلایی به خوبی آشنا سازد.

مسئول فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج لنجان دفاع مقدس را یکی از بزرگترین اتفاقات در دنیای معاصر دانست و تاکید کرد: شهدا همان‌هایی هستند که به خاطر تکلیفشان از تمام لذت‌های دنیوی دست کشیدند و از هر آنچه که داشتند گذشند؛ با همه سختی‌ها جهاد کردند و قرب اصلی را به دست آوردند و ما نیز زمانی می‌توانیم از دین دفاع کنیم که دین را بشناسیم و در یک کلام شهدای ما دین‌شناسان خوبی بودند و جایگاه خاصی نیز به دست آوردند و خود را فدای دین کردند.

وی افزود: در هر جامعه ای که فرهنگ شهید و شهادت به درستی تبیین، درک و عملیاتی شود، دشمنان اسلام چاره ای جز عقب نشینی و شکست نخواهند داشت  لذا با توجه به اینکه امروز جامعه اسلامی ما به دو عنصر اساسی بصیرت و معرفت نیازمند است برگزاری برنامه هایی همچون شب های شیدایی و بازسازی عملیات های دفاع مقدس از جمله عملیات های حساس همچون والفجر ۸ می تواند نسل جوان ما بیش از پیش با این دو اصل مهم آشنا سازد.

ایشان با اشاره به اهداف وجایگاه عملیات والفجر ۸ در استراتژی نظامی ایران در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: پس از فتح خرمشهر، عملیات‌های خیبر و بدر (به‌خصوص خیبر) موجب انفعال عراق و برتری جمهوری اسلامی ایران شد، اما هیچ یک از عملیات‌های انجام‌شده در مقطع پس از فتح خرمشهر تا فاو، دارای نتایجی نبود که بتواند برتری تعیین‌کننده‌ای را نصیب ایران کند.

وی افزود: از این‌رو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از یک سال اقدامات فشرده، عملیات والفجر۸ را بهمن ماه ۱۳۶۴ در منطقه فاو اجرا کرد.
 مسئول فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج لنجان تصریح کرد: ابتکار ویژه سپاه پاسدارن در این عملیات سرنوشت ساز، عبور از اروندرود و فریب ارتش عراق در مکان حمله اصلی و استفاده از پدیده جدیدی به نام غواص بود چراکه عبور از رودخانه اروند آن هم با ابتدایی‌ترین تجهیزات و امکانات، نبوغ و انگیزه پایان‌ناپذیری را نشان می‌داد که غیرقابل‌ کنترل به نظر می‌رسید.
 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که پس از فتح خرمشهر پیروزی های جمهوری اسلامی به اوج خود رسید، از این رو دشمنان ایران اسلامی با افزایش و تقویت توانایی های تکنولوژی عراق به ویژه نیروی هوایی را در دستور کار قرار داد و به دنبال آن دشمن سعی کرد فضا را به طور مطلق در اختیار بگیرد تا شاید به این وسیله به لحاظ ضعف های متعددی که داشت، صحنه جنگ را از میدان رزم زمینی به آسمان، دریا و شهرها بکشاند.

میرزایی اضافه کرد: جوانان ما باید بدانند که منطقه فاو علاوه بر ارزش سیاسی _ نظامی، به لحاظ فراهم سازی امکان حضور مقتدرانه ایران در خاک عراق و موقعیت جغرافیایی و طبیعی، دارای ارزش استراتژیک فراوانی بود و هم چنین معضلات ناشی از عدم تامین مناطق عملیاتی پیشین و مقابله با فشارهای دشمن پس از تصرف منطقه را هم مرتفع می کرد.

وی عنوان کرد: ارتش عراق که تصور نمی‌کرد عبور از اروندرود امکان‌پذیر باشد، در حالت غافل‌گیری مطلق با این اقدام مواجه شد و ناگزیر با واگذارکردن شهر فاو، در پشت کارخانة نمک، که در شمال شهر قرار داشت  مواضع پدافندی اتخاذ کرد و با آنکه حملات بسیاری را در مدت ۷۵ روز انجام داد، موفقیتی کسب نکرد.

 

مسئول فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج لنجان بیان کرد: فرماندهان سپاه که یک‌بار توانسته بودند عراق را در هورالهویزه «عملیات خیبر» غافلگیر کنند، این بار با پیچیدگی بیشتر و بهره‌گیری از عامل فریب، موفق شدند عراق را متوجه منطقه هور نمایند و غافلگیری عراق در فاو به حدی بود که تا دو روز پس از عملیات، ارتش این کشور تصور نمی‌کرد حمله بزرگ سال ۱۳۶۴ ایران از آن منطقه است.

وی خاطرنشان کرد: در واقع عبور از رودخانة اروند با عرض و عمق زیاد و شتاب زایدالوصف کار بسیار پیچیده و خطیری بود که باید با محاسبه دقیق و آگاهی از جوانب امر صورت می‌گرفت، در غیر این صورت علاوه‌براینکه موفقیت عملیات در پرده ابهام قرار می‌گرفت، تعداد بسیار زیادی غواص نیز شهید می‌شدند.

 
ارسال نظرات