خبرهای داغ:
یادداشت/صادق چگینی:

دلواپس خزز نباشید،چند روزی مهمان ماست!!

در تقسیمات جدیدی که صورت گرفته است سهم ایران از دریای خزر ۱۱ درصد تعیین شده است و این به معنای شکست قطعی ایران و محروم شدن از منابع زیر زمینی می باشد.
کد خبر: ۹۰۴۵۸۷۰
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۸

 به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، دریای خزر طولی بیش از 1200 کیلومتر و میانگین پهنه ای 320 کیلومتری دارد. مساحت خزر 376 هزار کیلومتر مربع است. از کرانه های خزر، 1900 کیلومتر به قزاقستان، 820 کیلومتر به آذربایجان، 675 کیلومتر به ایران و 3220 کیلومتر نیز به روسیه و ترکمنستان تعلق دارد. ذخایر نفت خزر تا کنون بیش از 200 میلیارد بشکه تخمین زده شده است که پس از خلیج فارس و سیبری در رتبه سوم قرار دارد. سرنوشت رژیم حقوقی دریای خزر مهمترین پرسشی است که این روزها که دولتهای حاشیه دریای خزر برای حضور در نشست همسایگان خزر به مسکو سفر کرده اند.
پس از این دو معاهده که در آن به استفاده از آب های خزر اشاره شده است، موافقتنامه های 1921 و 1940 از جمله توافقات بعدی است که هم اکنون نیز درباره رژیم حقوقی دریای خزر مورد استناد است؛ موافقتنامه ای که براساس آن ایران و اتحاد جماهیر شوروی حق بهره برداری مساوی از دریای خزر را تایید کرده اند.
موافقتنامه ای سه جانبه را دائر بر تقسیم دریای خزر را امضا کردند که عملا ۶۴ درصد از محیط خزر را در حاکمیت آنها قرار داد. بر اساس این توافق، قزاقستان ۲۷ درصد، روسیه ۱۹ درصد و جمهوری آذربایجان ۱۸ درصد از خزر را متعلق به خود نمودند و برای ترکمنستان، حدود ۲۳ درصد نیز درنظر گرفته شد و تنها حدود ۱۳ درصد برای ایران باقی ماند. در این میان، آذربایجان نیز با حمایت امریکا و تمهیدات فنی مربوط به اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز، عملاً نسبت به تسلط بر بخش زیادی از این دریا و اعلان حاکمیت بر آنها اقدام کرد و بهره برداری از منابع نفت و گاز را نیز آغاز نمود.
لذا در تقسیمات جدیدی که صورت گرفته است سهم ایران از دریای خزر ۱۱ درصد تعیین شده است و این به معنای شکست قطعی ایران و محروم شدن از منابع زیر زمینی می باشد.
عمیق ترین جای دریای خزر ۹۸۰متر  به طرف ایران است و این به معنای عدم توانایی در برداشت ذخایر کف دریا بوده است.
ایران نباید اجازه دهد سه کشور به همراه روسیه بازی چپاول و تجزیه ایران را راه بیندازند اگر چنین شود به زودی خلیج فارس را هم از دست خواهیم داد.
دولت از پنهان کاری دست بردارد.
سیگنال هایی که از طیف برجام و خزر به گوش می رسد احتمالا ایران به سهم ۱۱درصدی رضایت داده است و نوک پیکان را به سمت رهبری نشانه رفته اند.
منابع از مشرق و داستان خزر
1002/پ30/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها