ورود غاز پیشانی سفید کوچک به تالاب میل و مغان

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد از ورود پرنده مهاجر و حمایت شده غاز پیشانی سفید کوچک به تالاب سد میل مغان در شهرستان اصلاندوز خبر داد.
کد خبر: ۹۵۶۳۰۵۱
|
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶

ورود غاز پیشانی سفید کوچک به تالاب میل و مغان
به گزارش خبرگزاری بسیج، از اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، شاهین جهانگیرزاده روز سه شنبه با اعلام این خبر، گفت: از زمان آغاز نخستین بارش‌های پاییزه در مناطق سرد سیر روسیه و شمال اروپا تعداد کثیری از گونه ‌های مختلف پرنده با مهاجرت به نوار غربی کشور از جمله تالاب‌ ها، آب ‌بندها و مزارع کشاورزی شهرستان های پارس آباد و اصلاندوز را برای زمستان ‌گذرانی خود انتخاب می‌ کنند.

وی با اشاره به اینکه در تالاب میل مغان شهرستان اصلاندوز ۷۲ گونه پرنده شناسایی شده است، افزود: غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک و بزرگ، خوتکا، اردک سر سبز، اردک ارده ای، اردک سر حنایی، کفچه نوک، کشیم کوچک، چنگر، باکلان کوچک، باکلان بزرگ، سهره، حواصیل و بوتیمار از جمله ‌پیش قراولان پرندگان مهاجر به این منطقه هستند.

جهانگیرزاده با بیان اینکه غاز پیشانی سفید کوچک و زنگوله بال از با ارزش ترین پرندگان مهاجر به منطقه هستند، اظهار کرد: غاز پیشانی سفید کوچک تنها پرنده در حال انقراض در دنیاست که برنامه حفاظت بین المللی برای آن تدوین شده است و این پرندگان در هنگام مهاجرت رصد می شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد بیان کرد: هرگونه شکار و صید غاز پیشانی سفید کوچک ممنوع بوده و با شکارچیان و متخلفان به طور قاطع و بدون اغماض برخورد خواهد شد.

جهانگیرزاده اضافه کرد: تالاب سد میل مغان به دلیل غنای تنوع زیستی و دارا بودن حیات وحش منحصر به فرد و مهاجرت سالانه بیش از ۲۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر در حال گذراندن مراحل نهایی برای ثبت در کنوانسیون بین‌المللی رامسر به عنوان تالاب بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا تالاب میل و مغان در ۵۳ کیلومتری شهرستان پارس آباد و ۳ کیلومتری غرب شهرستان اصلاندوز واقع شده و یکی از زیستگاه های مهم حیات وحش در شمال استان اردبیل است.

غاز پیشانی‌ سفید کوچک که نام علمی آن Anser erythropus می باشد از رده پرنده، شاخه طناب داران، راسته غازسانان، تیره اردکیان، زیرخانواده غازان و تبارغازها است.

تعداد این پرنده در سطح جهان کاهش چشمگیری داشته به طوری که در زمره پرندگان در خطر انقراض قرار گرفته و اجرای برنامه ویژه حفاظتی در زیستگاه هایی که دیده می شود ضروری است.

غاز پیشانی سفید در ایران نیز در فصل زمستان ضمن مهاجرت به ‌طور منظم در آذربایجان دیده شده و از پراکندگی فراوانی برخوردار بوده اما به علت شکارهای بی رویه و نابودی مناطق زیستی تعداد آنها کاهش یافته و در سال های اخیر تعداد انگشت شماری از غاز پیشانی سفید کوچک به صورت اتفاقی و مهاجر عبوری به چشم می خورند.

این پرنده در مناطق تالابی، نیزار، دریاچه های آب شیرین ، شالیزارها و مزارع گندم و جو و علوفه به سر برده و در نواحی باتلاقی و توندرا تولید مثل می کند.

ارسال نظرات