معاون سواد آموزی آموزش و پرورش قم:

۱۴۰ نخبه سوادآموز در قم حضور دارند

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم از حضور ۱۴۰ نخبه که با حضور در کلاس های سوادآموزی استان قم به مدارج بالای علمی رسیده اند، خبر داد.
کد خبر: ۹۳۷۱۳۵۰
|
۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۹
۱۴۰ نخبه سوادآموز در قم حضور دارند
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت الاسلام «محمد رضا قاسمی نیا» امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی سواد آموزی که در محل سازمان سازمان آموزی استان قم برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۱۷ شهریور اظهار داشت: برکت خون شهدای جمعه خونین ۱۷ شهریور سال ۵۷، موجب شد راه باسوادی و تحصیل علم باز شود و سوادآموزان ما تا مدارج بالای علمی را بخوبی طی کنند.

وی افزود: قم خاستگاه انقلاب و حرم اهل بیت (ع) است و همه ما باید در هر عرصه ای، خودمان را خادم این حرم و این انقلاب عظیم بدانیم.

معاون سواد آموزی استان قم افزود: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، در استان قم تقریبا ۳ درصد بی سواد داریم یعنی حدود ۳۳ هزار از گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال اظهار بی سوادی کرده اند که با توجه به اهمیت استان، حتی یک نفر بی سواد هم زیاد است.

قاسمی نیا ادامه داد: بر اساس همین سرشماری، درصد بی سوادی اتباع خارجی در استان، ۱۴ درصد از وضعیت بی سوادی اتباع در کل کشور مطلوبتر است.

معاون سواد آموزی استان قم با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته از سوی این معاونت عنوان کرد: طبق هماهنگی که با معاونت امور خانواده جامعه المصطفی صورت گرفت، طی دو سال و نیم گذشته ۲۰۰ نفر از خانواده‌های طلاب خارجی زبان فارسی را آموزش دیدند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام نماینده یونیسف قبل از کرونا، ۲۶۳ میلیون نفر کودک ۶ تا ۱۷ ساله در جهان از تحصیل بازمانده اند که ۶۱ میلیون نفر بین ۶ تا ۱۱ سال در دوراه ابتدایی، ۶۰ میلیون نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال در مقطع متوسطه اول و ۱۴۲ ملیون ۱۵ تا ۱۷ سال در متوسطه دوم هستند؛ همچنین از جمعیت حدود ۹۰۰ میلوین نفر بی سواد و کم سواد در جهان، دو سوم زنان و کودکان هستند و این موضوع بسیار تاسف بار است.

قاسمی نیا ادامه داد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، در آموزش پایه و سوادآموزی بالاترین رشد را داشته ایم به طوری که درصد باسوادی قم در ابتدای پیروزی انقلاب، ۴۷ ونیم درصد بوده که در حال حاضر به بالای ۹۷ درصد رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه ریشه کنی بی سوادی در استان نیازمند تشریک مساعی تمامی دستگاه هاست، عنوان کرد: ضرورت دارد مسئولان به موضوع سوادآموزی به طور ویژه توجه کنند و مجلس و دولت انقلابی، استانداری، شهرداری و شورا‌های اسلامی شهر و روستا با برنامه ریزی‌های متناسب، موضوع باسوادی افراد جامعه را به طور جدی دنبال کنند.

معاون سوادآموزی استان قم گفت: ما در زمینه ریشه کنی بی سوادی در استان، با افتخار، آمادگی همکاری کامل داریم.

وی با اشاره به اینکه دوره سوادآموزی به طور عمده برای سنین ۱۰ تا ۴۹ سال تعریف می‌شود، تصریح کرد:خانواده‌ها مراقب باشند تا در مسیر تحصیل دانش آموزان وقفه و یا ترک تحصیل اتفاق نیفتد، زیرا در آن صورت، نخواهیم توانست نسبت به انسداد مبادی بی سوادی در استان جامه عمل بپوشانیم و متاسفانه بناچار آمار سواد آموزان افزایش خواهد یافت.

قاسمی نیا ابراز داشت: گروهی هستند که در میان پایه ترک تحصیل می‌کنند و گروه دیگر اصولا در پایه‌های اول، هفتم یا دهم ثبت نام نمی‌کنند و لذا باید مراقب باشیم حتی برای یک نفرهم چنین موضوعی پیش نیاید؛ البته ما در استان رشد خوبی در پوشش سه پایه داشته ایم و در این زمینه جزو استان‌های برتر هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ۱۴۰ نفر از سوادآموزان ما در استان قم، افتخار آفریده و امروز به مدارج بالای علمی و فعالیت‌های اثربخش اجتماعی رسیده اند که می‌توان به عضو هیئت علمی دانشگاه، نویسنده، کارمند دستگاه‌های دولتی، کارآفرین، معلم و شخصیت حوزوی و ... اشاره کرد.

قاسمی نیا افزود: از ۱۷۹ شهید نهضت سوادآموزی در کشور، نام پنج شهید بزرگوار به نام‌های سید حسین سعیدی، عباس آوری فرد، فاطمه حاج بابایی، احمد علیخانی و محمدعلی ملک محمدی که در حوزه سواد آموزی قم تلاش داشتند، در زمره شهدای استان می‌درخشد.

وی در خصوص ثبت نام و تحصیل کسانی که شناسنامه ندارند، عنوان کرد: در این زمینه هماهنگی‌هایی بین وزرات آموزش و پرورش و سازمان ثبت احوال صورت گرفته تا مشکل حل شود.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قم با اشاره به اینکه در نهضت سواد آموزی بن بست نداریم و باید با کار جهادی از همه موانع عبور کنیم، تاکید کرد: ما از آغاز محدودیت‌های کرونایی کلاس‌ها را به طور محدود در گروه‌های ۴ یا ۵ نفره تشکیل دادیم و یا نیمه حضوری و ترکیبی برگزار کردیم تا لطمه‌ای به تحصیل سوادآموزان وارد نشود.

وی تولید اپلیکیشن ویژه و ۵۷۰ فیلم آموزشی در ۶۴۰۰ دقیقه را از دیگر برنامه‌های سوادآموزی استان در زمان کرونا برشمرد و ادامه داد: همچنین توانستیم برنامه رادیو «صدای دانایی» را برای آموزش سوادآموزان با همکاری معاونت صدای قم از مردادماه سال گذشته تا مردادماه امسال تولید نماییم.

انتهای پیام/
ارسال نظرات