خبرهای داغ:

اعتراض دوستداران محیط‌زیست به تخریب «شاهوار»+ تصاویر

شماری از دوستداران محیط‌زیست و مردم شاهرود با حضور مقابل دفتر امام جمعه شاهرود به تخریب «شاهوار» در قالب فعالیت‌های معدن‌کاری اعتراض کردند.
کد خبر: ۹۲۷۳۶۹۸
|
۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، جمعی از دوستداران محیط‌زیست و مردم عصر امروز به‌منظور جلوگیری از تخریب‌های گسترده معدن بوکسیت تاش در شاهوار، مقابل دفتر امام جمعه این شهر تجمع کردند و خواستار تعطیلی کامل این معدن شدند.
حاضران در این تجمع اعتراضی با در دست داشتن پلاکاردهایی، نجات شاهوار را به‌نوعی نجات شاهرود توصیف کرده بودند و پایان دادن به فعالیت‌های معدنی در این منطقه را لازم و ضروری دانستند.
در روز‌های اخیر نیز بازدید رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی استان و هیأت همراه از معدن بوکسیت تاش در شهرستان شاهرود برای بررسی آخرین شرایط فعالیت این معدن انجام شده بود.
حجت‌الاسلام عباس امینی، امام جمعه شاهرود پیش از این با همراهی شماری از اعضای شورای شهر، اساتید دانشگاه، دوستداران محیط‌زیست، وکلا، کارشناسان معدن، جمعی از مؤثران، بازاریان و اصحاب رسانه شهر‌های شاهرود، بسطام و مجن و... از قله شاهوار و معدن بوکسیت تاش در ارتفاعات این قله بازدید کرده بود.
علی تشنه‌دل، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان هم گفته است: لازمه ادامه فعالیت معدن بوکسیت تاش، انجام تعهدات سه‌گانه محول شده به شرکت آلومینای ایران است.
وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات به وجود آمده موضوع تمدید پروانه بهره‌برداری معدن از سال ۹۷ بلااقدام مانده و با توجه به جلسات برگزار شده، مقرر شد تا شرکت آلومینا اقداماتی در زمینه‌های منابع طبیعی، محیط‌زیست و آب انجام دهد.
به گزارش بسیج، عرصه فعالیت این معدن از ۱۳۲۰ هکتار به یک دهم کاهش یافته است و تمرکز فعالیت معدن در عرصه‌ای با وسعت ۱۵۰ هکتار انجام می‌شود و همچنین شرکت آلومینای ایران موظف است در خصوص احیا و بازسازی سینه کار‌های فاقد ماده معدنی، اجرای طرح ارزیابی زیست‌محیطی و پاک‌سازی مسیل‌ها اقداماتی انجام دهد.
معدن بوکسیت تاش در ۱۵ کیلومتری شمال روستای تاش از توابع بخش بسطام در شهرستان شاهرود قرار دارد که واگذاری محدوده معدنی پس از استعلام از دستگاه‌های موضوع ماده ۲۴ قانون معادن و رعایت جمیع جهات قانونی انجام گرفته و پروانه اکتشاف به نام شرکت آلومینای ایران صادر شده و پس از عملیات اکتشاف و صدور گواهی کشف، پروانه بهره‌برداری معدن در سال ۹۲ در محدوده‌ای به وسعت حدود ۱۳ کیلومترمربع صادر شد.
ذخیره قطعی معدن هنگام صدور پروانه ۷۷۵ هزار تن بوده و میزان استخراج واقعی معدن تا زمان فعالیت در حدود ۳۵۰ هزار تن ماده معدنی بوکسیت بوده است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار