گزارشی از حاشیه نشینی تبریز؛

بالانشینان بی مرفه

پله ها را نه با شوق که با حسی مبهم بالا می روم، نفسم از تپش قلبم می گیرد ولی بیشتر از آن از بی مهری زمانه تنگ می شود، آن هم با این همه هیاهو در تبریز که خود را برای 2018 به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام آماده می کند.
کد خبر: ۸۸۶۰۴۱۰
|
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸

آری اینجا تبریز است و ساکنانش تبریزی با فاصله چند کیلومتر از مرکز شهر و نزدیک تفرجگاه عون بن علی، ولی دریغ که با همه حرف و حدیث ها برای ساماندهی حاشیه نشینی، هنوز بحث آن مسکوت مانده است.

موضوعی که بحث داغ بسیاری از مسئولان به هنگام بزنگاه ها همچون انتخابات می شود تا با نردبان این افراد و پله های سربالایی این کوچه های تنگ و باریک خودشان را به منصبی بالا بکشند.

 

بیش از صد پله را که بالا می روم تازه به کوچه های باریک و تنگ می رسم، کوچه هایی که همچون شریان بدن پیچ در پیچ در خودش خانه های ساده ای را چونان گلبول های قرمز جای داده تا تبریز این شهر مردانگی نفس بکشد با مردمان ساده و کارگر این قسمت از شهر، و همین بهانه گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی شد، آنچه می خوانید حاصل این گفتگو با تنی چند از اهالی این قسمت از تبریز است؛

یکی از بانوان منطقه حاشیه ای تبریز خواستار توجه و رسیدگی مسئولان شهرداری منطقه یک تبریز و دیگر مسئولان شهری و استاني شد.

این بانوی میانسال که نخواست اسمی از او آورده شود در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، بیان کرد: مشکلات زندگی اهالی این منطقه به قدری زیاد است که همیشه ساکنان آن هنگام بارش شدید باران یا وزش باد تند هراسان هستند که مبادا اتفاق خاصی بیفتد دچار مشکل دیگری شوند به خصوص از زلزله همیشه نگران هستیم چراکه با تکان شدید زمین قطعا همه زیر آوار خانه های غيرمستحکم و چوبی خود خواهیم ماند.

وی اضافه کرد: حتی در اتفاق های دیگر به علت کوچه های تنگ و باریک و سربالایی بودن خانه ها و پله های زیاد گروه های امدادی همچون اورژانس و آتش نشانی نيز دچار مشکل می شوند و نمونه آن را در آتش سوزی خانه یکی از همسایگان بالایی دیدیم که تجهیزات امدادی نتوانستند بیاورند و همسایه ها خودشان دست به دست آب را با سطل و ظروف دیگر بالا کشیدند و آتش را خاموش کردند.

 

این زن جوان همچنین افزود: پس از هر بارش باران مجبوریم گل و لای سرازیر شده را از کوه خودمان جمع کنیم و با گونی از محل خارج کنیم. با این اوضاع خانه ها هم مشکلات خاص خود دارد که نمور بودن خانه ها از جمله آن است.

وی گفت: علاوه بر این مشکلات شهری، بسیاری از آسیب های اجتماعی نیز مردم این منطقه و کوچه را تهدید می کند از جمله عبور و مرور افراد معتاد در شب ها از این کوچه ها معضل بزرگی است.

زن جوان ادامه داد: بسیاری از اهالی این منطقه انسان های شریفی هستند که به ناچار از ترس اینکه اسیر اجاره نشینی نباشند در این محل ساکن شدند ولی وجود برخی افراد ناباب و اراذل و اوباش که اغلب هم مستاجر هستند تهدید و مخاطره بزرگی برای مردم آن به خصوص فرزندان و زنان است چراکه هم از نظر اجتماعی برخورد مناسبی ندارند و از طرف دیگر با افراد ناسالم و مجرم رفت و آمد دارند.

این بانوی رنج دیده اضافه کرد: به علت زندگی در این محل ازدواج فرزندانمان هم مشکل مهمی شده است چراکه نمی توانیم راحت برای آن ها تصمیم بگیریم و دید بسیاری از افراد به ساکنان اینجا دید مناسبی نیست.

وی با ابراز تاسف از اینکه فقط اهالی این مناطق در زمان انتخابات و رای گیری ها یاد مسئولان و کاندیداها می افتد، اظهار داشت: حتی برخی به خودشان اجازه می دهند بگویند به من راي بدهید کوچه را آسفالت می کنیم و ... و حتی وعده های تطمیع کننده مالي می دهند.

این زن ادامه داد: بعد از مدت ها تلاش توانستیم ملاقات حضوری با شهردار بگيريم، وقتی اتاقش رسیدیم همکارانش گفتند این ها همان کوه نشین ها هستند که آمدند، چرا باید مسئولان که با رای ما می روند صاحب مسند می شوند به ما چنین اهانتی کنند، مگر ما انسان و مسلمان نیستیم، چرا باید کرامت انسانی ما را با حرف ها و بی توجهی های خود لگدمال کنند.

یکی دیگر از اهالی این کوچه که مردی سالخورده است گفت: کسی اصلا سراغی از ما نمی گیرد که چگونه اینجا زندگی می کنیم در حالی که در تلویزیون و اخبار به مردم، نسبت به این مشکل ما وعده های بزرگ و .... می دهند.

وی افزود: با کارگری روزگار می گذرانیم اگر باشد ولی نمور بودن این خانه ها ما را بیمار و علیل کرده است و باید پول کارگری خود را که به ندرت گير می آوریم برای درمان و دوا خرج کنیم.

 

این پیرمرد اضافه کرد: مسئولان چند سال پیش آمدند و کوچه ها را بررسی و متراژ کردند و رفتند ولی هنوز تکلیف ما را مشخص نکردند که در طرح مسيرگشايي هستیم یا ساماندهی، تا ما هم از بلاتکلیفی دربياييم چراکه به خاطر این بلاتکلیفی خانه های این منطقه ارزش خرید و فروش ندارد و بسیاری از اهالی به خاطر خطرناک بودن و از ترس اتفاقات، خانه خود را رها کرده و اسیر مستأجری شدند.

وی افزود: وجود پله های زیاد از سطح خیابان اصلی در کوچه ها، نامستحکم بودن خانه ها مشکلاتی است که موجب بروز مشکلات دیگری چون بیماری و ... می شود، از آن گذشته وجود برخی افراد معتاد در برخی از خانه هاي محله نیز مشکل دیگری است که امنیت را گرفته و اهالی را نگران کرده است.

رقیه غلامی
ارسال نظرات
آخرین اخبار