خبرهای داغ:

آشنایی با مرکز رشد و فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود

با توجه به اهمیت رونق کسب و کار‌های نوآورانه و گسترش فعالیت‌هایی از جنس کارآفرینی، مرکز رشد و فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود را معرفی می‌کنیم.
کد خبر: ۹۳۱۱۹۶۹
|
۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۳
آشنایی با مرکز رشد و فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرودبه گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، با توجه به اهمیت رونق کسب و کار‌های نوآورانه و گسترش فعالیت‌هایی از جنس کارآفرینی ضمن گفت و گو با دکتر اسمعیل محمودی رئیس مرکز رشد و فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود اقدام به ارائه اطلاعاتی جهت شناخت بیشتر این مرکز نموده است.
مرکز رشد به چه مراکزی گفته می‌شود؟
دکتر محمودی در ابتدا مراکز رشد و فناوری‌های نوین را اینگونه تعریف نمود: مرکزی که جهت حمایت از تجاری سازی طرح‌های مبتنی بر نوآوری، نیازمحور و محصولات پژوهشی ایجاد شده است. این مرکز عمدتا در کنار یک مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی فعالیت می‌نماید و خدمات و پشتیبانی‌های لازم (اعم از فنی و غیر فنی) را برای تبدیل یک محصول یا ایده اولیه به محصول قابل عرضه به بازار فراهم می‌کند.
دانشگاه صنعتی شاهرود و پارک علم و فناوری استان سمنان
دکتر محمودی ضمن بیان این موضوع که مراکز رشد ابزارهاى مطمئنى براى تبدیل نوآوری‌ها و دستاوردهاى تحقیقاتى به محصولات و نیز ترغیب کارآفرینى و توسعه فناوری بویژه از نوع پیشرفته هستند، بیان داشت: مراکز رشد جهت حمایت از تجاری سازی طرح‌های نوآور، نیازمحور و محصولات پژوهشی عمدتا در کنار مرکز تحقیقاتی یا دانشگاهی ایجاد می‌شوند و خدمات و پشتیبانی‌های لازم برای تبدیل محصول یا ایده اولیه به محصول قابل عرضه به بازار یا صنایع کوچک را فراهم می‌کنند. وی همچنین توضیح داد: در سرتاسر جهان، شرکت‌ها و کسب و کار‌های کوچک به علت انعطاف پذیری بالا، مدیریت کارآمد و خطر پذیری کمتر اجزاء مهم رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال هستند و مراکز رشد به عنوان مهترین بخش جهت حمایت از ایده‌ها و تبدیل آن به صنایع کوچک به حساب می‌آیند. هم اکنون بیش از ۳۰۰۰ مرکز رشد در دنیا وجود دارد که عمدتا در کشور‌های پیشرفته استقرار دارند.
با تاریخچه مرکز رشد فناوری‌های نوین آشنا شویم.
به گفته دکتر محمودی مرکز رشد فناوری‌های نوین، تحت عنوان یک مرکز مشترک بین دانشگاه صنعتی شاهرود و پارک علم و فناوری استان فعالیت می‌نماید. ایشان به آغاز فعالیت این مرکز اشاره نمود و گفت: این مرکز با رویکرد دانشگاه جهت عمق بخشیدن موضوع فناوری در پروژه‌های تحقیقاتی، با امضاء یک تفاهم نامه بین دانشگاه و پارک از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغاتی دانشگاه به همراه پارک در محیط دانشگاه از تاریخ امضاء تفاهم نامه صورت گرفت.
رئیس این مرکز به حمایت بی دریغ مجموعه دانشگاه و پارک و همچنین استقبال خوب فناوران دانشگاهی از پاییز سال ۱۳۹۵ پرداخت و ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ با شروع حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه کارآفرین، کلیه فضا‌های کارگاهی و اداری ساختمان مرکز رشد به طور کامل در اختیار فناوران دانشگاهی قرار گرفت.
آشنایی با ساختمان مرکز رشد فناوری‌های نوین واقع در پردیس مهندسی دانشگاه صنعتی شاهرود
دکتر محمودی در پاسخ به چگونگی آغاز فعالیت رسمی این مرکز، به بیان مختصری از اقدامات صورت گرفته در طی چند سال اخیر پرداخت و توضیح داد: هیئت رئیسه دانشگاه در تیرماه ۱۳۹۷ مجوز رسمی فعالیت آزادانه اعضاء هیئت علمی در واحد‌های فناوری را صادر گردید و هیئت ممیزه دانشگاه شیوه نامه تخصیص امتیاز پژوهشی را تصویب کرد و امتیازات تشویقی برای اعضاء هیئت علمی و دانشجویان برای فعالیت در مرکز رشد منظور گردید. وی همچنین ادامه داد: در همین سال، با حمایت دانشگاه، پژوهشکده دانشجویی دانشگاه به سمت حمایت از تیم‌های پیش رشد سوق داده شد تا از محل بودجه این پژوهشکده، بخشی از سرمایه‌ی اولیه واحد‌های پیش رشدی تامین گردد. با اوج گرفتن فعالیت مرکز رشد، تفاهم نامه پیشین در پاییز سال ۱۳۹۷ به قرارداد همکاری تبدیل شد و بر مبنای این قرارداد، در ابتدای پاییز سال ۱۳۹۹، مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، صادر گردید و مرکز رشد، فعالیت رسمی خود را تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت مشترک بین دانشگاه و پارک آغاز نمود.
لازم به توجه است؛ کلیه اعضاء هیئت علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شاهرود در هر سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، همچنین کلیه شرکت‌های دانشگاهی این دانشگاه می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده نمایند.
چه خدماتی در مرکز رشد دانشگاه انجام می‌شود؟
رئیس مرکز رشد دانشگاه در راستای حمایت از متقاضیان نوپای حوزه فناوری، به ارائه خدمات با تقاضای متقاضی و با هزینه پایین اشاره نمود و تاکید کرد: در مرکز رشد فناوری‌های نوین، با همکاری مشترک دانشگاه و پارک، خدمات زیر به واحد‌های متقاضی ارائه می‌گردد.
مشاوره مالی کسب و کار، جذب سرمایه گذار، خدمات و محصول
خدمات آموزشی، تامین فضای جلسات و دوره‌های آموزشی
خدمات تامین دفتر، لوازم اولیه دفتری و محیط کارگاهی سبک
خدمات سرمایه اولیه پیش رشد و تولید نمونه اولیه محصول
خدمات منشی گری و تامین نیروی متخصص
خدمات تبلیغات، برگزاری نمایشگاه و ارائه محصول به بازار
ارائه معافیت‌های مالیاتی و گمرکی به واحد‌های دانش بنیان
جذب تیم‌های فعال مرکز کارآفرینی و شتاب دهنده شاهکار دانشگاه
راهبرد‌های جذب مخاطب چگونه است؟
با توجه به اینکه در راستای جذب مخاطب از جامعه هدف، فرهنگ سازی نقش بسیار پر رنگی را ایفا می‌نماید، به اهمیت این موضوع در این مرکز پرداخت که به گفته دکتر محمودی فرهنگ سازی در حوزه ایجاد فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی ابتدا در جامعه شکل می‌گیرد و دانشگاه نیز با آگاهی از نقش خود در این موضوع، با استراتژی‌های زیر، تصمیم به جذب مخاطب از جامعه هدف گرفته است:
تشویق پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی کاربردی و بازار محور
برگزاری رویداد‌های مساله محور با صنایع بزرگ
برگزاری رویداد‌های استارت‌آپی و ایده‌شو
حمایت از تیم‌های مستقر در مرکز کاراشتراکی شاهکار
فعالیت و تعهدات مرکز رشد تا کنون
رئیس مرکز رشد و فناوری‌های نوین دانشگاه مطابق با آمار خوداظهاری واحد‌های فناوری مستقر در مرکز رشد، بیان نمود: تا کنون در مرکز رشد فناوری‌های نوین، برای ۶۲ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است و تعداد ۷۶ محصول و خدمت ارائه شده به بازار تولید شده است.
آمار ورود و خروج شرکت‌های مرکز رشد فناوری‌های نوین از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ در سال اخیر به طور متوسط ۱۶ واحد فناوری در مرکز رشد مستقر بوده اند که ۶ واحد از آن‌ها دانش بنیان بوده اند. امید است پیرو تعهدات مجوز صادره از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تا پاییز سال ۱۴۰۴، تعداد ۸۲ واحد فناوری که ۳۲ واحد آن در مرحله رشد مقدماتی و ۵۰ واحد آن در مرحله رشد باشند در این مرکز مستقر گردند.
زمینه‌های تخصصی مرکز رشد به چه صورت است؟
دکتر محمودی به برخی زمینه‌های تخصصی شرکت‌های مستقر در مرکز رشد تاکنون پرداخت و به تفکیک اشاره نمود: هوش مصنوعی، پردازش تصویر، دوربین‌های پلاک خوان و تشخیص چهره، اندازه گیری و پرتوسنجی به کمک تجهیزات هسته‌ای (تن‌ها شرکت خصوصی دارای مجوز بهره برداری در صنایع هسته‌ای درکشور)، طراحی و ساخت تجهیزات نانو، شبیه ساز‌های خورشیدی و سنسور‌های بیوگاز، طراحی و ساخت کوره‌های خلع و آب و شیرین کن‌های صنعتی، خدمات در حوزه انرژی خورشیدی و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر، ساخت تجهیزات آزمایشگاهی در حوزه پلاسما، طراحی و ساخت توربین‌های بادی، پرینت سه بعدی و ساخت نمونه و قالب و ریخته گری قطعات پیچیده فلزی، طراحی و ساخت تجهیزات تولید نانو حباب و به کارگیریی و ارائه خدمات آن در صنایع مرتبط، تدوین، تهیه و توزیع محتویات کمک آموزشی، برگزاری دوره‌های تخصصی فنی و مهندسی و ساخت تجهیزات هوشمند، منابع آب، عمران و جاده سازی، طراحی ساخت اینورتر‌ها و کانورتر‌های اتوماسیون صنعتی، هوشمند سازی تجهیزات آبیاری، واردات و صادرات مواد معدنی به روسیه، جستجوی اینترنتی کالا و تجهیزات، طراحی و ساخت سامانه‌های دینامیکی، خدمات در حوزه پزشکی، گردشگری و بورس برخی از زمینه‌های تخصصی شرکت‌های مستقر در مرکز می‌باشد.
شرایط اولیه جذب در این مرکز چگونه است؟
در پایان این گفتگو دکتر محمودی به شرایط اولیه متقاضیان جهت ورود به دوره‌های رشد و پیش رشد پرداخت و ضمن تاکید بر این موضوع که این شرایط به منظور ایجاد ساختار سازمانی اولیه گروه هاست و به منظور ایجاد محدودیت تدوین نهایی نشده اند، برشمرد:
داشتن گروه کارى متناسب با ایده محوری: گروه کاری هماهنگ و متناسب هر ایده‌ای را به سرانجام می‌رساند.
داشتن ایده محورى مبتنی بر نیاز بازار: ایده محورى، محصولى است که واحد مستقر در مرکز رشد در طى مدت خاص توسعه داده و به محصول نهایی قابل عرضه تبدیل می‌کند.
نوآورى فناورانه: تحقق ایده محورى مستلزم نوآورى در حوزه فناورى باشد.
داشتن طرح کسب و کار براى ایده محورى: این طرح، علاوه بر تشریح ابعاد و ارزش علمى-فنى ایده محورى، اقتصادى بودن سرمایه گذارى بر روى آن را توجیه مى کند.
لازم به توجه است؛ جهت اطلاع از مراحل و نکات ضروری جهت جذب و استقرار مرکز رشد، به وبسایت دانشگاه صنعتی شاهرود، بخش معاونت پژوهشی و سپس مرکز رشد فناوری‌های نوین ورود نمایید.
آدرس فیزیکی و آدرس اینترنتی جدید و قدیم مرکز رشد:
دانشگاه صنعتی شاهرود، ضلع جنوب شرقی پردیس مهندسی و فناوری‌های نوین
آدرس اینترنتی قدیم:
https://shahroodut.ac.ir/fa/sec/index.php?id=۳۳
آدرس اینترنتی جدید:
https://ati.shahroodut.ac.ir

تهیه گزارش: روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار