خبرهای داغ:

دستاورد‌های شرکت دانش بنیان شهاب دانشگاه صنعتی شاهرود

شرکت دانش بنیان شهاب (شناسایی هوشمند الگو‌های بصری) دانشگاه صنعتی شاهرود، با هدف ارتقای دانش فنی و بومی سازی سامانه‌های پردازشی هوشمند در حوزه‌های مختلف پردازش تصویر و بینایی ماشین فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ شروع نموده است.
کد خبر: ۹۱۴۹۰۸۱
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، شرکت دانش بنیان شهاب (شناسایی هوشمند الگو‌های بصری) واقع در ساختمان مرکز رشد پردیس مهندسی و فناوری‌های نوین دانشگاه، با هدف ارتقاء دانش فنی و بومی سازی سامانه‌های پردازشی هوشمند در حوزه‌های مختلف پردازش تصویر و بینایی ماشین در اسفند سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز نمود.
در این راستا گفتگویی با دکتر حسین خسروی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و رباتیک این دانشگاه به شناخت بیشتر شرکت شهاب پرداخته ایم.
دکتر خسروی هدف کوتاه مدت شرکت را تولید محصول کنترل تردد هوشمند مبتنی بر خواندن پلاک و تولید کتابخانه‌های نرم افزاری مرتبط عنوان نمود و گفت: امید داریم بخش دیگری از این اهداف از جمله تولید نرم افزار احراز هویت با استفاده از چهره، تولید نرم افزار تشخیص پلاک‌های کشور‌های مختلف، ساخت دوربین مخصوص تشخیص پلاک، افزایش مشتریان داخلی و یافتن راهی برای حضور در بازار جهانی تا سال ۱۴۰۰ محقق شود.
مسئول شرکت دانش بنیان شهاب هدف بلند مدت این شرکت را توسعه در حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری مرتبط با پردازش تصویر و بینایی ماشین بیان کرد و افزود: فروش محصولات به کشور‌های خارجی و توسعه نیروی انسانی پایدار به ۵۰ نفر، چشم انداز ۱۰ ساله ماست.
در حال حاضر، شرکت شهاب در حوزه تولید نرم افزار‌ها و ماژول‌های نرم افزاری هوشمند فعالیت می‌کند و مهمترین محصولات شرکت عبارتند از:: آی پلاک (سیستم کنترل تردد هوشمند و مدیریت پارکینگ)، ساتپا - سامانه تشخیص پلاک ایرانی (ماژول تشخیص پلاک)، کتابخانه نرم افزاری تشخیص چهره (در دست توسعه)، کتابخانه نرم افزاری تشخیص آتش، کتابخانه نرم افزاری تشخیص لبخند، پرشیانگار (نرم افزار OCR فارسی)، کتابخانه نرم افزاری تشخیص نوع خودرو (در دست توسعه) و دوربین پلاک خوان شاهد (بدون نیاز به کامپیوتر) است.
وی با اشاره به دستاورد‌های شرکت شهاب گفت: اشتغال زایی (استخدام ۴ نیروی دائمی بیمه شده و ۴ نیروی پاره وقت)، تولید کتابخانه‌های نرم افزاری متنوع مبتنی بر هوش مصنوعی، ورود به حوزه سخت افزار با تولید نمونه آزمایشی دوربین پلاکخوان، کسب در آمد تا دوبرابر مقدار پیش بینی شده در سال ۱۳۹۷، علی رغم مشکلات اقتصادی موجود کشور و فروش محصولات شرکت به بیش از ۱۱۰ شرکت فعال در حوزه کنترل تردد در سرتاسر کشور از جمله دستاورد‌های این شرکت دانش بنیان است.
خسروی با معرفی برخی محصولات این شرکت اظهار کرد: اولین محصول آی پلاک است که امروزه مدیریت تردد یکی از نیازمندی‌های اکثر سازمان ها، مجتمع‌های مسکونی، عوارضی‌ها و پارکینگ‌های عمومی و اختصاصی است. در این راستا شرکت شهاب، نرم افزار مدیریت پارکینگ آی پلاک (iPelak Parking Management) با قابلیت‌های ویژه مخصوص مجتمع‌های مسکونی تولید و عرضه کرده است. این نرم افزار که با جدیدترین سکوی برنامه نویسی مایکروسافت (WPF) نوشته شده است، از موتور هوشمند تشخیص پلاک ساتپا که محصول این شرکت میباشد بهره می‌برد و قابلیت تعریف مالکین (نام، توضیحات و تصویر مالک) به تعداد دلخواه، امکان تعریف خودرو به تعداد دلخواه، امکان تخصیص یک یا چند خودرو به هر یک از مالکین، اتصال خودکار به دوربین تشخیص پلاک، پردازش خودکار جریان (stream) دوربین و شناسایی پلاک به محض قرارگیری خودرو، ذخیره سازی اطلاعات تردد (تاریخ و ساعت ورود، مجاز بودن خودرو، تصویر پلاک، رشته پلاک و تصویر کامل خودرو)، امکان تعریف کاربران در سطوح مختلف، امکان تهیه گزارش در بازه‌های مورد علاقه و اتصال به راه بند و بازکردن آن برای خودرو‌های مجاز را دارد.
وی با اشاره به محصول ساتپا افزود: برای قرائت خودکار پلاکها، نیاز به یک سیستم پلاک خوان قوی داریم که حداقل خطای ممکن را داشته باشد. در این راستا ما از سال ۱۳۸۵، به سفارش یک شرکت فعال در حوزه کنترل تردد، کتابخانه‌ای به منظور تشخیص پلاک خودرو‌ها از روی تصویر تهیه کرده و مرتبا با تغییر پلاک‌ها آن را به روز رسانی کرده ایم؛ به طوری که اکنون یکی از قویترین ماژول‌های نرم افزاری پلاک خوان کشور است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه مدیریت پارکینگ و عوارضی و سایر کاربرد‌های کنترل تردد، مشتری شرکت شهاب هستند. در کتابخانه‌ی پلاکخوان، شناسایی پلاک با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته پردازش تصویر، شبکه عصبی و هوش مصنوعی صورت می‌گیرد و نتیجه به صورت یک رشته (فارسی و انگلیسی) و یک مستطیل حاوی مختصات پلاک گزارش می‌شود. در این ماژول نرم افزاری که به نام ساتپا (سامانه تشخیص پلاک ایرانی) شناخته می‌شود، از کتابخانه‌های متن باز OpenCV و libVLC و برخی کتابخانه‌های اختصاصی شرکت شهاب (مثل شبکه عصبی و ماژول استخراج ویژگی) استفاده شده است. کتابخانه OpenCV به منظور پردازش‌های مقدماتی تصویر و کتابخانه libVLC به منظور اتصال به انواع دوربین‌های تحت شبکه (IP Camera) مورد استفاده می‌باشند.
خسروی با اشاره به محصول ماژول تشخیص آتش ادامه داد: آشکارسازی آتش به کمک دوربین‌های نظارتی از جمله کاربرد‌های پردازش تصویر است که می‌تواند جلوی خسارات گسترده مالی و احیانا جانی را بگیرد. کتابخانه تشخیص آتش، یک کتابخانه نوشته شده با ++C و OpenCV است که با تحلیل تصویر دریافتی از دوربین و ترکیب تکنیک‌های پردازش تصویر و شبکه عصبی، موقعیت دقیق آتش و حجم آتش را اطلاع می‌دهد. کتابخانه قابلیت استفاده در تمام زبان‌های برنامه نویسی ویندوز از جمله C#, C++, C. و دلفی را دارد.
مدیر شرکت دانش بنیان شهاب با اشاره به ماژول تشخیص لبخند گفت: امروزه تکنولوژی تشخیص احساس کاربرد‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف پیدا کرده است. این تکنولوژی همانطور که در حوزه سلامت می‌تواند به فرآیند تشخیص بیماری کمک کند، در حوزه تجارت نیز می‌تواند به پروسه فروش سرعت بخشد. این فناوری از شاخه‌های علمی متعددی در حوزه پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای تشخیص احساسات انسان استفاده می‌کند. تکنیک‌های مختلف پردازش تصویر به منظور شناسایی محل چهره، یافتن نقاط کلیدی و مهم صورت و تشخیص مولفه‌های مختلف چهره شامل دهان، چشم، ابرو‌ها و بینی، استفاده می‌شود تا در نهایت احساس فرد شناسایی شود. اکثر نرم افزار‌های تشخیص احساس، حالات چهره را به هفت دسته کلی شاد، غمگین، عصبانی، ترسیده، متعجب، تحقیر شده، منزجر تقسیم می‌کنند و شرکت شهاب نیز در راستای بومی سازی نرم افزار‌های کاربردی حوزه پردازش تصویر، اولین نرم افزار تشخیص لبخند ایرانی را توسعه داده است. این اپلیکیشن در چند فروشگاه بزرگ پایتخت نصب شده و در حال استفاده است. از ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به قابلیت کار با انواع دوربین‌های IP و آنالوگ، نشانگر میزان لبخند بصورت عددی و گرافیکی، نمایش قاب تشخیص دهنده صورت، قاب جدا کننده بخشی از تصویر، شمارشگر فریم و … اشاره کرد.
وی با اشاره به محصول پرشیانگار افزود: پرشیانگار، یک سامانه‌ی OCR قدرتمند است که شما را در بسیاری از موارد از تایپ مجدد مستندات چاپی بی‌نیاز می‌کند. با استفاده از پرشیانگار می‌توانید در کمتر از چند ثانیه اسناد چاپی خود را با دقتی بیش از ۹۵ درصد به متون متناظر تبدیل کنید. کافیست صفحه‌ی مورد نظر را با دقت (درجه تفکیک) ٣٠٠ dpi اسکن کنید و تصویر آن را به پرشیانگار بسپارید. رابط کاربری زیبا و کاربرپسند، استفاده از پرشیانگار را بسیار تسهیل می‌کند. پرشیانگار، چرخش تصویر را اصلاح می‌کند، نواحی مختلف متنی و تصویری را پیدا می‌کند و نواحی متنی را با دقت و سرعت تایپ می‌کند.
خسروی دوربین پلاک خوان شاهد را دیگر محصول این شرکت عنوان کرد و گفت: امروزه یکی از مشکلات ادارات و مجموعه‌هایی که قصد استفاده از سامانه پلاک خوان را دارند و یا شرکت‌ها و فروشگاه‌هایی که قصد نصب سامانه پلاک خوان برای مشتری خود را دارند، انتخاب دوربین مناسب برای پلاک خوانی است و یا در شرایطی که تعداد دوربین‌های پردازشی زیاد میشود نیاز به یک سرور گران قیمت می‌باشد، که شرکت شهاب در راستای حل این مشکل با تکیه بر دانش فنی و بومی دوربین‌های پلاک خوان شاهد را عرضه کرده است، این دوربین به منظور پلاک خوانی از هسته پلاک خوان هوشمند ساتپا که یکی از محصولات شرکت شهاب می‌باشد، بهره می‌برد.
لازم به ذکر است در حال حاضر شرکت شهاب در ساختمان مرکز رشد واقع در پردیس مهندسی و فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود مستقر می‌باشد و علاقه مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت www.shahaab-co.ir مراجعه نمایند و یا با شماره تلفن ۲۰۴، ۳۰۰، ۳۲ – ۰۲۳ تماس بگیرند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها