خبرهای داغ:
رسول مظاهری

اجرای طرح بی‌نیازی از واردات گوشت قرمز با کمک عشایر/ پشتیبانی امنیتی بسیج از مسیر کوچ

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان گفت: اصلاح نژاد دام مطالعاتی در شهرستان سمیرم انجام شده است و در صورتی که به نتیجه برسد نیازی به واردات گوشت قرمزی نخواهیم داشت.
کد خبر: ۹۲۹۲۶۸۷
|
۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، بشیر کیان‌نژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این‌که  بسیج عشایری  یک قشر تاثیرگذار در بسیج است، اظهار داشت:جامعه عشایری استان اصفهان دارای ۱۴ هزار و ۸۰۵ خانوار به جمعیت ۸۱ هزار ۵۸۴ نفر هستند که این تعداد جمعیت در شهرستان‌های فریدون‌شهر، چادگان، سمیرم، شهرضا، دهاقان و درصد کمی نیز در جرقویه مستقر هستند.

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان ادامه داد:عشایر استان بخشی کوچ‌رو هستند و بخشی نیمه کوچ‌رو که عشایر کوچ‌رو  ۹ هزار ۶۰۵ خانوار  و  جمعیتی حدود ۵۲ هزار ۹۸۴ نفر متشکل از عشایر قوم بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه را شامل می‌شوند و عشایر نیمه‌ کوچ‌رو  نیز ۵ هزار ۲۰۰ خانوار هستند که جمعیتشان ۲۸ هزار و ۶۰۰ نفر است.

وی تصریح کرد: عشایر استان اصفهان ۲۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده‌اند که اکثر شهدا مربوط به سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی است که به صورت خود جوش  از ارتفاعات راهی جبهه ها شدند و برای دفاع از خاک میهن  در کنار دیگر رزمندگان ایستادگی کردند. 

کیان‌نژاد گفت: توانمندی‌های جامعه عشایری مهم ترین ویژگی جامعه عشایری این است که بر ساختار اجتماعی ایلیاتی مبتنی هستند که یک جامعه کم‌هزینه و پرسود در جامعه عشایری حاکم‌ است.

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان تصریح کرد: جامعه عشایری  با حدود ۱.۲ میلیون واحد دام  در مساحت ۲ میلیون هکتار در حال فعالیت هستند و پتانسیل عشایر این  جامعه  که  حدود ۱ درصد جمعیت استان را  شامل می‌شود تولید سالانه ۲۵ درصد  گوشت قرمز  کشور  معادل ۱۰ هزار تن  است.

تولید ۵.۵ هزار تنی محصولات لبنی توسط عشایر در استان

وی ادامه داد: ۵ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات لبنی توسط عشایر تولید ‌می‌شود؛ عشایر همچنین ۹۵ هزار تن محصولات باغی نیز تولید می‌کنند  که در شهرستان  سمیرم عشایر قشقایی در بحث تولید سیب درختی و ۲۰ تن عسل تولید  ‌می‌کنند.

کیان‌نژاد با اشاره به سهم بالای عشایر در تولیدات کشور گفت: عشایر در تولید  صنایع دستی نیز نقش بسیار مهمی دارند و  ۲۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع صنایع دستی در ۸۰۰ قطعه مختلف شامل گلیم، جاجیم، گبه و قالی تولید می‌کنند و هر خانوار عشایری به طور متوسط ۴ متر مربع صنایع دستی  تولید می‌کند  و از این مقدار ۵۰ درصد برای مصرف داخلی و ۵۰ درصد را وارد بازار می‌کند.

تولید ۷۷۰ تن پشم توسط عشایر استان

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان گفت: شعار هر سیاه چادر عشایری  یک کارگاه اقتصاد مقاومتی است ، به خاطر این تولیداتی است  عشایر انجام می‌دهند و عشایر استان ۷۷۰ تن پشم تولید می‌کنند که متاسفانه به خاطر وجود مشکلاتی به درستی بهره‌برداری و در عرصه تولید قرار گرفته  نمی‌شود. 

وی ادامه داد:شاخص‌های توسعه انسانی به برکت انقلاب اسلامی، در جامعه روستایی بیش از ۸۵ درصد ، جامعه شهری بیش از ۹۰ درصد است اما در جامعه عشایری شاخص‌های توسعه انسانی نظیر بهداشت، آموزش و پروش و سایر زیر ساخت‌ها حدود ۵۲ درصد است که در حال تلاش هستیم که با کمک سایر سازمان‌ها و نهاد‌ها و قرار گاه‌های محرومیت زدایی بتوانیم این شاخص افزایش بدهیم و آن‌ را  به عددی که لایغ جامعه عشایری است، برسانیم.

کیان‌نژاد تصریح کرد: خدمات به جامعه عشایری در بخش خدمات آموزشی، برای وارد شدن صنایع دستی به بازار جهانی،کلاس‌های آموزشی صنایع‌دستی با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای  برگزار شده‌است که بیش ۱۰۰ کارآموز موفق در این کلاس‌ها آموزش دیده‌اند و در جامعه عشایری مباحث  آموخته شده را ترویج می‌دهند  تا تولیدات عشایر مطابق با آداب و رسوم‌ روز وارد بازار شود.

شناسایی دانش‌آموزان نخبه عشایر توسط بسیج

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان افزود: دانش‌‌آموزان عشایر استاد‌های نخبه را در جهت ارتقا دانش‌آموزان و آموزش آن‌ها  شناسایی می‌شود و سعی می کنیم مشکلات آن‌ها را بر طرف کنیم؛ در سال گذشته حدود ۲۵۰ جلد انواع کتب کمک آموزشی در بین  دبیرستانی‌های عشایر توزیع شد تا بتوانند  بدون دغدغه در کنکور شرکت کنند.

وی گفت: استان اصفهان ایده‌ای برای خدمات رسانی  داده است که خانه‌های بهداشت سیار را برای جامعه عشایری  تعریف کنیم  و هر روستا در کشور  یک خانه بهداشت دارد،  اما عشایر متاسفانه در بحث بهداشت مشکل جدی دارند. 

کیان‌نژاد خاطرنشان کرد: محرومیت‌زدایی برای جامعه عشایری در ۵۰ روستای عشایری، ۸۵ طرح محرومیت‌زدایی شامل ساخت  مسجد،مدرسه ،آب رسانی شرب ،ساخت خانه عالم ،انتقال کانال آب با کمک خیرین و قرارگاه محرومیت زدایی و بسیج سازندگی  اجرا شده است  که بیشتر طرح‌ها در شهرستان‌های فریدون‌شهر و سمیرم هستند.

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان گفت: شعار ما در بحث محرومیت‌زدایی برای عشایر این است که در قبال تقدیم ۲۰۰ شهید از جامعه عشایری به انقلاب، ۲۰۰ طرح محرومیت‌زدایی اجرا کنیم.

۶۰ میلیارد ریال کمک معیشتی به عشایر انجام شد

وی بیان داشت: در بحث کمک‌های معیشتی در قالب رزمایش کمک‌های مومنانه تا  امروز ۶۰ میلیارد ریال برای عشایر  هزینه شده است که در بین  ۲هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری به ارزش ۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال،  سبد معیشتی توسط خیرین و سپاه  توزیع شده است. ۲هزار و ۱۰۰ کیسه برنج نیز علاوه بر این ‌کمک‌ها توزیع شده است.

کیان‌نژاد تصریح کرد: در موضوع مقابله با ویروس کرونا  ۲۰ هزار ماسک و ۳ هزار پک بهداشتی به ارزش ۷۰۰ میلیون ریال تهیه و  میان جامعه عشایری توزیع شده است. 

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان بیان داشت: تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز از میان نخبگان عشایر انجام‌ می‌شود و از نظرات آن‌ها در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی و همچنین محرومیت زدایی استفاده می‌شود.

وی گفت: مراسماتی برای وحدت میان اقوام عشایر برگزار می‌شود و در آن  اقوام به بیان مشکلات و نظرات خود می‌پردازند و تلاش می‌شود وحدت میان اقوام جامعه عشایری حفظ شود.

کیان‌نژاد بیان داشت: برای امنیت عشایری که به صورت سنتی کوج می‌کنند، در حوزه استان اصفهان  در مسیر‌های پر خطر آن‌ها را  پشتیبانی می‌کنیم و سعی بر این‌بوده است که سرقت احشام را در مسیر  به حداقل ممکن برسانیم. 

رئیس سازمان بسیج عشایری استان اصفهان بیان داشت: برای ارتباط مناسبت عشایر با مرکز شهرستان محل استقرار خود، جاده‌ها مرمت می‌شود و در جایی که نیاز است، جاده احداث می‌شود  تا مشکل ایاب و ذهاب مسیر‌های سخت عشایر حل شود.

وی تصریح کرد: همچنین در بحث اصلاح نژاد دام مطالعاتی در شهرستان سمیرم انجام شده است و در صورتی که به نتیجه برسد نیازی به واردات گوشت قرمزی نخواهیم داشت. 

کیان‌نژاد در پایان گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی در  موضوع کار آفرینی نیز  در دستور کار قرار دارد تا در صورتی که فرد بیکاری در جامعه عشایری وجود داشت بتواند وارد بازار کار شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار