دکتر پارسا در گفتگو با بسیج قسمت هفتم:

نگاه "مشارکت" در تربیت کودکان باعث کسب مهارت های اجتماعی و فردی می شود

کارشناس تربیت کودکان گفت: رویکرد "مشارکت" یعنی والدین در کار بچه ها که بازي است مشارکت کنند و بچه ها هم در کار والدین مشارکت کنند که در واقع مشارکت عامل مهم کسب مهارت هاي فردي و اجتماعی است به شرط این که با یک نگاه کلی نگر انجام شود.
کد خبر: ۹۱۰۱۱۱۷
|
۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ خانم دکتر پارسا در ادامه گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری بسیج گفت: گاهی نوجوان با لجبازي و پافشاري روي نظر و عقيده ي خود با دیگران مخالفت می کند، كه اين مخالفت گاهي آگاهانه و گاهي نا آگاهانه است.

وی افزود: اصولا این لجبازي ها يك نوع رفتار و واكنش نامطلوب است كه به صورت هاي مختلفي خود را نشان مي دهد از جمله آسيب رساندن به ديگران،ناسزا گفتن ،گريه كردن وفرياد كشيدن ،شكستن وسايل، آسيب رساندن به خود وديگران و...

این کارشناس تربیت کودکان اظهار داشت:در افراد لجباز پايين بودن اعتماد به نفس و عدم داشتن خود باوري مثبت و پذيرفتن خود واقعي مشهود است که برای حل این مشکل بر خود باوری او بیشتر سرمایه گذاری شود.
.
وی در همین بخش از گفتگوی خود در رابطه با معضل دیگری در تربیت کودکان گفت: وقتی والدین مشروط با کودک سخن می گویند: "اگر این کار را کنی دیگه دوستت ندارم! دیگه مامانت نمی شم!" این رفتار والدین مثل همان رفتار فالفروش است که شاهدانه را گرو نگه می دارد، پدرو مادر هم مهر و محبت خودشان را گرو نگه می دارند تا کودك آن کاري را که مد نظرشان است انجام دهد بعد او را مورد توجه قرار دهند، کودك هم انجام می دهد چون همان طور که آن پرنده به دونه نیاز دارد بچه ها هم به مهرو محبت والدین به خصوص مادر نیاز دارند.

وی افزود: برمی گردیم به دایره ي رفتار با کودك، گفتیم که رفتار مهرو محبت به رفتارهایی اطلاق می شود که به اندازه ي کافی کنترل و به اندازه ي کافی هم آزادي داشته باشد، بین رفتارهایی که کنترل می کند و بین رفتارهایی که آزادي می دهد تعادل برقرار باشد.

این کارشناس تربیت کودکان اظهار داشت: رفتارهاي کنترل محور رفتارهایی هستند که کودك را به والدین نزدیک می کند و والدین با این رفتارها بر روي بچه ها کنترل ایجاد می کنند؛ رفتارهاي آزادي محور رفتارهایی هستند که کودك را از والدین دور می کند. منظور هم نزدیک کردن سالم یعنی وابستگی متعادل و صحیح و هم دور کردن سالم یعنی آزادي و استقلال صحیح است، انسان مستقل از همه بریده نیست، وابستگی دارد ولی وابستگی سالم دارد.

وی بیان کرد: در رفتارهاي مهرو محبت بر پایه ي آزادي در گفتگوهای قبلی ارزیابی مثبت را گفتیم، عرض کردیم ارزیابی مثبت یعنی تأیید کار بچه ها و نکته ي مهم این که کاري که انجام می دهند را باید تأیید کنیم نه کاري که ما دلمان می خواهد انجام دهند، رفتار آزادي محور دوم که در این بخش از گفتگو درباره ي آن صحبت خواهیم کرد "مشارکت" است.

این کارشناس تربیت کودکان تصریح کرد: یعنی والدین در کار بچه ها که بازي است مشارکت کنند و بچه ها هم در کار والدین مشارکت کنند.

وی افزود: در واقع مشارکت عامل مهم کسب مهارت هاي فردي و اجتماعی است به شرط این که با یک نگاه کلی نگر انجام شود.

این کارشناس تربیت کودکان در پایان این بخش از صحبت های خود خاطر نشان کرد: منظور از آزادي این نیست که بچه ها به حال خودشان رها شوند منظور از آزادي این است که بچه ها شناخت پیدا کنند و مستقل باشند نه این که رها باشند که هرکاري دلت می خواهد بکن.

ارسال نظرات