خبرهای داغ:
بسیج گزارش می‌دهد؛

7 دی قزوین، آتش زیر خاکستر

با شهادت 4 تن از کودکان دانش‌آموز در خیابان پادگان قزوین توسط نیروهای حکومت نظامی و جریحه‌دار شدن افکار عمومی، جریان انقلاب در قزوین شدت یافته و باعث حضور گسترده‌تر و حماسی مردم در صحنه‌های مبارزه با رژیم شاهنشاهی شد.
کد خبر: ۸۹۶۷۴۲۸
|
۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، روز پنج‌شنبه هفتم دی ماه سال ۱۳۵۷، مردم شهر قزوین از هر گوشه و کنار به طرف امامزاده حسین(ع) می‌رفتند تا پیکر پاک 3 شهید از خانواده‌ای به نام محمودیان را که روز قبل در درگیری با سربازان به شهادت رسیده بودند را به خاک بسپارند.
در این روز، با شهادت 4 تن از کودکان دانش‌آموز در خیابان پادگان قزوین توسط نیروهای حکومت نظامی و جریحه‌دار شدن افکار عمومی، جریان انقلاب در قزوین شدت یافته و باعث حضور گسترده‌تر و حماسی مردم در صحنه‌های مبارزه با رژیم شاهنشاهی شد.
ایثار قزوین به بهانه‌ی واقعه‌ی 7 دی که روز تجلی انقلاب اسلامی در قزوین بود، طی گفتگو با چند تن از فعالان سیاسی گزارش می‌دهد که از نظرتان می‌گذرد.
واقعه‌ی 7 دی آتش زیر خاکستر بود
جانباز محمدعلی حضرتی یکی از فعالان سیاسی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: واقعه‌ی 7 دی در سرعت‌بخشی به جریان‌های موجود در فضای آن روزهای استان و کشور بسیار مهم و موثر بود.
وی با بیان اینکه واقعه‌ی 7 دی آتش زیر خاکستر بود که شعله‌ور شد و گسترش یافت، افزود: این حادثه‌ موج‌های انقلابی تشکیل شده را به نحوی پیوست داد که هیچ گاه دچار توقف نشد و تا پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن ادامه یافت.
حضرتی با اشاره به اینکه در قزوین اعتراضات علیه رژیم شاهنشاهی تقریباً از آبان ماه 56 آغاز شد و در دی ماه 57 به اوج رسیده بود، گفت: در ابتدا با شهادت برادران محمودیان و سپس با واقعه‌ی 7 دی شروع شده و تا 22 بهمن ادامه یافت.
وی افزود: با وقوع حادثه 7 دی، مردم شهرهای دیگر برای کمک به مردم قزوین آمدند و حتی هیئت حقوق بشر به منظور کمک کردن برای بازدید به این شهر آمد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: رویدادهایی که در قزوین از 7 تا 11 دی ماه اتفاق افتاد انعکاس سیاسی در رسانه‌ها پیدا کرد به همین دلیل از جاهای مختلف کمک‌های بسزایی به مردم شد.
این مبارز سیاسی با اشاره به حضور مردم شهر قزوین بعد از واقعه 7 دی در تظاهرات گفت: به نظر من تفاوت چندانی نکرد زیرا آنها همواره حضور 100 درصدی در راهپیمایی‌ها داشتند و بعد از این واقعه نیز حضورشان مستمر بود.
حضرتی با بیان اینکه واقعه‌ی 7 دی به نوعی عزم مردم را مصمم‌تر کرد تا تکلیف رژیم شاهنشاهی هر چه زودتر مشخص شود، افزود: همچنین این واقعه یک مانور بزرگ ملی بود که طومار جریان این رژیم را تا ابد پیچید.
7 دی منجر به حضور بیشتر مردم در تظاهرات شد
همچنین یوسف باروتی یکی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب با اشاره به 6 دی می‌گوید: در این روز یکی از ژاندارمری‌ها چند نفر از خانواده‌ای به نام محمودیان را به شهادت رساندند.
وی افزود: شهادت آنها موجب تشدید عصبانیت مردم شد و آنها دنبال بهانه‌ای برای خالی کردن خشم خود بودند که این فرصت در 7 دی با تشییع شهدای 6 دی فراهم شد و علیه رژیم شاهنشاهی شعار دادند.
باروتی افزود: یکی از سرگروهبان رژیم شاهنشاهی با مشاهده تظاهرات مردم به ویژه چند نفر از کودکان در خیابان پادگان به شدت عصبانی شد به همین دلیل با جیب‌ ارتش به آنها حمله‌ور شد و آنان را به شهادت رساند.
وی افزود: واقعه‌ی 7 دی حضور مردم را در راهپیمایی‌های علیه رژیم بیشتر کرد، به طوری که آنها کسب و کار خود را رها کرده و در مسجد نبی(ص)، مساجد و خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند.
این مبارز فعال سیاسی قزوین گفت: اگر قبل از واقعه‌ی 7 دی برخی از مردم قزوین برای حضور در تظاهرات احتیاط می‌کردند ولی بعد از این واقعه، آنها نیز به صحنه آمدند و جریان‌های انقلابی نیز برای مبارزه با رژیم آماده‌تر شدند.
باروتی افزود: واقعه‌ی 7 دی منجر شد که مردم تظاهرات گسترده‌تری علیه رژیم شاهنشاهی داشته باشند که در نهایت منجر به پیروزی مردم در 22 بهمن شد.
7 دی موجب هویدا شدن چهره‌ی زشت رژیم شد
محمدحسین شفیعی‌ها نیز از مبارزان سیاسی می‌گوید: قزوین در عرصه‌ی پیروزی انقلاب اسلامی و آگاهی‌بخشی به جامعه و مردم به خصوص در دی ماه 57 به اندازه خودش سهم قابل توجهی داشت.
وی افزود: طی دی ماه حوادثی از جمله 7 دی در قزوین رخ داد که نقش مردم در تظاهرات پررنگ‌تر و جدی‌تر شده و در نهایت منجر به پیروزی 22 بهمن شد.
شفیعی‌ها با اشاره به واقعه‌ی 7 دی افزود: هجوم تانک‌های رژیم شاهنشاهی به صفوف مردمی که به زندگی عادی خود می‌پرداختند و همچنین شهادت چند نفر از کودکان 6 سال به بالا تاثیرات فراوانی بین مردم در تنفر از رژیم شاهنشاهی داشت.
این مبارز سیاسی افزود: با وقوع حادثه 7 دی چهره‌ی زشت رژیم به طور کامل هویدا شد و مردم فهمیدند این حکومت برای ماندن خودش به هیچ چیزی حتی کودکان رحم نمی‌کند.
7 دی بازتاب گسترده‌ای در عرصه بین‌المللی داشت
شفیعی‌ها گفت: واقعه‌ی 7 دی بازتاب خوبی در عرصه بین‌المللی آن زمان داشت و خبرنگاران خارجی وقایع تشییع پیکر شهدای این روز را بازتاب گسترده‌ای دادند.
وی افزود: همچنین واقعه 7 دی برای مردم قزوین و ایران در عرصه بین‌المللی تاثیرگذار و اثربخش بود و حتی توجه مردم دنیا و گروه‌های حقوق بشر را به خود جلب کرد.
شفیعی‌ها افزود: تحقق این مهم به اندازه خودش در نابودی رژیم که در ایام فوق نفس‌های آخر را می‌کشید، سهیم بود.
این مبارز فعال سیاسی گفت: در قزوین تظاهرات علیه رژیم از همان سال 56 با مراسم ختم حاج‌آقا مصطفی خمینی(س) شروع شد و به صورت متناوب در مناسبت‌های مختلف و مجالس مذهبی ادامه داشت.
وی افزود: ولی حضور مردم در تظاهرات بعد از 7 دی با جنایت رژیم طی به شهادت رسیدن چند کودک به اوج رسید و همین واقعه موجب تهییج بیشتر قزوینی‌ها در مبارزه شد.
شفیعی‌ها افزود: رژیم با این جنایت قصد داشت در دل مردم ترس ایجاد کرده و از حضور مردم در خیابان‌ها کم کند ولی مردم جواب عکس دادند و بیشتر تحریک شدند، پای آرمان‌های خود ایستادند و از تهدیدات رژیم شاه نترسیدند.
این مبارز فعال سیاسی افزود: سرانجام مردم با ادامه تظاهرات خود در 22 بهمن ماه به پیروزی رسیدند و حکومت رژیم شاهنشاهی را نابود کردند.
7 دی، احساسات مردم را جریحه‌دار کرد
زهرا عبدالرزاقی از دیگر فعالان سیاسی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: وقتی نیروهای حکومت نظامی از روی چند تن از کودکان با ماشین عبور کرده و موجب شهادت آنها شد، احساسات مردم را جریحه‌دار و آنها را بیشتر تحریک کردند تا در مبارزه با رژیم شاهنشاهی مصمم باشند.
وی افزود: ماجرای این واقعه وقتی دهان به دهان بین مردم شهر می‌چرخید نفرت آنها به جنایت رژیم شاهنشاهی افزایش می‌یافت و بیشتر به فکر نابودی این رژیم بودند به همین دلیل با انرژی بیشتری در راهپیمایی‌ها حضور می‌یافتند
1003/پ30/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها