خبرهای داغ:
224 دانشمند بین‌المللی کشور در شیراز گردهم می‌آیند

اختصاص 24 درصد کل استنادهای علمی دنیا به پژوهشگران ایرانی

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(isc) گفت: از 224 پژوهشگر برتر کشور که بیشترین استنادهای جهانی به پژوهش‌های آنان صورت گرفته، تقدیر می‌شود.
کد خبر: ۸۸۲۴۱۰۰
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳

محمدجواد دهقانی صبح امروز در نشستی خبری در محل پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، اظهار داشت: همایش بزرگ ملی هم‌اندیشی دانشمندان برتر کشور به مدت دو روز از سی‌ام بهمن‌ماه امسال در شیراز برگزار می‌شود که در این نشست از 224 پژوهشگر برتر که بیشترین استناد به پژوهش‌های آنان در پایگاه‌های (isi) و (isc) صورت گرفته، تقدیر به عمل خواهد آمد.

این مقام مسؤول در ابتدا با اشاره به اینکه دانشمند برتر از نظر پایگاه استنادی چه ویژگی‌هایی دارد، گفت: یکی از وظایف پایگاه علوم جهان اسلام معرفی پر استنادترین دانشگاه‌ها و مقام‌های علمی، گزارش رشد کیفی تولیدات علمی کشورهای اسلامی و معرفی دانشگاه‌های برتر در تولید مقاله‌های پر استناد در عرصه‌های ملی و بین‌المللی است و دانشمندان برتر بیش از آنکه به کمیت تولید علم شناخته شوند به کیفیت شناخته‌شده و این گروه از پژوهشگران توانسته‌اند علاوه بر مرجعیت دنیای علم، در زمره پژوهشگران یک درصد برتر دنیا قرار گیرند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: با توجه به اینکه کشورهای پیشرفته دنیا برای جذب نخبگان علمی سرمایه‌گذاری‌های بسیاری می‌کنند، این امر موجب شده که این کشورها به بزرگ‌ترین مقصد برای مهاجرت نخبگان تبدیل شوند که در این راستا پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اقداماتی که می‌کند به دنبال حفظ سرمایه‌های علمی کشور در داخل است که همایش بزرگ دانشمندان برتر کشور در شیراز در همین راستا برگزار می‌شود.

وی همچنین گفت: برنامه‌ریزی این همایش از اوایل سال 1395 شروع شد که گروهی از مسؤولان رده‌بالای کشور از معاونت فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، وزارت بهداشت و علوم، تحقیقات و فناوری در این زمینه مشارکت داشتند.

دهقانی با اشاره به اینکه دانشمندانی که در این همایش شرکت می‌کنند در تمام حوزه‌های موضوعی از سراسر کشور پژوهش داشته‌اند، خاطرنشان کرد: این نشست سه محور را در بر می‌گیرد که جایگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، فرصت‌ها و چالش‌های حوزه آموزش عالی کشور و ترویج و ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم از مهمترین محورهای این نشست است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: یکی از اهداف مهم این هم‌اندیشی تکریم انتقال تجارب و الگوسازی نسل اول اساتید به نسل‌های بعدی خواهد بود که در این راستا یکی از وظایف پایگاه معرفی پر استنادترین پژوهشگران، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشورهای اسلامی و کشور است.

وی با اشاره به اهمیت پایش رشد علمی کشور و کیفیت پژوهش‌ها اظهار داشت: دانشمندان برتر بیش از آنکه به کمیت تولید علم شناخته شوند به کیفیت تولید آن‌ها توجه می‌شود و پژوهشگرانی که در همایش شیراز حضور پیدا می‌کنند در سطح بین‌المللی دارای مرجعیت دنیای علم با توجه به تعداد استناد به مقالاتی که چاپ کرده‌اند، بوده و در زمره یک درصد پژوهشگران برتر دنیا محسوب می‌شوند.

دهقانی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به پژوهشگران و نقش آنان در توسعه جامعه با توجه به سیاست کلان علم و فناوری که از سوی رهبری اعلام‌شده است، اظهار داشت: شاخص‌های توسعه علم و فناوری مانند کمیت و کیفیت تولید علم و مسائلی مانند اثرگذاری فناوری و نوآورانه تولید علم بر اقتصاد و معیشت مردم و در کل بحث برطرف کردن نیازهای جامعه و اثرگذاری اقتصادی است، در این راستا موردنظر است که همایش شیراز به دنبال تأثیربخشی پژوهش‌ها بر جامعه هست.

این مقام مسؤول افزود: از همین رو درصدد هستیم به شکلی از حضور دانشمندان برتر علمی که در دنیا به پژوهش‌های آنان استنادهای بسیار می‌شود استفاده کرده و در همین همایش سه نشست تخصصی نیز با حضور آنان برگزار کنیم تا از تجربیات این بزرگان به بهترین شکل ممکن بهره برده و کار را بهتر پیش ببریم.

وی با اشاره به اینکه دانشمندانی که در شیراز حضور پیدا می‌کنند جزو یک درصد پژوهش گران برتر دنیا هستند، تصریح کرد: دانشمندان یک درصد برتر دنیا که در این نشست حضور دارند 14 درصد از کل علم دنیا را از نظر کمی تولید می‌کنند و از نظر تعداد استنادها حدود 24 درصد کل استنادهای دنیا به پژوهش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

دهقانی ادامه داد: اگر مبتنی بر اصول علم‌سنجی این یک درصد را در نظر بگیریم باید گفت تا پژوهشگران 20 درصد برتر دنیا در زمره نخبگان برتر علمی قرار دارند که حدود 66 درصد علم دنیا توسط آنان تولید می‌شود و 85 درصد کل استنادها را به خود اختصاص داده‌اند.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه معیار انتخاب دانشمندان برتر تعداد استنادهایی است که در یک بازه زمانی 10 ساله دریافت شده، گفت: در حوزه‌های گوناگون رشته‌های علوم پایه، مهندسی، پزشکی، کشاورزی و ... دانشمندان و محققان برتر به شیراز می‌آیند.

وی در پایان نیز اظهار داشت: در حال حاضر 224 نفر در زمره دانشمندان برتر قرار گرفته و با رشد علمی مناسبی که در کشور مشاهده می‌شود، در آینده نزدیک این آمار به دو برابر خواهد رسید.

 همایش بزرگ هم‌اندیشی دانشمندان برتر کشور با همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، بنیاد نخبگان فارس و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری روز پنج‌شنبه سی‌ام بهمن‌ماه امسال به مدت دو روز در باشگاه دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها