چالش‌ بازار کار ایران با انبوه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی/ 2.5 میلیون نفر بیکار هستند

معاون کار آفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه فارغ‌التحصیلان با مؤسسات کاریابی برای ایجاد شغل مناسب آشنا می‌شوند، گفت: ارائه مهارت‌ لازم در کنار ارتباط صنعت و دانشگاه با هدف ایجاد اشتغال پیگیری می‌شود.
کد خبر: ۸۵۶۳۲۴۱
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن طایی معتقد است که جریان آموزش، دانایی، تخصص و مهارت، سرمایه‌گذاری و رشد تولید، محیط مناسب کسب و کار، زیرساخت‌های مناسب و امن سرمایه‌گذاری، بازاریابی، توانایی فروش و در سطح کلان، تجارت دو سویه بین‌المللی، فرهنگ کار و بهره‌وری و نگرش آحاد جامعه به مقوله کار و از همه مهمتر نظام اداری کارآمد و تسهیل‌گر 7 جریان مهم در ایجاد اشتغال به شمار می‌رود.

معاونت کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرده بود که اگر این 7 جریان اگر هم‌راستا با یکدیگر حرکت کنند محصول آن اشتغال و کارآفرینی خواهد شد؛ اگر نرخ بیکاری کاهش پیدا کرد، این مسئله نشان‌دهنده رفاه خانواده‌هاست.

* فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دارای مهارت، موفق‌ترند

طائی  با اشاره به اینکه فارغ‌التحصیلان و افراد دارای مهارت هستند باید با شیوه نگارش رزومه و طرح کسب و کار آشنا شوند، اظهار داشت: برای حضور افراد دارای دانش در بازار کار، الزاماتی وجود دارد که نگارش رزومه و طرح کسب و کار از جمله آنان است.

وی افزود: افرادی که در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل هستند، باید همزمان مهارت‌های لازم را در ارتباط با شغل فراگیرند و نیاز آنها متناسب با بازار کار هماهنگ شود.

معاون وزیر کار همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با وزارت علوم،تحقیقات و فناوری برای ارتباط مؤسسات کاریابی با دانش‌آموختگان دانشگاهی خبر داد و گفت: دانشگاه‌ها باید متناسب با بازار کار، فارغ‌التحصیلان را آماده کنند و در این زمینه دریافت مهارت و کار به صورت عملی از ملزومات آن است.

طائی همچنین از راه‌اندازی یک سامانه جامع برای ارتباط بیشتر کارآفرینان با دانشگاه‌ها و افرادی که دارای مهارت‌های تئوری و عملی هستند، خبر داد و تصریح کرد: کارآفرینان با مراجعه به این سایت جامع، براساس اولویت‌ دانشگاه، نیروی کار را جذب می‌کنند، بنابراین دانشگاه‌های تخصصی کمک بیشتری در این زمینه خواهند کرد.

این مقام مسئول در وزارت کار تأکید کرد: علاوه بر مواردی که ذکر شد، باید کارآفرینان و افراد دارای مهارت لازم برای ایجاد یک بنگاه تولیدی با روش‌های تأمین مالی هم آشنا شوند و برای ایجاد یک کسب و کار، الزامات آن رعایت شود.

* ارائه آموزش‌های بومی و تخصصی کارآفرینی

معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های بومی و تخصصی کارآفرینی از جمله اقدامات وزارتخانه خواهد بود، گفت: امکان نگارش طرح کسب و کار برای کارآفرینانی که در ابتدای کار امکان مراجعه به بانک‌ها را ندارند، بسیار مهم است.

وی افزود: هم‌اکنون یک جوان دانش‌آموخته دارای مهارت، برای راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی نمی‌تواند در ابتدای راه از طریق بانک تأمین مالی کند، بلکه با مراجعه به سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر، طرح و مهارت خود را تجاری‌سازی کند.

طائی با تأکید بر اینکه آماده‌سازی نیروی کار از دوره مهارت‌آموزی و دریافت دانش باید پیگیری شود، گفت: بسیاری از دانشگاه‌های پیشرفته همزمان با ارائه علوم و فنون مرتبط با بازار کار، پیوندی با کارآفرینان و صنایع بزرگ ایجاد کرده‌اند که افراد بلافاصله وارد بازار کار شوند.

وی معتقد است، باید میل به کار در جوانان و افراد جویای اشتغال در جامعه به وسیله فرهنگ‌سازی و تعریف صحیح از آن افزایش یابد.

* تعداد بیکاران چقدر است؟

این مقام مسئول وزارت کار در پاسخ به این سؤال فارس مبنی بر اینکه هم‌اکنون چه تعداد بیکار در کشور حضور دارند که در هیچ‌یک از کارگاه‌ها به طور دائم مشغول به کار نیستند، گفت: بیکاری براساس تعریف سازمان بین‌المللی کار، مفاهیم متفاوتی دارد.

وی افزود: به عنوان مثال اگر مأمور سرشماری با مراجعه به کارگاه با کارگرانی که یک ساعت دارای کار باشند مواجه شود، شاغل به حساب می‌آید و اگر یک ساعت هم بیکار باشند، بیکار.

طائی گفت: هم‌اکنون رسماً آمار بیکاری 11 درصد است که شامل 2.5 میلیون نفر در کشور می‌شوند که این میزان با محاسبه سنین مختلف تغییر می‌کند.

معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیکاری در جنبه‌های مختلف تعاریف متعددی دارد، گفت: به عنوان مثال، هم‌اکنون شاغلانی در کشور هستند که درآمدشان هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد که این افراد از نظر ما بیکار هستند.

وی گفت: شغل این افراد به شکلی است که نمی‌تواند آنان را از فقر مطلق خارج و به فقر نسبی تغییر دهد.

طائی در واکنش به این موضوع که اگر ورود سالانه 800 هزار نفر به بازار کار را بپذیرید و آمار بیکاری در کشور بیش از 2.5 نفر خواهد بود، گفت: این طور نیست که سالانه 800 هزار نفر به سنین بازار کار برسند و نیازمند اشتغال باشند.

وی افزود: قطعاً این افراد به نوعی بازار کار می‌شوند و سالانه هم بخشی از مردم جذب کارگاه‌ها و صنایع شده‌اند، اما در مجموع، سال 93 نسبت به سال 92 وضعیت کار بهتر خواهد شد.

* پیش‌بینی از بازار کار سال 1395 در ایران و میزان اشتغال در سال جاری

معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پیش‌بینی شما از وضعیت بازار کار 94 چه خواهد بود، تصریح کرد: امیدواریم با توجه به گشایش‌های سیاسی و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، وضعیت کسب و کار رو به بهبودی رود.

وی افزود: در صورتی که سرمایه‌گذاری‌های خارجی و رفع تحریم‌ها در کنار رشد اقتصادی محقق شود، قطعاً می‌توان به افزایش رونق کسب و کار و کاهش آمار بیکاران امیدوار بود.

طائی همچنین درباره اشتغال ایجاد شده در سال 93 توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در مجموع، سال 93 نسبت به 92 وضعیت اشتغال بهتر بود که با جمع‌آوری اطلاعات داده‌هایی از ایجاد اشتغال در کمیته امداد امام خمینی، بسیج سازندگی، بهزیستی، سازمان تأمین اجتماعی و شرکت‌های زیرمجموعه و با رشد اقتصادی 3 درصد، حداقل 300 هزار نفر وارد بازار کار شدند.

وی گفت: اگر حجم سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز در سال 94 محقق شود و انتظارات نیروی کار از اشتغال موجود تغییر کند، با هدف‌گذاری رشد 5 درصدی اقتصاد می‌توان 500 هزار شغل ایجاد کرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار