خبرهای داغ:
«زن منتظر و منتظرپروری» در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت به عنوان کتاب برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت و در مراسم اختتامیه جشنواره‌های مهدوی در سال۱۳۸۸، رتبه اول بخش کتب را به خود اختصاص داد.
کد خبر: ۹۵۸۵۰۳۴
|
۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳

به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج-«زن منتظر و منتظرپروری» در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت به عنوان کتاب برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت و در مراسم اختتامیه جشنواره‌های مهدوی در سال۱۳۸۸، رتبه اول بخش کتب را به خود اختصاص داد. 
در این اثر، در قالب سه چشم‌انداز، ابتدا به ضرورت بحث از رسالت‌های زن منتظر شده، سپس رسالت‌های شناختی و اعتقادی تبیین‌شده و در پایان به رسالت‌های رفتاری زن منتظر پرداخته شده است. همچنین با تأسی به روایتی از امام صادق (ع) که «ایمان، مانند نردبانی ۱۰ پله‌ای است که مؤمن، پله‌ای را پس از دیگری بالا می‌رود»، توصیف کردند؛ ۱۰ پله‌ای را که برای ایمان حقیقی و مملو از انگیزه، آگاهی و عمل زن منتظر به انتظار و رفع غربت از حضرت مهدی (عج) لازم تشخیص داده شده، تصویر شده است. این ۱۰ پله عبارتند از:
۱- جایگاه‌شناسی ۲- ضرورت‌شناسی
۳- وظیفه‌شناسی ۴- رسالت‌های شناختی در عرصه فردی ۵- رسالت‌های شناختی در عرصه خانوادگی ۶- رسالت‌های شناختی در عرصه اجتماع ۷- رفتار‌شناسی ۸- شاخص‌شناسی ۹- آزمون‌شناسی سنجش تکالیف عمومی
۱۰- آزمون‌شناسی سنجش تکالیف اختصاصی زن منتظر. 
از دیگر ویژگی‌های این کتاب می‌توان به آغاز هر یک از پله‌های ده‌گانه با یک حکایت و نیز بیان اهداف مدنظر از آن «پله» در ابتدای آن و نیز بیان خلاصه مطالب و منابع جهت مطالعه بیشتر در پایان هر یک از آن «پله» اشاره کرد. 
آنچه در این کتاب به صورت برجسته مشهود است، تلاش نویسندگان برای بیان کلیاتی از نیازمندی‌های یک زن برای حضور فعال در جامعه مهدوی و مهیا‌سازی زمینه ظهور است، بنابراین همت خویش را در جهت ارائه راهکار‌های عملی و نیز روش‌های سنجش میزان موفقیت در عمل به وظایف به عنوان یک زن منتظر مصروف داشته‌اند.
در چشم‌انداز اول به منظور ایجاد انگیزه جهت شناخت رسالت‌های زن منتظر و بیان ضرورت این شناخت تلاش شده است با تبیین جایگاه زن در اسلام در جامعه مهدوی و نیز تشریح دشواری‌های دوران آخرالزمان و وضعیت زنان در این دوران، از تمسک به ولایت ائمه اطهار (ع) به عنوان تنها راه نجات از گذرگاه صعب‌العبور آخرالزمان، سنجش گفته شود، سپس به ضرورت پاسخگویی زن منتظر به انتظارات امام عصر (عج) و همچنین آثار سوء بی‌توجهی به وظایف اشاره شده است. در پایان این چشم‌انداز نیز برخی وظایف زن منتظر و نیز مراحل حرکت به سمت کسب افتخار قرارگرفتن در زمره «زنان منتظر» مورد بررسی قرار گرفته است. 
در چشم‌انداز دوم که به بررسی رسالت‌های شناختی و اعتقادی زن منتظر اختصاص دارد، ابتدا رسالت‌های فردی در قالب خداشناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی، دین‌شناسی و دشمن‌شناسی بیان و سپس به رسالت‌های زن منتظر در عرصه خانوادگی پرداخته شده است. 
خانواده‌شناسی، منزلت‌شناسی (جایگاه زن در خانواده) و مهارت‌شناسی (سازوکار‌های تربیت نسل منتظر) از جمله بخش‌های مربوط به رسالت‌های خانوادگی است. 
نویسندگان در پایان چشم‌انداز دوم، رسالت‌های شناختی زن منتظر در عرصه اجتماع را با بررسی جایگاه، اجتماع، رسالت‌های زن منتظر در اجتماع و آسیب‌شناسی انحرافات اجتماع در عرصه مهدویت پی گرفته‌اند. 
چشم‌انداز سوم که به رسالت‌های رفتاری زن منتظر اختصاص دارد، ابتدا با رفتارشناسی آغاز و پس از آشنایی با برنامه دین برای رفتار مؤمنانه، از ضرورت سنجش میزان دینداری و نیز ملاک‌ها و شاخصه‌های محاسبه و سنجش رفتار دینی سخن گفته می‌شود. 
در ادامه به ارائه آزمون‌هایی برای سنجش تکالیف عمومی زن منتظر در حوزه‌های مختلف دینداری پرداخته شده و در پایان، آزمون‌های مربوط به سنجش تکالیف اختصاصی زن منتظر نسبت به امام عصر (عج) تبیین شده است./ روزنامه جوان

ارسال نظرات