حسینیان تشریح کرد:

ریل‌گذاری هوشمندانه؛ ضرورت توسعه هوش مصنوعی

ذات هوش مصنوعی رسیدن به اطلاعات یک انسان خبره و درنهایت تصمیم‌گیری براساس اطلاعات یک فرایند تحلیلی است.
کد خبر: ۹۵۷۷۵۱۸
|
۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، سید جواد حسینیان کارشناس اقتصادی در یادداشتی نوشت: ذات هوش مصنوعی رسیدن به اطلاعات یک انسان خبره و درنهایت تصمیم‌گیری براساس اطلاعات یک فرایند تحلیلی است. هوش مصنوعی می‌تواند با استفاده از داد‌های پیشین و استخراج الگو‌های مناسب فراتراز ذهن یک انسان عمل کرده و با دقت و سرعت بالا برای مسائل تصمیم‌گیری کند. همین توانایی باعث شده تا جهان به سمت هوش مصنوعی حرکت کند. خوشبختانه در ایران نیز این موضوع با سرعت در حال پیگیری است.

اما سؤال اینجاست حکمرانی بر هوش مصنوعی و حکمرانی با هوش مصنوعی یا حکم رانی هوش مصنوعی بر ما! اگر ساده‌تر بخواهیم مبحث را باز کنیم باید حکم رانی کشور‌ها بر اینترنت و فضای مجازی را بررسی کنیم؛ آیا همه کشور‌ها بر اینترنت و فضای مجازی خود حکم رانی دارند یا برعکس فضای مجازی است که حکم رانی بر سبک زندگی مردم الگو‌های ذهنی و نگرش به حاکمان را تایین می‌کند. تعداد محدودی از کشور‌ها هستند که به واسطه سرمایه‌گذاری کلان و وجود زیر ساخت‌ها توانستند علاوه بر کنتر نسبی فضای مجازی و اینترنت حکم رانی خود را برای این موضوع تثبیت کنند.

استفاده از امکانات و فواید هوش مصنوعی‌ یک بحث است و مراقبت از خطرات ناشی از ورود بدون قائده به این بستر مبحث جداگانه. از انجایی که مشتری و سرمایه گذاران اول هوش مصنوعی بنگاه های اقتصادی هستند، خطر بیشتری متوجه این امر است چرا که گزینه اول هکر ها دراختیار گرفتن هوش مصنوعی برای ضربه زدن به بنگاه های اقتصادی است.

سیاسیت‌گذاری راهبری در این مقوله باید به‌گونه‌ای باشد که با استفاده حداکثری از فواید هوش مصنوعی حکم رانی و امنیت اقتصادی کشور در این بستر مهم دچار چالش نشود. برای این موضوع ابتدا باید زیرساخت‌های لازم چه سخت‌افزاری چه نرم‌افزاری و حتی فرهنگی با ضریب امنیت بالا اماده شود؛ و این مهم محقق نمی‌شود مگر با سیاست‌گذاری صحیح در چارچوب قانون با رعایت کامل شیوه نامه‌های امنیتی.

قانون‌گذاری برای این موضع باید باعث تحکیم حکمرانی و قانون‌مند کردن شود و از طرفی نباید مانع تسهیل کردن نوآوری‌ها و گسترش بستر توسعه هوش مصنوعی در کشور شود. دولت می‌توان با کنار گذاشتن تصدی‌گری و اجرای فقط قانون، همچنین ترویج فرهنگ استفاده از هوش مصنوعی، آموزش و ارتقای و تشویق کارافرینان و اتصال ان‌ها با شرکت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه می‌تواند به توسعه بیشتر هوش مصنوعی در کشور کمک کند. اکنون شرکت‌های بزرگ زیادی هستند که با استفاده از قدرت تحلیل و پیشبینی هوش مصنوعی از بازار‌های مالی مختلف مانند نفت و فلزات گران بها، امور خود را برای سوددهی بیشتر پیش می‌برند. می‌توان با استفاده از الگو همین شرکت‌ها و پیاده کردن ان زمینه درست توسعه هوش مصنوعی در کشور را جلو برد. نمونه‌های موفقی پیشتر در زمینه‌های نرم‌افزار مسیر یاب و تشخیص چهره همچنین دستیار صوتی، ربات چت‌ها و ربات‌های خودران در کشور وجود دارد. این تجربه‌ها موفق نشان می‌دهد که زیرساخت نرم‌افزاری و علمی درکشور وجود دارد و نیاز امروز ما زیر ساخت سخت فزاری و تسهیل‌گری دولت است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار