خبرهای داغ:

در جنگ تحمیلی "سازمان ملل" هیچ حمایتی از ایران نکرد

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه طبق اسنادی که در سازمان ملل وجود دارد، عراق آغازگر جنگ هشت ساله علیه کشورمان بود.
کد خبر: ۹۵۴۳۵۹۵
|
۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، شهرام کرمی در نشست بررسی نقش منفی سازمان‌های بین‌المللی در دفاع مقدس و ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی، بااشاره به حمایت کشورهای غربی از صدام در جنگ هشت ساله علیه ایران، اظهار کرد: تا پیش از وقوع این جنگ، تمام کشورهای دنیا به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بودند و جنگ و تنش‌هایی بین آن‌ها وجود داشت.

وی افزود: با وقوع جنگ تحمیلی علیه ایران، برای اولین بار پس از جنگ جهانی تمام کشورهای بلوک شرق و غرب هماهنگ باهم یک کشور را حمایت و یک کشور را در این جنگ محکوم می کردند.

رئیس کل دادگستری کرمانشاه اضافه کرد: محرک اصلی صدام برای این جنگ، آمریکایی‌ها بودند، اروپایی‌ها هم تسلیحات شیمیایی را در اختیارش قرار می‌دادند و از او پشتیبانی حقوقی می کردند. بلوک شرق نیز تمام تجهیزات نظامی را در اختیارش قرار می‌داد، برخی کشورهای عربی هم هزینه های جنگ را تامین می‌کردند، بنابراین تمام دنیا چه شرق و چه غرب در این جنگ علیه ایران متحد شدند.

وی افزود: در این شرایط ایران کشوری تنها بود، اما عنایت خداوند، رهبری حضرت امام خمینی(ره) و رشادت‌های پاک‌ترین جوانان این کشور، ما را به پیروزی رساند.

کرمی تصریح کرد: در این جنگ خون پاک جوانان بسیاری ریخته شد، مادران و پدران زیادی بی فرزند شدند و کودکان بی شماری هم یتیم شدند، اما در نهایت پیروز شدیم و برای اولین بار در طول تاریخ جنگی برعلیه ایران رخ داد که حتی یک وجب از خاک وطنمان را به دشمن ندادیم.

وی تاکید کرد: ایران در این جنگ متحمل خسارات جانی و مالی بسیار زیادی از طرف دشمن شد، اما از طرف سازمان ملل که اصلی‌ترین وظیفه آن دفاع از صلح و حقوق بشر است، هیچ حمایتی از ایران نشد و اوایل جنگ را در سکوت سپری کرد و تنها بیانیه‌ای یک طرفه و غیرکارآمد صادر کرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه اضافه کرد: آنچه سازمان ملل را در ادامه جنگ ترغیب کرد تا در مواضع خود کمی تعدیل پیدا کند، پیروزی های پی در پی ما در این جنگ بود و در هر عملیاتی که پیروز می شدیم، بیانیه های متعادل‌تری صادر می شد، تا جایی که فهمیدند ایران با وجود این جوانان و رزمندگان شجاع شکست ناپذیر است.

وی به پذیرش آتش بس از سوی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۷ اشاره کرد و گفت: سرانجام در سال ۱۳۶۹ دبیرکل سازمان ملل عراق را آغازگر این جنگ اعلام کرد که اسناد آن در سازمان ملل موجود است.

کرمی در ادامه اعلام کرد: متاسفانه پس از پایان جنگ تحمیلی بنا به دلایل مختلف جمهوری اسلامی ایران هنوز نتوانسته در نهادهای بین‌المللی حقوق از دست رفته خود را از باب خسارات سنگینی که از این جنگ متحمل شد، بگیرد.

وی تاکید کرد: البته تعلل هایی هم در پیگیری های حقوقی در نهادهای بین المللی از سوی کشور صورت گرفته و این حق مسلم ما از دست رفته است.

رئیس کل دادگستری کرمانشاه خاطرنشان کرد: در جریان پذیرش برجام هم در کشور همین گونه عمل کردیم و آنگونه که باید و شاید ضمانت های لازم را از طرف مقابل نگرفتیم و همین شده که امروز درگیر آن هستیم.

وی یادآورشد: در نمونه دیگر، منافقین در طول انقلاب ۱۷ هزار نفر از مسئولین و مردم ایران را ترور کردند، اما هنوز پرونده ای که در سطح بین المللی باشد و آنها را محکوم کنیم و یا تحت تعقیب قرار گیرند، نداریم. اگر هم کاری شده آنقدر ضعیف بود که دیده نشده است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست رسول بهرامی پور رئیس بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه، جریان دفاع مقدس را سند محکمی مبنی بر مظلومیت و در عین حال اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم دانست و اظهار کرد: اگر امروز کسی بگوید که جنگ ما تنها با عراق بود، در حق این نظام، ملت و شهدا جفا کرده است، چراکه ۳۰ تا ۸۰ کشور دنیا با ما در جنگ بودند.

وی ادامه داد: جنگ ما با تمام کفر و استکبار جهانی بود و همه دشمنان هم قسم شده بودند تا انقلاب اسلامی نوپا را از پا دربیاورند، درحالی که وعده و نصرت الهی ما فوق قدرت و تصور آنها بود و حتی یک وجب از خاک ما هم در اختیار آنها قرار نگرفت.

رییس سازمان بسیج حقوقدانان استان تصریح کرد: طبق اسنادی که طی سال‌های اخیر از سوی سازمان سیا منتشر شده، تمام کشورهای غربی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در این جنگ پای کار آمدند و عراق را پشتیبانی می کردند.

وی با تاکید بر اینکه تبیین جنگ تحمیلی ابعاد گسترده ای را در برمی‌گیرد، عنوان کرد: بررسی ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی و نقش منفی سازمان های بین المللی از حلقه های مفقوده تبیین جنگ تحمیلی است.

بهرامی پور متذکر شد: در تاریخ ثبت است که غربی ها برخلاف همه قوانین و مقرراتی که خود آنها در مجامع بین المللی مصوب و ثبت کرده بودند، در این جنگ برعلیه ما اقدام و قوانین مصوب خودشان را نقض کردند.

این مسئول متذکرشد: جنگ هشت ساله عراق علیه ایران یک دادگاه بین المللی را می‌طلبید، اما به دلیل حمایت غربی‌ها چنین دادگاهی هیچ گاه شکل نگرفت تا بتوانیم خسارات جنگ را از عراق بگیریم.

بهرامی پور ادامه داد: ما به عنوان بسیج حقوقدانان امروز باید در کنار تبیین رشادت ها و فرهنگ ایثار و شهادت دوران دفاع مقدس، این حساسیت را در جامعه ایجاد کنیم که چگونه غربی ها پشت تمام جنایت های صدام برعلیه کشور ما بودند.

رئیس بسیج حقوقدانان استان به پیشرفت‌های کشور در عرصه‌های مختلف هم اشاره و اظهار کرد: امروز به جایی رسیده ایم که نقش جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین المللی و جهانی غیرقابل انکار است و هیچ معادله ای در منطقه بدون نقش آفرینی ما امکان‌پذیر نیست.

این نشست توسط هیات اندیشه‌ورز بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه برگزار شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار