رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت:

آزمایش موفق طرح آبرسانی دشت سیستان در انتقال آب به مزارع کشاورزان سیستانی

زاهدان-رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: کاهش هدر رفت آب، توزیع عادلانه آب در دشت سیستان از مهمترین ویژگی‌های این طرح عظیم و بی نظیر در سطح کشور است.
کد خبر: ۹۳۳۷۸۳۸
|
۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: به یاری خداوند و با تلاش شبانه روزی همه دست اندرکاران، عملیات اجرایی طرح انتقال آب بالوله به ۴۶ هزارهکتار ازاراضی دشت سیستان به اتمام رسید و تاکنون برای اولین بار ١۵ هزار حوضچه تعبیه شده در مزارع، ٢٧٠ میلیون مترمکعب آب را بصورت تحت فشار از محل ١۶ ایستگاه‌های پمپاژ با موفقیت تحویل کشاورزان در ۵ شهرستان حوزه سیستان نمودند.

مجری طرح آبرسانی دشت سیستان با اشاره به فصل برداشت محصول گندم وجو در سیستان افزود: امسال کشاورزان ۵۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود را با آب تحویلی از محل طرح به زیر کشت محصولات کشاورزی برده که بیش‌از ٩٠ درصد آن محصول گندم می باشد.

محمد علی نیکبخت کاهش هدر رفت آب، توزیع عادلانه آب در دشت سیستان را از مهمترین ویژگی‌های این طرح عظیم و بی نظیر در سطح کشور برشمرد و ادامه داد: در صورت تأمین وتخصیص حقابه بیش از ۴٠٠ میلیون متر مکعب، طرح آبرسانی دشت سیستان قابلیت افزایش اراضی تحت پوشش تا ۶١ هزار هکتار را داراست.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: برای بهره وری حداکثری از آب، در فاز دوم طرح، انتقال آب با لوله به سر مزرعه هر یک از کشاورزان در دست اجراست.

وی با بیان اینکه تدوین الگوی کشت سیستان با همکاری دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی و سازمان نظام مهندسی در دست اجراست و تا اوایل خرداد ماه سال جاری نهایی خواهد شد از همه کشاورزان خواست در راستای اجرای تغییر الگوی کشت و توسعه کشت‌های کم آب بر و اقتصادی با کارشناسان جهادکشاورزی همکاری گسترده‌ای داشته باشند.

نیکبخت تعیین سازمان بهره بردار را از مهمترین خواسته‌های بهره برداران و تشکل‌های بخش کشاورزی خواند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اذعان داشت: تاکنون ۴۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی جنوب استان با مشارکت حداکثری مردم به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده و ٣ هزار هکتار نیز در دست اجراست و تمامی تلاش مدیریت آب و خاک سازمان در سال ١۴٠٠ سرعت بخشی بیشتر در اجرای این سامانه‌ها خواهد بود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار