خبرهای داغ:
توصیه های یک فوق تخصص تغذیه برای بهبود رژیم غذائی در فصل بهار؛

مصرف مواد غذایی با کالری کم در فصل بهار، می تواند مفید باشد

ولی زاده، با اشاره به این که در طب ایرانی مصرف نوشیدنی های گرمی بخش و رطوبت آور در فصل بهار منع شده است، ادامه داد: درعوض به افراد پیشنهاد شده است به جای آن بیشتر از غذاهای خنک و نوشیدنی های فرونشاننده حرارت استفاده کنند.
کد خبر: ۹۱۲۵۱۵۵
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۷
مصرف مواد غذایی با کالری کم و غذاهای خنک در فصل بهار، می تواند مفید باشد 
 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان آذربایجان شرقی، عین الله ولی زاده فوق تخصص تغذیه و مدرس دانشکده تغذیه دانشگاه تبریز در گفتگو با علم و فناوری به تدابیر فصل بهار پرداخت و اظهار داشت: اوایل بهار طبع معتدل و اواخر آن طبع گرم و تری دارد که باعث اعتدال خون و سرخی صورت می شود.

وی با بیان این که در این فصل، خلط های راکد، به جریان افتاده و بیماری های مزمن بروز می کنند، افزود: خصوصا اگر فرد در زمستان، زیاد خورده و کم ورزش کرده باشد، باعث دگرگونی خون، خون دماغ، انواع ورم و دمل و جوش، خواب آلودگی و بعضی از انواع سرفه می شود.

 

این متخصص طب سنتی، جنبش های مفرط بدنی و روانی و خوردن گرمیجات را مشدد های اصلی در این امر خواند و ابراز داشت: هضم در این فصل قوی بوده و توصیه به مصرف غذای با حجم بیشتر ولی لطیف تر شده است که منظور، مصرف مواد غذایی با کالری کم مانند حبوبات غیر گرم است.

 

وی با اشاره به این که در طب ایرانی همچنین مصرف غذاهای مولد خون مانند انواع گوشت، شیرینی، ادویه و اغذیه گرم و تلخ و شور و مصرف نوشیدنی های گرمی بخش و رطوبت آور در فصل بهار منع شده است، ادامه داد: درعوض به افراد پیشنهاد شده است به جای آن بیشتر از غذاهای خنک  و نوشیدنی های فرونشاننده حرارت مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک و غوره، رب غوره، شربت نارنج، لیمو و به استفاده کنند.

 

ولی زاده خاطرنشان ساخت: در این فصل بدن به سمت گرمی و تری می رود،  بنابراین  باید از مصرف غذاهایی که طبع گرم دارند پرهیز شود، غذاهائی مانند نان، گوشت، شیرینی، آجیل و بیشتر باید از انواع آش ها و سوپ های سبک استفاده کرد، خصوصا تمر هندی، خاکشیر، آش آبغوره، آش زرشک، آش جو و..... تا بدن بتواند متابولیک خود را با فصل هماهنگ کند و چربی های انباشته شده و پروتئین های انباشته شده را بسوزاند.

 

تندرستی در فصل بهار

وی در پاسخ به این سوال که چه مواردی باعث تندرستی در فصل بهار می شود، گفت: بهترین رژیم غذایی در فصل بهار، برای تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمی کودکان، خوردن سوپ جو ،  ماءالشعیر طبیعی و چلو گشنیز با گوشت جوجه‌خروس (به‌جای گوشت قرمز) است.

 

این مدرس تغذیه، افزود: همچنین توصیه شده در این فصل، به جای آب، عرق کاسنی، عرق خرفه یا عرق شاهتره بنوشیم.

 

عطسه بهاره

وی با اشاره به عطسه های بهاره، و درمان عطسه‌های زیاد ناشی از حساسیت فصلی، اظهارداشت: می‌توانید روزی ۲ بار، با روغن بنفشه درون حفره‌های بینی و روی پیشانی خود را چرب کنید.

 

ولی زاده در پاسخ به این که، بیماری‌های ویروسی کودکان در این فصل، چه مواردی می باشد، گفت: کودکان در مقایسه با بزرگسالان، سیستم ایمنی و مزاج ضعیف‌تری دارند، پاکسازی بهاره و رعایت تدابیر طبی ویژه فصل بهار، در آنها ضرورت بیشتری پیدا می‌کند و به آنها کمک می‌کند در کنار افراد مبتلا به بیماری‌های ویروسی چون آبله‌مرغان، اوریون، سرخک و سرخجه، یا بیمار نشوند یا دست‌کم یک بیماری آرام و کم‌دردسر را پشت سر بگذارند.

 

 

وی همچنین در توصیه ای به والدین، گفت: در این فصل، به کودکان‌ غذاهای پرادویه ندهند و آنها را از مصرف ترشی، غذاهای محرک و خوراکی‌هائی که طبیعت سرد دارند، دور نگه‌دارند و مراقب باشند که کودکان دچار یبوست نشوند که برای این کار، می‌توان از آلوبخارا در غذاهای کودکان بهره برد.

 

دلیل حساسیت در فصل بهار

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، به دلایل حساسیت در فصل بهار پرداخت و گفت: بدن ما در زمستان بخاطر فصل سرما نیاز به مصرف غذای بیشتری دارد و از طرفی بخاطر کوتاه بودن روزها و سرمای محیط سوخت و ساز کمتری اتفاق می افتد، خصوصاً تعریق هم بسیار کم میشود، با تغییر فصل و تغییر دما بدن انباشته شده از مواد زایدی که در طول زمستون تغذیه کرده لذا چون راهی وجود ندارد علامت خود را با آبریزش، عطسه و اصطلاحا آلرژی نشان میدهد.

 

توصیه به خوردن این غذاها در بهار:

وی با توصیه به خوردن برخی از غذاها در بهار، ابراز داشت: خوردن آبمیوه طبیعی، انجیر، انواع برگه، کدو، کنجد، کشمش، پرتغال در بهار فراموش نشود، سعی کنید از بابونه، خرفه، خاکشیر غلیظ، سیاه دونه، دارچین، زردچوبه، چای کوهی، بادام، بادرنجبویه در بهار استفاده کنید.

 

ولی زاده ادامه داد: خوردن سبوس و در كل استفاده از ملين ‌ها و اسهال خفيف ،در بهار خوب است، استفاده از خاكشیر  در آب دماي اتاق يا كمي ولرم، لينت مزاج مي‌دهد، همچنين مي‌توان آلو يا پودر سبوس گندم يا برنج را در يك فنجان آب ريخت و در صورت نفخ نداشتن معده، صبح ناشتا يا نيم ساعت بعد از غذا از آن استفاده كرد.

 

تهیه شربت بهاری

وی همچنین نوشیدن شربت بیدمشک، بهارنارنج و عسل را برای تعادل در مزاج را نیز پیشنهاد داده و با اشاره به نحوه تهیه این شربت، گفت: 1 لیوان آب، 1 قاشق غذاخوری عسل، 4 قاشق غذاخوری عرق بیدمشک و 2 قاشق غذاخوری عرق بهارنارنج را تهیه کرده و عسل را در مقداری آب ولرم حل کرده، سپس عرق بیدمشک و بهارنارنج را اضافه کرده و با آب مخلوط کرده ومیل کنید، این شربت بسیار آرامبخش،  ضد استرس و اضطراب و خواب آور میباشد.

ارسال نظرات