خبرهای داغ:
رئیس مرکز مطالعات اقوام ومذاهب دانشگاه ارومیه خبر داد

ارومیه؛میزبان همایش مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب

رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه گفت: نخستین همایش مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب در ارومیه برگزار می شود.
کد خبر: ۹۰۷۶۴۸۹
|
۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷
ارومیه؛میزبان همایش مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب 
 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از آذربایجان غربی،محمد صالحی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نخستین همایش ملی علمی و پژوهشی با رویکرد مبانی گفتگو و راهکارهای علمی وحدت اقوام و مذاهب ۲۸ آبان سال جاری در پردیس دانشگاه ارومیه برگزار می شود.

وی اضافه کرد: این همایش که در سطح ملی برگزار می شود با حضور و سخنرانی مسئولان بلندپایه کشوری همراه خواهد بود.

رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه هدف اصلی از برگزاری این همایش را ارائه راهکارهای عملی هم‌زیستی و هم‌گرایی اقوام و پیروان ادیان و مذاهب اعلام کرد و افزود: در عصر حاضر، جهان تمدن‌گرای امروزی، تنها راه اتحاد و هم‌گرایی میان اقوام و ملل، چیزی جز گفت‌وگو و احترام به عقاید و حقوق دیگران و اخلاق‌مداری و انسانیت‌محوری نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۵۳ مقاله برای همایش ارسال شده است.

صالحی تصریح کرد: این همایش از سوی دانشگاه ارومیه و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، نیروی انتظامی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش استان، انجمن مطالعات سیاسی حوزه، دانشگاه های جامع علمی و کاربردی، پیام نور و آزاد، دانشگاه قم، دانشگاه ادیان و مذاهب و استانداری آذربایجان غربی برگزار می‌ شود، علاوه بر محتوای علمی پژوهشی، یک همایش فرهنگی و اجتماعی است.

رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه مبانی نظری گفتگو و مولفه های وحدت و تقریب، آسیب شناسی وحدت اقوام و مذاهب، راه های برون رفت از واگرایی دینی و مذهبی، رویکردهای عملی اقوام و پیروان ادیان و مذاهب در همگرایی و همزیستی، بررسی تطبیقی نظریه های همگرایی، بررسی مولفه های فرهنگ تعایش و گفتگو، ارائه راه کارهای عملی تحقق وحدت و همگرایی مطابق با آموزه های ادیان توحیدی و نقش فضای مجازی و رسانه در ایجاد گفتگو و تعاملات قومی و مذهبی را از جمله محورهای همایش ملی مبانی گفتگو و راهکارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب عنوان کرد.

به گفته صالحی همچنین «نقش تربیت دینی و تأثیر آن در شکل‌گیری اندیشه‌های تکفیری»، «جایگاه حقوق شهروندی از منظر ادیان و مذاهب»، «هویت ملی و نقش اقوام و پیروان ادیان و مذاهب در تحکیم وحدت ملی»، «رویکرد ادیان الهی به مسئله هویت انسانی»، «اعتبارسنجی مؤلفه‌های سبک زندگی ایرانی اسلامی در تحکیم وحدت ملی» و... از دیگر محورهای این همایش است.

ارسال نظرات