گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_34

گلایه های یک بسیجی تولید کننده از دلالی در بازار/ سود 10 هزار تومانی دلالان ماهی و سر بی کلاه تولیدگر

یکی دیگر از معضلات و مشکلات کار، دلالان است. علاوه بر واردات تیلاپیا مشکل ما دلال است که ماهی را از من تولید کننده کیلویی 7 هزار تومان می خرد و در میدان تره بار همان ماهی را کیلویی 17 هزار تومان می فروشد.
کد خبر: ۸۸۹۲۶۳۷
|
۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۴

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در مزرعه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

در گزارش پیشین با برخی از رانت های میلیاردی به برخی از تولیدکنندگان ماهی آشنا شدید در این گزارش ضمن اشاره به برخی دیگر از زوایا و مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا با چند و چون کار بیشتر آشنا خواهیم شد:

دلال ماهی را 7 هزار تومان می خرد؛ 17 هزار تومان می فروشد/ برای فروش ماهی زنده فروشگاه اینترنتی راه اندازی شود

* دلال ماهی را 7 هزار تومان می خرد؛ 17 هزار تومان می فروشد

خانم زمانی؛ تولید کننده بسیجی ماهی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: تولیدکننده گاو، شتر، گوسفند و حتی صنعت ما بی کار است. دولت باید به داد مردم برسد و شعار هم ندهند . اگر جهادی عمل و به گفته رهبری عمل شود اوضاع درست می شود. یکی دیگر از معضلات و مشکلات کار ما دلالان است متأسفانه دلال ماهی را از من تولید کننده کیلویی 7 هزار تومان می خرد و در میدان تره بار همان ماهی را کیلویی 17 هزار تومان می فروشد.

وی افزود: سودش را دلال می برد درحالی که من تولید کننده کیلویی 1000 تومان هم سود نمی کنم اما همان دلال 4 تا 6 هزار تومان سود می برد. متاسفانه این نظام دلالی کمر ما را می شکند اگر سیستم به گونه ای باشد که من تولیدکننده به طور مستقیم محصولم را به دست مصرف کننده برسانم قطعا دست دلال قطع خواهد شد.

زمانی تصریح کرد: بر همین اساس اگر شرکت ها و فروشگاه های بزرگ، قسمتی را برای فروش ماهی زنده تولید کننده داخلی ایجاد کنند دست دلال و و اردکننده تیلاپیای چینی قطع و عرضه مستقیم می شود. متآسفانه چنین سیستمی برای فروش مستقیم وجود ندارد البته شاید در برخی فروشگاه ها و یا حتی در تره بار محله ها فروش ماهی زنده باشد اما آنها همان دلال ها هستند.

* برای فروش ماهی زنده فروشگاه اینترنتی راه اندازی شود

این تولیدکننده ماهی عنوان کرد: بر همین اساس باید راهکارهایی ایجاد شود تا تولید ماهی مستقیم به سبد مصرف مردم برسد فکر می کنم اگر در ایران فروشگاه های اینترنتی راه اندازی شود اوضاع بهتر خواهد شد.البته چون ماهی جزء محصولات فاسد شدنی است فروش اینترنتی آن سخت است اما باز راه کارهای دیگری دارد. چنانچه اگر شما یک موبایل بخواهید بخرید به یک شرکت اینترنتی زنگ می زنید و در عرض 1 ساعت کالا راتحویل می دهد لذا باید همین روند نیز برای فروش ماهی پیاده شود.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما فرهنگ پایین مصرف ماهی در سبد غذایی خانواده ها است؛ لذا جا نیفتاده که ماهی چه مزایایی برای بدن و رشد و نمو افراد دارد بر همین اساس باید صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تبلیغات کند. همچنین مدارس و دانشگاه ها بهترین مکان برای فرهنگ سازی تغذیه سالم همچون مصرف ماهی است.

زمانی خاطرنشان کرد: اگر جا بیفتد که ماهی در سبد کالای مصرف کننده قرار بگیرد، مشکلات درست می شود همچون زمانی که مردم ایران شیر مصرف نمی کردند و امروز با تبلیغات و فرهنگ سازی این معضل بر طرف شده است. امروز شیر وارد سبد کالای مردم شده و کسی نیست که شیر مصرف نکند. امروز مردم به فکر سلامتی خود هستند و شیر مصرف می کنند وباید روزی این اتفاق برای مصرف ماهی هم بیفتد.

ارسال نظرات