بررسی طرح احداث مقبرة الشعرای زنجان در محل مقبره میرزایی

زنجان -طرح احداث مقبرة‌الشعرای زنجان در محل مقبره آیت الله میرزا ابوالقاسم مجتهد زنجانی معروف به مقبره میرزایی بررسی شد.
کد خبر: ۹۵۹۰۶۳۲
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰

بررسی طرح احداث مقبرة الشعرای زنجان در محل مقبره میرزایی

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان در جلسه‌ای که با حضور مدیران کل اوقاف، ارشاد، معاون میراثی میراث فرهنگی و گردشگری، نماینده شهرداری، نماینده هیئت‌های مذهبی و کارشناسی میراث فرهنگی، در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان برگزار شد طرح احداث مقبرة الشعرای زنجان در محل مقبره آیت الله میرزا ابوالقاسم مجتهد زنجانی معروف به مقبره میرزایی بررسی شد.

حری نماینده هیئت‌های مذهبی زنجان در این جلسه گفت: با توجه به مساحت ۲۰۰۰ متری این آرامگاه و وجود ۱۰۰ مزار در محوطه آن در صورت تصویب به هیچ عنوان داخل ساختمان تاریخی، دفن اموات نخواهیم داشت بلکه در اینکار در محوطه آنهم بصورت محدود و مشخص اجرا خواهد شد.

حجت‌الاسلام کرمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه این مکان موقوفه جزو موقوفات غیر متصرفی است، اداره امور آن از ابتدا با نوادگان واقف هست و در اختیار اوقاف نیست و در صورت اجرای طرح باید مجوزات لازم را نهاد‌های متولی بالادستی اخذ نموده و سپس طرح را اجرا کرد.

وی ادامه داد: با توجه به قوانین وقفی، سازمان اوقاف حق دخالت در امورات موقوفات غیرمتصرفی را ندارد و تنها به عنوان ناظر می‌تواند حضور داشته باشد به همان دلیل باید متولی موقوفه، موافق اینکار باشد و گرنه این طرح امکان اجرا نخواهد داشت، در ضمن باید تمام ساز و کار‌های اجرای طرح مشخص شده و ارکان تصمیم گیر استان نیز موافق باشند.

در ادامه معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان نیز گفت:طبق قانون مصوب ۱۳۳۷ امکان دفن اموات در بنا‌های تاریخی ثبت شده کشور وجود ندارد و این آرامگاه نیز در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

اجلی کارشناس میراث فرهنگی یکی دیگر از اعضای این جلسه گفت: این آرامگاه متعلق به دوران قاجاریه، قبلاً موزه سنگ نوشته‌های استان بود که بنا به دلایلی جمع آوری شد و به نظر می‌رسد طرح احداث مقبرة الشعرا در این مکان قابلیت بررسی و کارشناسی دارد و در محدوده غربی مرکز شهر زنجان که فضا و مکان شاخص فرهنگی و گردشگری وجود ندارد، می‌تواند بعنوان یک طرح مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت اجرای موفق حتی می‌تواند باعث احیا و ایجاد محور فرهنگی_گردشگری از مزار تا بازار در این محدوده شهری بشود.

گفتنی است، آیت الله میرزا ابوالقاسم مجتهد زنجانی که از زمره سادات بودند یکی از روحانیون طراز اول عصر ناصری در شهر زنجان و در قلع و قمع عوامل بابیت در زنجان موثر بوده است.


وی در روز دوشنبه سوم جمادی الاول سال ۱۲۹۲ هجری قمری، مطابق با ۱۷ خرداد ۱۲۵۴ شمسی در سن هفتاد سالگی از دنیا رفته و در آرامگاه خانوادگی که در آن زمان در بیرون از شهر زنجان و در میانه قبرستان شهر بوده دفن می‌گردد.


فاطمه عسگری

ارسال نظرات