خبرهای داغ:
در آئین اختتامیه پنجمین جشنواره ابوذر فارس بیان شد:

رسانه‌ها در راستای رفع مظلومیت جمهوری اسلامی و دستاورد‌های دوران بعد از انقلاب اسلامی تلاش کنند/ رسانه نیازمند داشتن زیرساخت تئوریک مبتنی بر فلسفه و حاکمیت نظام اسلامی است

پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر فارس با معرفی برترین‌ها در شیراز به کار خود پایان داد.
کد خبر: ۹۴۸۷۱۵۰
|
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر فارس با معرفی برترین‌ها در شیراز به کار خود پایان داد.

سرهنگ امین جاهدی جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در این مراسم با ابراز خشنودی از رشد کیفی و کمی جشنواره رسانه‌ای ابوذر نسبت به سال‌های گذشته، اظهار داشت: رسانه‌ها باید در راستای رفع مظلومیت جمهوری اسلامی در رابطه با دستاورد‌های دوران بعد از انقلاب اسلامی تلاش کنند از جمله مظلومیت این نظام مقایسه آن توسط برخی با رژیم ناکارآمد پهلوی است.

وی بیان کرد: رسالت رسانه‌ها باید در مسیر و عنوان همین جشنواره باشد یعنی شخصیت جامع ابوذر غفاری در صدر اسلام باشد.

احمد پهلوانیان مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس نیز بیان کرد:امروز رسانه خوشه‌چین میوه درختی است که دیگران کاشته‌اند، پویایی رسانه را نیازمند داشتن زیرساخت تئوریک مبتنی بر فلسفه و حاکمیت نظام اسلامی دانست.

وی، به حوادث اخیر و عملکرد رسانه‌ها اشاره و بیان کرد: پیروزی انقلاب، آغاز شکل گیری موقعیتی از حاکمیت سیاسی بود که پیش از این در نظام‌های سیاسی جهان سابقه نداشت و ریشه در مبانی معرفتی داشت.

پهلوانیان با بیان اینکه نظریه ولایت فقیه به مثابه یک سر برای این نظام سیاسی بود که باید اندام‌های سیاسی آن شکل می‌گرفت، افزود: به عنوان مثال باید نظریه در اقتصاد اسلامی، نظریه در سیاست اسلامی، نظریه حوزه مباحث فرهنگی و اجتماعی، نظریه در حوزه هنر و رسانه اسلامی و... شکل می‌گرفت، اما همانگونه که در حوزه اقتصاد تئوری خاصی نداریم، در حوزه سیاست داخلی و خارجی و فقه و قضا هم شاید چنین وضعیتی داریم.

مدیرکل صدا و سیمای فارس با بیان اینکه هنوز در حوزه فسلفه هنر اسلامی یک کتاب و مقاله نداریم، گفت: اهل اندیشه در حوزه‌های علمیه و دانشگاه مبانی را استخراج نکرده‌اند و با پیامد‌هایی مانند سلبریتی محوری مواجه شده‌ایم.

پهلوانیان اضافه کرد: تا ریشه و آبشخور درست نشود مسیر همین است. البته در حوزه رسانه هم مبانی مبتنی بر نگاه ایدئولوژی و معرفتی انقلاب اسلامی نداشته‌ایم. آیا رسانه باید در اختیار حاکمیت باشد؟ یا توسعه محور؟ نمی‌دانیم رسانه چه نسبتی با حاکمیت داشته باید داشته باشد اصلا می‌شود نقد کرد یا نه؟

وی با تصریح بر اینکه نمی‌گذارند رسانه به مسئولیت خود عمل کند، عنوان کرد: رسانه اگر بخواهد فعالیتی داشته باشد باید براساس یک نظریه و تئوری باشد، ادامه داد: دست ما تهی است و ما خوشه چین و میوه گیر درختانی هستیم که غرس آن با دیگران بوده است.

پهلوانیان همچنین با بیان اینکه اکنون متاسفانه با یک ابر رسانه تحت عنوان فضای مجازی، مواجه هستیم که البته فضایی کاملا حقیقی است، افزود: این ابر رسانه تمام ضعف‌های رسانه‌های مختلف را کنار زده و نقاط قوت آن‌ها را به کار گرفته است.

وی با طرح این مثال که مانایی یکی از ویژگی‌های رسانه‌های مکتوب و برخط نبودن، از ضعف‌های این گروه از ابزار‌های ارتباطی است، رسانه‌های فضای مجازی را مانا، گسترده و برخط دانست و گفت: امروز ما با دست خالی، بدون داشتن تئوری مبتنی بر فلسفه حاکمیت نظام اسلامی در برابر این ابررسانه قرار گرفته‌ایم و نمی‌توانیم عملکردی هوشمندانه و به موقع داشته باشیم.

هادی رضایی مسئول سازمان بسیج رسانه فارس هم ضمن تبریک فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب بیان کرد: در اردیبهشت ماه امسال افتتاحیه این جشنواره با حضور مسئولان استان برگزار شد و پس از گذشت ٩ ماه امروز به ایستگاه پایانی این رویداد رسیده‌ایم.

وی، استقبال اهالی رسانه در این دوره را نسبت به ادوار قبل را خوب توصیف و اعلام کرد که علاوه بر ارتقاء کیفی آثار رسیده به دبیرخانه، ٧ اثر بیش از سال گذشته به این جشنواره ارسال شد.

مسئول سازمان بسیج رسانه فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: ایامی که در آشوب بر جمهوری اسلامی گذشت نشانگر این بود که رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی وظیفه خود را به نحو احسن انجام نداد.

رضایی اضافه کرد: آسیب شناسی‌ها حاکی از این بود که رسانه‌ها نتوانستند ارتباط خود را بین مردم و مسئولین به عنوان یک شاهراه اساسی برای اعتماد مردم حفظ کنند.

مسئول بسیج رسانه فارس گفت: اگر امروز می‌بینیم که برخی از مردم گوششان به زبان رسانه‌های داخلی نیست، بخش اعظمی از آن به رسالتی بر می‌گردد که رسانه‌ها به خوبی انجام ندادند و به معنای واقعی کلمه یک روابط عمومی بودیم برای مسئولانی که نتیجه عملکرد آنها امروز مورد نقد جامعه‌ای است کن دیگر زبان آنها نیستیم.

رضایی خاطرنشان کرد: اگر رسانه‌ها می‌خواهند ایران را سر بلند و پرچم آن را همچنان در اهتزاز بر فراز قله‌های افتخار نگه دارند باید از لاک انفعال خارج شده و در صف مطالبه گری مطالبات مردم قرار گیرند.

مسئول سازمان بسیج رسانه فارس ادامه داد: این ایام نشان داد که بخش اعظمی از مردم از ما و نگاه ما عبور کرده‌اند اما به معنای فاصله گرفتن از نگاه نظام و نزدیک شدن به مواضع دشمن نیست و قدرت تصمیم مردم با عملیات روانی مردم تحت‌الشعاع قرار نمی‌گیرد.

رضایی با تاکید بر اینکه باید به رسالت روز نخست خبرنگاری بر گردیم و با آرمان‌های امام و رهبری بیعت کنیم، گفت: امروز مردم جمهوری اسلامی را با نظام مرده پهلوی مقایسه نمی‌کنند. امروز مردم پیشرفت و آبادانی پس از انقلاب را با کشورهای خلیج فارس مقایسه می‌کنند نه نظام مرده پهلوی و لذا بابد پاسخگوی سئوالات و مطالبات چهل و چند ساله مردم باشیم.

وی خاطرنشان کرد: آنچه اتفاق افتاده در پرتو خون هزاران شهید بوده که امنیت را برقرار کردند و باید با صدای بلند از زبان رسانه به گوش مردم برسد تا اعتماد از دست رفته به حول و قوه الهی و بدون تکلف با هر مسئولی و در هر لباس و جایگاهی به بدنه نظام بر گردد.

مسئول سازمان بسیج رسانه فارس ابراز امیدواری کرد که با تغییر نگاه و رویکرد، شاهد جلب اعتماد بیشتر مردم باشیم.

به گزارش بسیج، در این جشنواره از 45 نفر در بخش‌های مختلف از جمله «خبر»، «مصاحبه»، «گزارش»، «تیتر»، «یادداشت»، «کاریکاتور»، «موشن گرافیک»، «فیلم خبری» و «عکس» تقدیر شد.

اسامی برگزیدگان بخش‌های مختلف پنجمین جشنواره رسانه ای ابوذر استان فارس:
در بخش خبر، مریم مرادی (روزنامه افسانه)، سید احمد نجفی (خبرگزاری جمهوری اسلامی) و رضا کوهی (خبرگزاری فارس) به ترتیب عنوان‌های اول تا سوم را کسب کردند. مریم زمانیان (علم و فناوری)، علی روستا(خبرگزاری فارس) و کوروش خضری مطلق (پانا) در این بخش شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش گزارش مکتوب، هیات داوران آثار ارسالی را واجد شرایط رتبه نخست ندانست. در این بخش، محمد امین افشارپور (ایرنا) و سعیدرضا امیرآبادی (شیرازنوین) عناوین دوم و سوم این بخش را کسب کردند. گزارش‌های سمیه رعیتی (پایگاه خبری شیرازه) و زهرا علی اکبری (خبرگزاری فارس) نیز شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش تیتر، سیده فاطمه حبیبی و راضیه نجار از خبرگزاری فارس رتبه‌های اول و سوم را به دست آوردند و تیتر لیلا غضنفری نیز دوم شد. در این بخش تیترهای ارسالی سعیدرضا امیرآبادی (شیرازنوین) و مهدی رحمانیان (شبستان) شایسته تقدیر بودند.

در بخش مصاحبه نیز فاطمه دیباور (فارس)، زهرا عسکری (ایکنا) رتبه اول و دوم را کسب کردند و عنوان سوم به صورت مشترک به سمیه انصاری فر (فارس) و سیده مریم ترابی (پانا) رسید. در این بخش،‌ آثار شایسته تقدیر متعلق به محمد صادقی و فاطمه شعبانی (علم و فناوری) و مریم توانا (باشگاه خبرنگاران) بود.

در بخش یادداشت نیز مریم رضایی (تسنیم)، حاجیه جعفرزاده (نیم‌نگاه) و فرزاد وثوقی (شیرازنوین) رتبه‌های اول تا سوم را به دست آوردند. در این بخش، سید علی اصغر موسوی (علم و فناوری)، ابوالفتح رضایی (فارس) و آوا صبوری (پانا) نیز شایسته تقدیر بودند.

در بخش عکس، شیوا السادات عطاران رتبه نخست را به دست آورد. رتبه دوم نیز به صورت مشترک به امیرصادقیان (تسنیم) و امین برنجکار (مهر) رسید و رضا قادری (ایرنا) و ساسان یگانه (سحاب پرس) به صورت مشترک سوم شدند.

در این بخش، عکاسان شایسته تقدیر بدین شرح معرفی شدند: جواد پوروهاب (فارس)، فریماه فرهنمند (پیام خبر) ، سهیلا ستایش (اینما) و مریم صبایان (پانا).

در بخش فیلم خبری نیز جایزه نخست به صورت مشترک به سعید پرویزی و راضیه پارسایی (صداوسیما) و رتبه دوم به علی فتحی فر (صداوسیما) رسید. در این بخش آروین خادم الحسینی (پانا) سوم شد. مهدی ثابت (صداوسیما)، فاطمه نیکوکار (شیرازه) و نرس گلکار (صداوسیما) هم در این بخش شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش موشن گرافی نیز جایزه نخست به سعید باقریه از میلاد لارستان رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار