آیت‌الله حسینی همدانی در خطبه‌های نماز جمعه کرج:

محتوای تعداد قابل‌توجهی از فیلم‌های جشنواره فجر محل تأمل است / جشنواره فیلم فجر باید در شأن فجر انقلاب باشد

نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و نهم بهمن‌ماه شهرستان کرج به امامت آیت‌الله حسینی همدانی، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز و امام‌جمعه کرج در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) کرج اقامه شد.
کد خبر: ۹۴۱۶۴۷۰
|
۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، آیت‌الله حسینی همدانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه بیست و نهم بهمن‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) کرج بابیان اینکه بعد از جنگ جهانی اول انگلیسی‌ها برای دست‌اندازی بیشتر به منافع ایران تصمیم به کودتا گرفتند و برای عملیات کودتا احتیاج به دو عنصر وابسته سیاسی و نظامی داشتند، بیان داشت: سید ضیاءالدین طباطبائی چهره سیاسی و رضاخان میرپنج چهره نظامی آنان بود و توافقی هم که کردند این بود بعد از فتح تهران، سید ضیاء نخست‌وزیر شود و اداره کشور را به دست گیرد.
وی در ادامه افزود: سوم اسفند سال ۱۲۹۹ شمسی قواى قزاق به فرماندهى رضاخان از قزوین به سمت تهران حرکت و بدون مشکل تهران را تصرف کردند و احمدشاه قاجار از روی ترس و بدون واکنش، رضاخان را فرمانده کل قوا و وزیر جنگ و سید ضیاء را به‌عنوان نخست‌وزیر منصوب کرد.
امام‌جمعه کرج بابیان اینکه رضاخان با سرکوب جنبش‌های آزادی‌خواه و حفاظت از منافع نامشروع انگلیس و حمایت آنان، به پادشاهى ایران رسید و تا سال ۱۳۲۰ ش، مستبدانه حکومت و از انگلیس حمایت کرد و حمایت دید، گفت: انگلیس در جریان جنگ جهانى دوم، چون به آلمان گرایش پیدا کرد او را از پادشاهى خلع و تبعید کردند.
آیت‌الله حسینی همدانی بابیان اینکه در دوران رضاخان و بعد از او فرزندش فشارهای فراوانی به حوزه دین و فرهنگ دینی و روحانیت صورت گرفت، اظهار داشت: حکومت برای این‌که دین و نفوذ روحانیت را از بین ببرد از فعالیت گروه‌های ضد دین و جریانات روشنفکری و مارکسیستی حمایت می‌کرد و هر گروهی مقابل دین بود، حکومت او را حمایت می‌کرد. علت هم روشن بود چون تنها نیروی معنوی و سیاسی که می‌توانست در برابر او بایستد، روحانیت بود. مثل مرحوم شهید مدرس و حاج‌آقا نورالله.
وی در ادامه به بازخوانی بیانات بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در این رابطه پرداخت و تصریح کرد: امام فرمودند: «اجانب، … ملاحظه کردند که یکی از گروه‌هایی که می‌تواند مردم را بسیج کند در مقابل قدرت‌های خارجی، روحانیت است… اگر شما هم مطبوعات آن‌وقت را و رسانه‌های گروهی آن‌وقت را در نظر بگیرید، یا آن مقداری که از آن‌ها باقی‌مانده است مطالعه کنید، می‌بینید که تمام رسانه‌های گروهی و تمام مطبوعات کشور و رادیو، سینما، تئاتر و تمام این‌هایی که در یک کشوری می‌تواند کار صحیحی بکند، همه آن‌ها در خدمت اجانب و در خدمت این رژیم فاسد، به ضدیت با روحانیت برخاستند». طوری شد که حتی یک فتوای برعلیه نیروهای خارجی که در جریان جنگ دوم جهانی وارد ایران شده بودند، ندادند.
نماینده ولی‌فقیه در استان البرز بابیان اینکه هدف دیگر سرکوب روحانیت توسط رضاخان این بود که روحانیت نمی‌گذاشتند کشور مثل ترکیه لائیک شود و دین در جامعه از بین برود، گفت: امام در تبیین مطلب فرمودند: «وقتی‌که جای پایش محکم شد (رضاخان)، هدف اول و آن چیزی … که برای او تنظیم کرده بودند، تضعیف این قشر. برنامه این بود که این قشر در بین ملّت، حیثیت خودش را از دست بدهد تا این‌که بتواند آن کارهایی که می‌خواهند انجام بدهند. روزنامه‌نویس‌های آن‌وقت و قلم داران آن‌وقت، مجّهز شدند و همه به ضد روحانیت مشغول کار شدند.» و همه این‌ها به دستور انگلیس بود چون به تعبیر امام، رضاخان نمی‌دانست حاء روحانیت با هاء هوز است یا حاء حطی. میدانید که سواد نداشت. مدت‌ها روی او کارکردند تا به او یاد بدهند بنویسد رضا. برای امضا فقط رضا می‌توانست بنویسد بیشتر از آن سواد نداشت.

خطیب نماز جمعه کرج با تأکید بر اینکه لازم است در این رابطه نهادهای فرهنگی و رسانه‌ها به‌خصوص رسانه ملی و نهادهای تبلیغی و ترویجی با نگاهی قرارگاهی با تقسیم کارِ مشخص، هدفمند، هوشمندانه و باورپذیر در سطح افکار عمومی فرهنگ‌سازی کنند و جلوی خسارت‌های آینده را بگیرند، خاطرنشان ساخت: قانون ازدواج آسان را دستگاه‌های متولی به جریان بیندازند، مواد خوبی پیش‌بینی‌شده که کارساز است. من یک نوبت در استان اقدام کردم به برگزاری جلسات اما متأسفانه ادامه پیدا نکرد. باید همه همت کنند. کار یک نفر و دو نفر نیست. دستگاه‌های متولی باید باهم باشند. اگر آن قانون اجرا شود خیلی آثار و برکات خوبی خواهد داشت.
آیت‌الله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه تذکرات ولیّ را جدی بگیرید، گفت: کوتاهی باعث خسارت خواهد شد در مورد برجام و هسته‌ای تذکرات ایشان را ببینید. راجع به اقتصاد مقاومتی کلام ایشان را از سال ۹۲ تا امروز ببینید و در بیان دیروزشان هم بود.
وی در ادامه با اشاره به ۲۹ بهمن روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی به بازخوانی بیابان رهبر معظم انقلاب در این رابطه پرداخت و گفت: رهبری فرمودند: «آنچه من از مسؤولین و از مردم عزیزمان توقع دارم، این است که این شعار را بشنوند، باور کنند و دنبال کنند. تابلو کردن و درودیوار را پر کردن و عکس زدن و این‌ها هیچ لزومی ندارد»؛ یعنی تا آقا یک پیامی را می‌دهند کشور پر از عکس می‌شود، سمینار و همایش گرفته می‌شود و سال تمام می‌شود. باید انجام داد؛ آقا هم همین را می‌خواهند.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز در ادامه افزود: آقا فرمودند: «اقتصاد مقاومتی برای کشور ضروری است؛ تحریم باشد هم لازم است، تحریم نباشد هم لازم است. آن روزی که تحریمی هم در این کشور وجود نداشته باشد، اقتصاد مقاومتی برای این کشور ضروری است، لازم است. اقتصاد مقاومتی یعنی ما بنای اقتصادی کشور را جوری تنظیم کنیم و ترتیب بدهیم که تکانه‏های جهانی در آن اثر نگذارد. تحریم را با مجاهدتِ در باب اقتصاد مقاومتی بایستی خنثی کرد. علاج مسأله تحریم، عبارت است از همین اقتصاد مقاومتی. کشور بدون اقتصاد مقاومتی رشد نخواهد کرد، مشکلات اقتصادی‏اش برطرف نخواهد شد، بلکه گرفتاری‏هایش روزبه‌روز بیشتر خواهد شد، اگر ما اقتصاد مقاومتی را عمل نکنیم». ببینید خیلی قشنگ دائم ایشان تکرار کردند از سال ۹۲ تا امروز؛ و هنوز هم دارند میگویند. اخیراً هم گفتند ده سال است که میگویم اما انجام نمی‌دهند. این را باید مسئولینی که کار به دستشان است توجه داشته باشند.

آیت‌الله حسینی همدانی گفت: مطلب دیگر ایشان که دیروز فرمودند پافشاری بر شعار انقلاب بود که مبارزه با استکبار است که الحمدالله ملت ایران محکم روی این مسئله ایستاده‌اند و هر زمان که لازم بوده به اشکال مختلف خشم خودشان را به آمریکا نشان داده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه در جریان مذاکرات اخیر هم منافع ملت در صورتی تأمین می‌شود که ضمانت لازم داده شود و راستی آزمایی صورت پذیرد که لازمه ا ش رفع همه تحریم‌هاست که البته از آمریکا بعید است اقدام درستی داشته باشد، اذعان کرد: می‌بینید که آمریکا ۲۰ سال افغانستان را به چه روزی انداخت اخیراً هم دارائی آن‌ها را بالا کشیده است. دوستانی که درصحنه حاضرند باید خیلی مواظب جمیع جهات باشند.
رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان البرز گفت: مطلب دیگر که رهبری فرمودند: «افکار عمومی را دشمن هدف قرار داده». این نکته‌ای است که نباید از آن غفلت کرد و روش‌های دشمن را باید یاد گرفت جنگ روایت‌ها از مهم‌ترین ترفندهای امروز دشمن است در یک نوبت اشاره کردم که تکمیل می‌کنم.
آیت‌الله حسینی همدانی در ادامه گفت: جنگ روایت‌ها را اخیراً در یک نوشته کوتاه چنین تفسیر کرده‌اند: نقل است که در سنتر پارک نیویورک سگی به کودکی حمله می‌کند، مردی که شاهد حادثه بود برای نجات کودک، خود را به روی سگ می‌اندازد و او را خفه می‌کند… خبرنگار نیویورک‌تایمز که ماجرا را از نزدیک می‌بیند به مرد می‌گوید: فردا تیتر اول نیویورک‌تایمز این است: “مرد شجاع نیویورکی جان پسری را نجات داد “. مرد در جواب خبرنگار می‌گوید:”من نیویورکی نیستم ” خبرنگار می‌گوید پس تیتر می‌زنیم:”آمریکایی قهرمان جان پسری را نجات داد “. مرد می‌گوید:”ولی من آمریکایی نیستم، پاکستانی‌ام “. فردا تیتر نیویورک‌تایمز این‌چنین شد:”یک مسلمان متعصب سگی را در سنتر پارک خفه کرد! اف بی آی احتمال می‌دهد القاعده در این جنایت دخیل باشد “. این جنگ روایت‌هاست.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه این همان کلام رهبر حکیم و فرزانه است که فرمودند: «اگر شما حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را روایت نکنید دشمن روایت می‌کند»، گفت: یک قصه را سه جور خودش اینجا گفته است. «هر جور دلش بخواهد توجیه می‌کند، دروغ می‌گوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض می‌کند».
امام‌جمعه کرج یادآور شد: دیروز هم رهبری فرمودند: «باید جواب لجن‌پراکنی‌ها، دروغ‌پردازی‌ها، تهمت زدن‌ها، که به ارکان انقلاب تهمت می‌زنند، و دستگاه‌هایی که در پیشرفت انقلاب مؤثرند تهمت می‌زنند جواب داد. گاهی در داخل هم بعضی‌ها به‌اشتباه یا از روی غرض، کار دشمن را دنبال می‌کنند. جواب آن‌هایی که مغرضانه عمل می‌کنند را باید محکم داد.»
آیت‌الله حسینی همدانی ادامه داد: تذکری هم باید اینجا داد که اهمیت رعایت آداب روشنگری به‌اندازه خودِ تبیین است لذا عزیزان دقت لازم را در بیان مطالب خود داشته باشند. با استفاده از کلام آقا به چند مورد فقط اشاره می‌کنم. بعداً دوستان روی این موضوعات کار کنند.
وی در ادامه به بیان توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای کسانی که در عرصه روشنگری فعالیت می‌کنند پرداخت و گفت: رهبری به کسی که می‌خواهد روشنگری کند می‌فرماید که این موارد را رعایت کند: «آگاه‌سازی بدون ایجاد فتنه، فساد و دعوا»، «متقن، مستدل و بهنگام»، «دوری از جنجال، هیاهو و غرض‌ورزی»، «عمار گونه و بدون تعصب و تعلقات جناحی»، «استقامت و تکرار»، «پرهیز از تهمت زدن» و «روشنگری بدون اتّهام، بدون تهمت زدن، بدون مصداق معین کردن»

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز در بخش دیگری از بیانات خود بابیان اینکه رویکرد جشنواره فیلم فجر نسبت به سال‌های قبل بهتر بود اما آن‌قدر خراب‌کاری شده که خوبی‌ها به این زودی‌ها خودش را نشان نمی‌دهد، گفت: محتوای بعضی فیلم‌ها عالی بود اما تعداد قابل‌توجهی هم محل تأمل است. محتوای آن فیلم‌ها حتی اسامی آن‌ها با چیزی که رهبر معظم انقلاب در نظرشان است و جامعه ما امروز به آن نیاز دارد که بحث امیدآفرینی است منطبق نبود. بعضی از آن فیلم‌ها اسم‌هایشان را که کنار هم بگذارید کلاً آدم ناامید می‌شود. این‌ها خوب نبود که باید به آن توجه کرد.
آیت‌الله حسینی همدانی در ادامه خاطرنشان ساخت: آن چیزی که لازم به تذکر است که قبلاً هم مکرر ازاینجا تذکر دادیم این است که نباید گذاشت فرهنگ اباحه گری بخصوص در دستگاه‌های حاکمیتی رواج پیدا کند و به‌شدت باید جلوگیری شود؛ و هیچ توجیهی هم قابل‌قبول نیست. دستگاه‌هایی که دارند از نظام ارتزاق می‌کنند باید رعایت کنند.
وی در ادامه افزود: مثلاً بگوییم طرف نظر شخصی داده و کذا و کذا. خب شما تریبون دادید که نظر شخصی داده. چرا ممیزی لازم صورت نگرفته؟ آن‌قدر رهاشده که شخص جرئت می‌کند این‌گونه سخن بگوید. اگر وزارت ارشاد و دستگاه متولی در صورت تخلف برخورد جدی بکند، افراد در رفتار خودشان تجدیدنظر می‌کنند. چون رفتار جدی ندیدند و برخورد جدی ندیدند فضا را برای خودش آماده می‌بیند که حتی فتوا هم بدهد؛ و یک منکری را رسماً از تریبون اعلام کند؛ و بعد هم کسی نباشد که بلند شود بزند تو دهن طرف که چه میگویی! چون همه آن‌هایی که آنجا نشستند سِر هستند. همه تحت تأثیر هستند در سالیان سال همین‌جور بار آمده‌اند. لذا اگر برخورد جدی صورت بگیرد مؤثر خواهد بود. گاهی هم رفتارهای اشخاص نشان‌دهنده نظراتشان است و لازم نیست حرف بزنند و فتوا بدهند. محیط‌های فرهنگی باید عاری ازاین‌گونه مسائل باشد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز بابیان اینکه گاهی در رسانه ملی به اسم شادی و خنده و اینکه جامعه احتیاج به نشاط دارد کرامت بانوان و ارزش‌های انسانی را حالا با دینی و اسلامی و شرعی‌اش هم کاری نداریم، کرامت انسان را از بین می‌برند، گفت: الآن عده‌ای می‌گویند این حاج‌آقا مخالف شادی است. به والله مخالف نیستیم با شادی. والله قسم جلاله است. ما با ابتذال و ولنگاری و حرمت‌شکنی مخالفیم.
آیت‌الله حسینی همدانی بابیان اینکه دولت ما بحمدالله انقلابی و حزب‌اللهی است و پرتوان در حال کار و تلاش است اما جایی که لازم باشد باید تذکر داد، گفت: اگر واقعاً ناصحیم باید تذکر بدهیم. الآن هم از باب تذکر عرض می‌کنیم. نگذارید غیرت دینی مردم کم‌رنگ شود. درباره این امور منفعل عمل نکنید. جلوی فساد را باید به‌سرعت گرفت. بهانه این‌که مقدمات کار مربوط به دولت قبل بوده مثل آنچه درباره ورزشگاه‌ها گفته شد پذیرفته نیست. حالا بخشی را ناچاریم اما بقیه‌اش دیگر قابل‌پذیرش نیست. جشنواره فیلم فجر باید در شأن فجر انقلاب باشد. به این سمت دارد می‌رود اما باید زوائدش را باقدرت و دقت بگیرند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار