ساخت راه آهن مهم‌ترین زیرساخت‌ مورد نیاز برای برگزاری اربعین حسینی

آماده نبودن زیر ساخت های اربعین حسینی بعد از گذشت چند سال یکی از معظلات پیش روی زائران سراسر کشور و مطالبه به حق مردم استان ایلام است.
کد خبر: ۹۳۰۵۷۴۳
|
۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۶

به گزارش خبرگزاری بسیج، استان ایلام به عنوان پایتخت خادمان سیدالشهداء هر ساله شاهد خیل عظیمی از مشتاقان اربعین حسینی، از مهمترین رویدادها و حماسه های بزرگ جهان اسلام تا قبل از شیوع کرونا بود که مردم استان ایلام به ویژه مردم شریف و مهمان نواز شهر مرزی مهران با تمام وجود و پا به پای برگزارکنندگان مراسم پیاده روی اربعین حسینی با عشق وارادت ارادت خالصانه به زائران حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) خدمت رسانی کردند.

اما مسئله مهمی که در این مراسم باشکوه و بزرگ به وضوح دیده می شد می توان به نامناسب خطوط منتهی به استان ایلام به ویژه مهران اشاره کرد که به هیچ عنوان پاسخ گوی بار ترافیک سنگین که از اقصی نقاط کشور به سمت این مرز راهی می شد و یک مسیر 80 کیلومتری از مرکز شهر ایلام تا مرز مهران را حدود 10 الی 12 ساعته طی می کردند نبود.

ساخت راه آهن مهم‌ترین زیرساخت‌ مورد نیاز برای برگزاری اربعین حسینی

در همین رابطه قسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام در نشست قرارگاه استانی که در تیر ماه سال جاری برگزار شد با اشاره به راه‌آهن به عنوان یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های مورد نیاز برای برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی گفت: تکمیل زیرساخت های اربعین موجب تحول اساسی در توسعه اقتصادی و افزایش موقعیت راهبردی این استان می‌شود.

وی یادآور شد: با وجود شیوع کرونا باید باید زیرساخت‌های استان را برای اربعین فراهم کنیم زیرا کرونا روزی تمام خواهد شد.

استاندار ایلام گفت: راه‌های ارتباطی شامل تونل دوم آزادی، ادامه تکمیل راه ایلام- مهران - پل هوایی پارکینگ اربعین، چهارخطه کردن مسیر ایلام به پایانه مرزی و مسایل داخل پایانه اولویت‌های مهم استان در اربعین است.

سلیمانی‌دشتکی اظهار داشت: علاوه بر این کمک به شهرهای مسیر تردد زوار اربعین نیز مورد نظر ماست که باید از اعتبارهای اربعین و اعتبار عمرانی استانی برای تکمیل زیرساخت‌های آنها اختصاص پیدا کند.

وی افزود: آماده کردن زیرساخت‌ها علاوه بر بعد اقتصادی و توسعه‌ای استان از نظر فرهنگی اجتماعی و اهمیت و جایگاه معنوی اربعین بسیار حائز اهمیت است.

وی تاکید کرد: اگر اربعین برگزار شود باید کمیته‌های آن نیز  فعال شود اما حتی اگر اربعین به دلیل کرونا به سال آینده موکول شد باید زیرساخت‌ها به نحو مناسبی تکمیل شوند تا سال آینده مسیر تردد زوار هموارتر شود.

استاندار ایلام در ادامه به مکاتبه، دیدار و صحبت با نمایندگان مجلس برای تصویب و حمایت از منطقه آزاد مهران اشاره کرد و گفت: مناطق آزاد بیشتر در جنوب و شمال کشور است و در غرب کشور منطقه آزاد نداریم.

سلیمانی‌دشتکی اظهار داشت: موقعیت مهران باید بیشتر تشریح شود زیرا با توجه مراودات تجاری، مذهبی و قومی از گذشته تاکنون می‌تواند یک منطقه راهبردی تجاری باشد و امید ما برای تجارت از طریق این مرز است.

وی افزود: به خاطر مجاورت مرزی و قابلیت‌های قومی و فرهنگی با وجود حضور نیروهای ایرانی‌الاصل در مجلس و در بین مقام‌های کشور عراق، برخی از آنها برای سرمایه‌گذاری در ایلام اعلام آمادگی کرده‌اند که نیاز است پیگیری‌ها همچنان تداوم پیدا کند و منطقه آزاد به ثمر برسد.

وی اضافه کرد: قرار است یک گروه کارشناس از مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی موقعیت مرز مهران در استان حضور پیدا کند.

دغدغه خدمات رسانی به زائران در اربعین حسینی

همچنین از دیگر معضلات زیر ساخت نامناسب مهران نیز می توان به عدم وجود اسکان زائران میلیونی در یک شهر کوچک 25000 نفری به عنوان اصلی ترین مشکل یاد کرد که حتی با تلاش و بسیج شدن مسئولین کشوری، لشگری  و نیروهای خدومی که به صورت خودجوش در حال خدمت رسانی بودند پاسخ گوی این سطح از تعداد جمعیت زائران نبودند که مشکلات فراوانی را در تمامی زمینه ها به ویژه سرویس های بهداشتی، مکان مناسب برای سپری کردن شب و ... امر خدمت رسانی به زائران به وجود آورد.

البته در سالیان پس از برگزاری اولین پیاده روی اربعین تلاش هایی در جهت انجام زیر ساخت های اربعین صورت گرفته، اما هنوز تا مقصد راه بسیاری مانده است و باید برای برگزاری اربعین در آینده آماده شد.

در همین رابطه حجت الاسلام "الله نور کریمی تبار"، امام جمعه ایلام صبح دوشنبه در دیدار کارکنان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، ضمن تبریک هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری، گفت: وضعیت امروز حمل و نقل نسبت به گذشته بسیار فرق کرده و قابل مقایسه با گذشته نیست، توانمندی‌ها بالا رفته و اقدامات و زحمات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در استان قابل تقدیر و تشکر است.

توسعه زیرساخت ها برای اربعین سال آینده

وی افزود: با توجه به محدود بودن زیرساخت‌ها باید با آمادگی بیشتری برای اربعین سال آینده داشت و زیرساخت‌های اربعین توسعه داده شود، تا بتوانیم خدمات بیشتری به زائرین اربعین حسینی صورت گیرد.

کریمی تبار اضافه کرد: نقش راهداران در بازگشایی راه‌ها در ایام سیل، برف و باران بر کسی پوشیده نیست و به طور شبانه روزی در جاده‌ها مستقر و به کاربران جاده‌ای خدمات رسانی می‌کنند.

در پایان  می توان گفت که تا به حال به دلیل آماده نبودن زیرساخت های اربعین می توان از هرگونه ناهماهنگی و ضعف خدمات رسانی به زائران چشم پوشی کرد ولی اکنون با گذشت چند سال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و داشتن فرصت مکفی برای برطرف کردن تمام نقیصه ها، بروز هر گونه مشکل و یا کوتاهی در بر طرف نشدن مشکلات از قبل شناسایی شده  قابل گذشت و بخشش نیست.

ارسال نظرات