خبرهای داغ:
گزارش بسیج از روزهای آتشین قزوین؛

۱۲ مورد آتش سوزی عمدی در قزوین شناسایی شد/۵۷۰ هکتار از اراضی «لات» طعمه حریق شد

مهدی خانی گفت: بخشی از این آتش سوزی ها عمدی بوده که بر همین اساس امسال ۱۲ مورد آتش سوزی عمدی شناسایی و به دستگاه های قضایی معرفی شده اند.
کد خبر: ۹۲۷۵۳۳۷
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰

به گزارش بسیج؛ آتش سوزی یکی از بلایایی است که زندگی بشر را دستخوش تغییرات کرده و می‌تواند در زمانی کوتاه، دارایی و سلامتی افراد را به خطر اندازد.

آتش سوزی انواع و دلایل مختلفی دارد که شامل حریق مواد خشک مانند چوب، کاغذ، پارچه، و موارد مشابه، حریق مواد مایع مانند نفت، بنزین، الکل، گازوئیل و سایر سوخت های مایع، همچنین شامل حریق‌هایی که الکتریسیته می باشد که به عنوان عامل بوجود آورنده در آن‌ها دخیل بوده یا تحت اثر الکتریسیته قرار دارد. این حریق خود می‌تواند حریق هایی از انواع دیگر را به وجود آورد.

همچنین از دیگر عوامل آتش سوزی؛ حریق فلزات قابل اشتعال نظیر سدیم، پتاسیم، منیزیم و غیره و نیز حریق های آشپزخانه ای نظیر روغن های آشپزی و غیره می باشد.

در استان قزوین طی سال های اخیر آتش سوزی در مراتع و جنگل ها و اراضی طبیعی بسیار اتفاق افتاده اما آمار نشان دهنده افزایش میزان این آتش سوزی ها در سطح وسیعی از اراضی استان قزوین می باشد.

سه هزار هکتار از اراضی استان در آتش سوخت

در همین خصوص قدرت اله مهدی خانی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، با اشاره به گستردگی میزان آتش سوزی ها در قزوین بیان کرد: متاسفانه امسال یکی از بدترین سال ها در حوزه آتش سوزی بود. گرچه استان قزوین، استان حادثه خیزی است و در بحث حوادث جزو استان های اول کشور قرار دارد اما این حجم از آتش سوزی در جنگل ها و اراضی استان قزوین، به لحاظ از دست رفتن گونه های گیاهی نگران کننده است.

 

افزایش ۴ درصدی آتش سوزی در اراضی استان

وی گفت: امسال بالغ بر ۳ هزار هکتار آتش سوزی در اراضی ملی، مستثنیات، باغات و مزارع استان اتفاق افتاده که در مقایسه با سال های گذشته، میزان آتش سوزی در استان، بین سه تا چهار برابر افزایش داشته است.

به گزارش بسیج؛ آتش سوزی های موجود در استان فقط در زمین های مسطح و مزارع و باغات اتفاق نیفتاده بلکه در جنگل ها و مناطق کوهستانی و صعب العلور نیز آتش سوزی های وسیعی اتفاق افتاده که عدم دسترسی به این مناطق به دلیل صعب العبور بودن، نیروهای امدادی را جهت اطفا حریق با مشکلات بسیاری مواجه ساخته است.

چه بسا که برای دسترسی به این مناطق جهت عملیات اطفال حریق، گاها باید نیروهای امدادی با بالگرد در صحنه حادثه حاضر شده و مسیر زیادی را نیز پیاده طی کنند که این امر به دلیل کاهش قدرت بدنی نیروهای امدادی، امر عملیات را با تاخیر مواجه می سازد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در این خصوص اظهار کرد: اطفا حریق در مناطق، مزارع و باغات کمی راحت تر است اما مناطق کوهستانی و غیر قابل دسترس به دلیل صعب العبور بودن، بسیار دشوار است.

۱۲ مورد آتش سوزی عمدی در قزوین شناسایی شد/۵۷۰ هکتار از اراضی «لات» طعمه حریق شد

طی چند روز اخیر، ۵۷۰ هکتار از اراضی روستای «لات» در آتش سوخت

وی افزود: در اوایل هفته گذشته هم در جنگل های حسین آباد در منطقه طارم سفلی و همچنین در ارتفاعات روستای لات در منطقه الموت، آتش سوزی گسترده ای اتفاق افتاد که هم مرز با استان گیلان بود. برآورد اولیه نشان می داد که حدود ۸۰۰ هکتار از این جنگل ها در آتش سوخت که پس از بررسی مشخص شد ۵۷۰ هکتار از اراضی در آتش سوخته اما حتی آتش سوزی در یک هکتار از اراضی، رقم بالایی است.

مهدیخانی عنوان کرد: بهترین جنگل ها را در این منطقه از دست دادیم. پوشش عمده این منطقه درختان اُرس است که فقط در چهار نقطه از کشور وجود دارد. این درختان قدمتی بیش از ۶۰۰ سال داشته و شاید در سال، فقط یک سانتیمتر رشد می کنند و از بین رفتن این پوشش گیاهی فاجعه ای بزرگ برای استان است.

محیط زیست، ثروت ملی است

وی افزود: اطفا حریق در این مناطق برای ما بسیار سخت بوده و در این راستا محیط زیست، منابع طبیعی، سپاه استان، مردم محلی در اطفا حریق، کمک شایانی کردند و این اعتقاد همه ماست که منابع طبیعی، جزیی از ثروت های ملی است و مردم در هر منطقه ای باید مراقب محیط زیست آن منطقه باشند.

این مسوول با اشاره به عملیات های اطفال حریق از سوی آتش نشانی استان اضافه کرد: همکاران آتش نشان در استان گاهی در طول یک روز بیش از چهل ماموریت انجام می دهند و برای انجام این ماموریت ها، در هر وسعتی که باشد بیت المال و اموال عمومی هزینه می شود و لذا لازم است همه افراد جامعه، آنچه را که مانع بوجود آمدن اتفاقاتی از این دست می شود را رعایت نمایند.

۹۵ درصد آتش سوزی ها عامل انسانی دارد

۱۲ مورد آتش سوزی عمدی در قزوین شناسایی شد/۵۷۰ هکتار از اراضی «لات» طعمه حریق شد

مهدیخانی تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد این آتش سوزی ها عامل انسانی داشته و یا به دلیل بی احتیاطی و سهل انگاری بوده و بخشی از این آتش سوزی ها نیز عمدی بوده است که بر همین اساس امسال ۱۲ مورد آتش سوزی عمدی شناسایی شده و به دستگاه های قضایی معرفی شده اند.

وی افزود: آخرین مورد آتش سوزی که در ارتفاعات «لات» الموت غربی اتفاق افتاد عمدی بوده که سه نفر در این مورد شناسایی شدند و در آخرین بازدید انجام شده به دستور معاون دادستان قزوین، این سه مظنون به دستگاه قضایی استان احضار شوند و در صورت محرز شدن موضوع مبنی بر عمد بودن ماجرا، این سه تن بازداشت شده و به پرونده آنها رسیدگی قضایی خواهد شد.

نجات طبیعت قروین، مطالبه هر شهروند دغدغه مند است

به گزارش بسیج، این گفته های مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین است که به بخشی از دغدغه استان اشاره کرده و آنچه قابل تامل می باشد این است که اگر روند آتش سوزی ها به همین منوال ادامه یابد، آیا ریه های شهر ما جایی برای نفس کشیدن خواهد داشت؟

می توان گفت در هر اتفاق غیرطبیعی ردی از حضور انسان نمایان است و گویا انسان؛ اشرف مخلوقات؛ خواسته و ناخواسته، دانسته و ندانسته، کمر همت به نابودی طبیعی بسته که سخاوتمندانه خود را وقف انسان کرده است.

امروز اما قطعا هر شهروندی که دغدغه نجات طبیعت این شهر، با پیشینه باغداری و کشاورزی و قدمتی در تولیدات غذایی، سلامت شهر خود را دارد، هم از کسانی مطالبه دارند که عمدا و هم سهوا کمر به نابودی میراث گذشتگان بسته اند.

 

به قلم سهیلا عظیمی

1010/گزارش ویژه/30

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار