خبرهای داغ:
پروژه‌ای که در حد وعده انتخاباتی ماند؛

دهانِ خشک مردم «پایتخت انرژی ایران» بر لبِ دریا/ آبی از آب‌شیرین‌کن‌های انتخاباتی برای مردم بوشهر گرم نشد

یکی از عمده مشکلاتی که مرکز استان بوشهر بخصوص نوار ساحلی تا جنوب استان با آن درگیر است، کم‌آبی و گاهی بی‌آبی در تمام فصول سال است.
کد خبر: ۹۲۷۴۲۶۳
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از سپاس؛ استان بوشهر به عنوان یکی از مهمترین استان‌های ایران، بیشترین بودجه کشور از طریق منابع نفتی و دریا را تامین می‌کند اما با وجود استقرار بسیاری از دفاتر صنعت نفت در جنوب استان بوشهر، همچنان مردم در حوزه‌های مختلف با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می‌کنند.

یکی از عمده مشکلاتی که مرکز استان بخصوص نوار ساحلی تا جنوب استان بوشهر؛ شامل شهرستان‌های جم، کنگان، عسلویه، دیر و تنگستان با آن درگیر است، کم‌آبی و گاهی بی‌آبی در تمام فصول سال است.

به منظور حل این معضل پروژه آب‌شیرین‌کن سیراف به جم پایان دولت نهم کلنگ‌زنی شد اما با آغاز دولت دهم برای مدتی متوقف شد. بعد از آنکه مردم شهرستان جم با مشکلات متعدد در حوزه کم‌آبی مواجه شدند، استاندار وقت دستور داد پروژه ادامه پیدا کند و قول داد در کمترین زمان به بهره‌برداری برسد.

سالاری دی‌ماه سال ۹۵ در مراسم آغاز عملیات طرح آبشیرین‌کن جم به سیراف اظهار کرد: پروژه آب‌شیرین‌کن جدید شهر بوشهر به ظرفیت روزانه ۳۵ هزار متر مکعب در مرحله مناقصه است. همچنین طرح‌های آب شیرین‌کن در شهرهای عسلویه و دلوار نیز در مرحله انتخاب سرمایه‌گذار است که انتخاب مجری، عملیات اجرایی این پروژه نیز در آینده نزدیک آغاز می‌شود.

وی افزود: با تکمیل طرح‌های آب‌شیرین‌کن در نوار ساحلی استان بوشهر، مشکل تامین آب در شهرها و روستاهای این استان برطرف می‌شود. پروژه آب‌شیرین‌کن سیراف به جم با ظرفیت تولید روزانه ۲۸ هزار متر مکعب اجرا می‌شود که آب مورد نیاز شهرها و روستاهای شهرستان جم را تامین می‌کند.

از سال ۹۵ تاکنون که نزدیک به چهار سال می‌گذرد، همچنان مردم جنوب استان بوشهر و نوار ساحلی بخش دلوار، به جد پیگیر رفع معضل کم‌آبی و در بسیاری مواقع بی‌آبی بودند تا اینکه در تابستان سال گذشته به خشکسالی نزدیک شدند.

در این بین مجموعه مدیریت آبفا و نماینده عالی دولت در استان فقط آمارهای متفاوتی ارائه می‌دهند و مردم مناطق کم‌برخوردار نیز تغییری در حوزه آب احساس نمی‌کنند. حال این سوال از مدیرانی که ارائه کننده آمار و ارقام هستند مطرح می‌شود که آیا نباید تغییرات و آمارهای کاغذی را در پروژه‌های عمرانی نمود پیدا کرده‌اند و آیا این تغییرات برای مردم محسوس بوده است؟

۱۳ پروژه آب‌شیرین‌کن استان بوشهر در حال مناقصه است

عبدالحمید حمزه‌پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر مردادماه سال جاری در نشست با مسئولان اداره کل بازرسی استان بوشهر با بیان اینکه ۳۸ شهر با جمعیت ۹۳۹ هزار نفر و ۶۲۴ روستا با ۳۱۱ هزار نفر جمعیت از خدمات آبرسانی شرکت آبفای استان بهره‌مند هستند اظهار کرد: عمده منابع آب آشامیدنی استان بوشهر در ۲ استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس قرار دارد که از طریق خطوط انتقال آب طولانی وارد شبکه آبرسانی استان بوشهر می‌شود.

وی با اشاره به منابع آب استان بوشهر افزود: ۵۳ درصد آب شرب از طریق خط کوثر، ۲۶ درصد از خط انتقال کازرون، ۸ درصد از ۲ سایت آب شیرین‌کن بوشهر و کنگان و ۱۳ درصد از طریق ۱۴۱ حلقه چاه آب استان تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه ۱۵ سایت آب شیرین‌کن در استان بوشهر طراحی شده است خاطر نشان کرد: تاکنون ۲ سایت آن در بوشهر و کنگان به ظرفیت تولید ۳۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز وارد مدار تولید قرار گرفته است.

حمزه‌پور با بیان اینکه تولید آب آشامیدنی از پروژه‌های آب شیرین‌کن افزایش می‌یابد تصریح کرد: با تکمیل پروژه‌های آب شیرین‌کن در دست اجراء  ۴۰ درصد آب آشامیدنی استان بوشهر تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر  از اجرای ۱۳ پروژه آب شیرین‌‌کن دیگر در نقاط مختلف شهری و روستایی استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد تومان در دست اجرا و یا در مرحله انتخاب پیمانکار است که با تکمیل آنها روزانه ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب آشامیدنی تولید می‌کند.

وی پروژه‌های آب شیرین‌کن ۳۵ هزار متر مکعب بوشهر و ۲۸ هزار مترمکعب جم را از بزرگترین سایت‌های آب شیرین‌کن دانست و تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پروژه آب شیرین‌کن ۳۵ هزار مترمکعبی بوشهر تا اوائل سال آینده و ۲۸ هزار متر مکعب سیراف به جم  تا پایان دولت وارد مدار تولید می‌شود.

پروژه آبرسانی سیراف جم تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

مهرداد ستوده معاون عمرانی استانداری بوشهر در همین رابطه به خبرنگار سپاس گفت: با پیگیری‌های مستمر تصمیم گرفته شد تعدادی آب‌شیرین‌کن در برخی نقاط استان بوشهر ایجاد شود.

وی افزود: این پروژه‌ها با مشارکت بخش خصوصی کلید خورد و امروز بخش قابل‌توجهی از مشکلات تامین آب شرب استان بوشهر رفع شده است و مابقی نیز تا پایان سال جاری رفع می‌شود.

ستوده با بیان اینکه در دو سال اخیر پروژه آب شرب از ۲۰ هزار متر مکعب به ۱۵۰ هزار متر مکعب در استان بوشهر رسیده است، افزود: پروژه آب‌رسانی سیراف به جم با اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان سال ۸۹ کلنگ‌زنی شد که اعتبارات آن تامین و این پروژه بعداز ۱۰ سال، پایان شهریورماه بخش مکانیکی تکمیل و تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

ستوده در پایان گفت: در این پروژه عمرانی ۴۰ کیلومتر خط انتقال آب و ۴۰ کیلومتر خط انتقال برق به شهرستان جم متصل می‌شود.

همچنین عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر در بازدید از پروژه سیراف جم، تاکید کرد که تکمیل پروژه آب‌شیرین‌کن سیراف و خط انتقال آب به جم تسریع می‌شود.

محسن احمدی یکی از ساکنین کوی فرهنگیان بندر دیر در گفت وگو با خبرنگار سپاس اظهار داشت: انتظار می رود با توجه به بارش‌های خوب چند روز اخیر و آب گرفتگی معابر دست‌کم شاهد بحران آب در شهرستان دیر نباشیم.

وی افزود: قطع مکرر آب و معضل بی آبی از دغدغه های مهم مردم در این محله می باشد، که مسئولان به امورات خانوارهای این محله بی تفاوت می باشند.

احمدی افزود: آب در محله ما وجود ندارد و چند روزی است که در لوله ها به جای آب، هوا مکش می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بارها مشکلات قطع مکرر آب را به مسئولان شهرستان یادآوری کرده ایم، ولی برای حل آنها ترتیب اثر داده نشده است.

حال مردم شهرستان‌های جنوبی که سال‌ها است میزبان صنعت نفت هستند، باید منتظر بمانند دولت فعلی، در زمان باقی‌مانده خود به وعده خود عمل می‌کند و یا راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن‌ها در حد وعده‌های انتخاباتی باقی می‌مانند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار