نفوذ اینترنت به دور افتاده‌ترین روستاهای ایلام در شرایط کرونایی

شیوع کرونا، دورکاری و آموزش مجازی بیش از هر زمان دیگری ضرورت توسعه اینترنت در همه مناطق کشور خصوصا در مناطق روستایی و دورافتاده را نمایان کرد بر این اساس دولت در تلاش است ضریب پوشش اینترنت به عنوان یک زیرساخت مهم ارتباطی به دورترین روستاهای استان ایلام گسترش یابد.
کد خبر: ۹۲۵۶۳۹۰
|
۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج ، مسوولان تلاش می‌کنند ضریب پوشش اینترنت و تلفن همراه خصوصا در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید در راستای بهره‌مندی دانش‌آموزان و دانشجویان از شبکه‌ مجازی به دورترین روستاهای این استان گسترش یابد.

با شیوع بیماری کرونا که بسیاری از کسب و کارها و مراکز علمی، دانشگاهی و مدارس تعطیل و بیشتر آموزش‌ها از طریق فضای مجازی دنبال شد، دانش‌آموزان و دانشجویان در برخی روستاهای ایلام به دلیل عدم برخورداری از پوشش اینترنت تفلن همراه با مشکل مواجه شدند.

اگرچه راهبرد آموزش و پرورش در دوران کرونا مانع عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان مناطق دوره افتاده شد اما ادامه تحصیل از طریق فضای مجازی نیازمند افزایش ضریب نفوذ اینترنت است و مردم این مناطق خواستار حل دائمی این مشکل هستند.

تعدادی از ساکنان برخی روستاهای ایلام در ماه‌های گذشته برای برقراری ارتباط و برگزاری آزمون‌های آنلاین و ادامه برنامه آموزشی شاد، مجبور بودند مسافت‌های طولانی تا مرکز شهرستان بروند تا بتوانند به اینترنت وصل شوند.

 

امکان دسترسی به اینترنت در ۸۰ درصد روستاهای ایلام

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام گفت: ساکنان ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان از خدمات اینترنتی بهره‌مند هستند.

عباس بیرامی  اظهار داشت: این میزان شامل بیش از ۳۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان است که هر سه مولفه ارتباطی از جمله تلفن ثابت، همراه اول و اینترنت را در اختیار دارد.

وی به رشد ۱۷ برابری ظرفیت پهنای باند ورودی به ایلام در چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: ۲۵ شهر این استان هم اکنون از نسل سوم اینترنت برخوردار هستند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام توسعه زیرساخت های ارتباطی و اینترنتی ایلام را متوازن و همه جانبه در مناطق شهری و روستایی عنوان کرد و یادآور شد: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی این استان امسال با اجرا و تکمیل طرح های توسعه در حال اجرا به ۱۰۰ درصد کل مناطق روستایی استان( روستاهای بالای ۲۰ خانوار) افزایش می یابد.

بیرامی با اشاره به پروژه های در دست اجرای این شرکت تاکید کرد: طرح های توسعه ارتباطی و اینترنتی هم اینک در ۲۲۶ روستای دیگر این استان در حال اجرا و تکمیل است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام از پیشرفت ۷۰ درصدی عملیات اجرایی اینترنت پرسرعت به این تعداد روستا (۲۲۶ روستا) خبر داد و گفت: همچنین ۳۰۰ کیلومتر فیبرنوری درمناطق روستایی درحال اجراست که تاکنون ۸۲ کیلومترآن اجرا شده است.

بیرامی به اتصال ۱۰۰ مدرسه روستایی به شبکه اینترنت تاکنون اشاره کرد و افزود: امسال تعداد مدارس هوشمند استان به  ۶۰۰ مدرسه افزایش خواهد یافت و دانش‌آموزان برای استفاده از اطلاع‌رسانی و آموزش نوین هوشمند، محدودیتی نخواهند داشت.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلام یادآور شد: مدارسی که دارای اینترنت و ای دس اس ال هستند ارتقای سرویس و سرعت (حداقل ۲مگا بیت با حجم ۳۰ گیگ شارژ ماهیانه) خواهند یافت و مدارسی که فاقد این سرویس هستند مودم رایگان دریافت و سرویس جدید در آنها راه اندازی می شود.

بیرامی ادامه داد: همچنین ترافیک مورد تقاضای دانشگاه ها برای سایت و پورتال ها اعلامی از طرف وزارت علوم و تحقیقات توسط وزارت ارتباطات انجام شده و تا پایان فصل آموزشی سال جاری به صورت رایگان است.

به گفته وی، تامین این ترافیک به پیشنهاد و تامین هزینه وزارت ارتباطات صورت گرفته است.

روستاهای بالای ۲۰ خانوار ایلام به اینترنت متصل می‌شوند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام گفت: روستای زرانگوش با توجه به جمعیت بالایی که دارد بر اساس برنامه زمانبندی تا پایان سال جاری به شبکه اینترنت متصل می‌شود.

عباس بیرامی اظهار داشت: این روستا و روستاهای پرجمعیت مشابه آن در استان از پوشش تلفن همراه و اینترنت خانگی ای‌دی‌اس‌ال برخوردارند و حتی در خود روستا دستگاه خودپرداز نیز نصب شده است.

وی افزود: تنها مشکل روستا نبود اینترنت همراه است که بر اساس برنامه ششم توسعه‌ این روستاها با توجه به جمعیتی که دارند جزو برنامه توسعه‌ای استان برای برخورداری از اینترنت تا قبل از اتمام سال جاری است.

مدیرکل فناوری و ارتباطات ایلام گفت: اکنون ۷۵ روستای بالای ۲۰ خانوار مشکل اینترنت همراه دارند که بر اساس برنامه زمان‌بندی تا پایان سال مشکل آنها برطرف خواهد شد.

بیرامی اظهار داشت: این روستاها اکنون از خدمات تلفن همراه اول، ایرانسل و های‌وب برخوردارند اما اینترنت آنها مشکل دارد.

ایلام دومین استان کشور از نظر ضریب تلفن همراه

وی ضریب نفوذ تلفن همراه در استان ایلام را ۹۹.۱ درصد اعلام کرد و گفت: این استان دومین استان کشور پس از چهارمحال و بختیاری از نظر نفوذ ضریب تلفن همراه است.

وی اظهار داشت: اکنون ۹۴ درصد استان به خط تلفن همراه دسترسی دارند و حدود ۸۷ درصد جاده‌های استان نیز تحت پوشش تلفن همراه است.

وی اضافه کرد: حدود ۸۵ درصد روستای های بالای ۲۰ خانوار ایلام به اینترنت دسترسی دارند و مابقی روستاها تا قبل از پایان سال از نعمت اینترنت همراه برخوردار می‌شوند.

وی افزود: در این شرایط شیوع بیماری کرونا  که بسیاری از کارها از جمله آموزش از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد و همه مردم برای آموزش دانش‌آموزان و تداوم آموزش و تحصیلات دانشگاهی به اینترت نیاز دارند، مجموعه ارتباطات استان در تلاش است تا با تسریع در روند ارایه خدمات به تعهدات خود عمل کند.

وی ابراز امیدواری کرد: تا قبل از پایان سال روستاهای باقی‌مانده از نعمت اینترنت بهره‌مند شوند.

ارسال نظرات