در کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم و آرد و نان که در استانداری کردستان برگزار شد قیمت نان افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، در کارگروه استانی اصلاح نظام یارانه گندم و آرد و نان که در استانداری کردستان برگزار شد قیمت نان لواش با وزن چانه ۱۶۵ گرم به ۲۰۰ تومان، نان سنگک با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۷۰۰ تومان و نان بربری با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۶۵۰ تومان افزایش یافت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این کارگروه، اظهار کرد: سلامت جامعه در دست خبازیها و نانوایان است که باید میزان نمک مورد استفاده و ph نان را در حد استاندارد رعایت کنند.
حسین فیروزی افزود: عدم انطباق نان با استانداردها در استان کمتر شده و کیفیت نان هم روز به روز بهتر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ضمن تاکید بر آموزش کارگران خبازی ها، عنوان کرد: آرد با کیفیت در اختیار خبازیها قرار میگیرد پس باید نان با کیفیت و بهداشتی هم به مردم تحویل داده شود.
وی ادامه داد: تکنولوژی و تجهیزات برخی از خبازیها هم از رده خارج شده است که باید با کمک بانکهای عامل استان نسبت به نوسازی تجهیزات خود اقدام کنند.
فیروزی در ادامه سخنان خود گفت: نان در مناطق کم برخوردار کشور بسیار با اهمیت است به همین دلیل افزایش قیمت آن بار روانی بر مردم دارد که نباید بگذاریم این افزایش قیمت به گونهای باشد که تاثیر منفی بر روان مردم بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: قیمت نان لواش با وزن چانه ۱۶۵ گرم به ۲۰۰ تومان، نان سنگک با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۷۰۰ تومان و نان بربری با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۶۵۰ تومان افزایش مییابد که این افزایش قیمتها از روز چهارشنبه ۲۵ مهر در استان اعمال میشود.
وی اعلام کرد: قیمت نان را به صورت میانگین ۲۲ درصد افزایش داده ایم که در برخی از نانها افزایش ۲۷ درصدی داشته است.
معاون استاندار کردستان در پایان تاکید کرد: تعداد خبازیهای استان بسیار زیاد است که نباید به آسانی با ایجاد خبازیهای جدید موافقت شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان هم در ابن جلسه اظهار کرد: براساس مصوبه دولت تا ۱۰ درصد اختیار تغییر قیمت نان به استانداران استانها داده شده است.
محمد دره وزمی، افزود: بررسیهای کارشناسی بر روی مولفههای موثر در قیمت نان در استان انجام شده که از جمله آن فیمت آرد، قیمت انرژیهای مورد استفاده در خبازی همچون آب و برق و گاز، دستمزد عوامل و کارکنان خبازی و اجاره محل نانوایی بوده است.
۴۵.۷ درصد قیمت نان به قیمت آرد بستگی دارد
وی عنوان کرد: حدود ۴۵.۷ درصد قیمت نان به قیمت آرد، ۳۶.۶ درصد به میزان دستمزد، ۱.۸ درصد به قیمت حاملهای انرژی و ۱۵.۸ درصد به سایر عوامل وابسته است.
دره وزمی ذکر کرد: در چند سال گذشته برای نان لواش با وزن چانه ۱۷۲ گرم ۱۶۵ تومان و برای نان سنگک با وزن چانه ۴۷۳ گرم ۵۵۰ تومان اخذ میشد که پس از بررسیهای کارشناسی به قیمت ۲۰۰ تومان برای نان لواش و ۷۰۰ تومان برای نان سنگک رسیدیم.
مدیر نظارت بر موادغذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در ادامه اظهار کرد: کیفیت نان را با توجه به دو عامل نمک و ph میسنجند که در شهرستانهای سروآباد و مریوان ۱۰۰ درصد عدم انطباق داریم.
وجود ۷۵ درصد عدم انطباق با استانداردها در نانهای تولیدی استان
قصری با اشاره به اینکه به طور میانگین ۷۵ درصد عدم انطباق با استانداردها در نانهای تولیدی استان وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه میزان نمک استاندارد مورد استفاده در نان از ۱.۸ به یک درصد کاهش یافته است به همین دلیل عدم انطباق در نانهای استان هم بیشتر شده است.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: از ۵۹ نمونهای که در شش ماهه اول امسال از نانهای تولیدی استان داشته ایم ۴۸ مورد دارای انطباق و ۱۱ مورد عدم انطباق با استانداردها داشته است.
فرید بطی تصربح کرد: متاسفانه براساس یک برداشت غلط، مردم نان سفید را میپسندند که این مسئله باعث میشود نانواییها به سمت استفاده از آردهای غیرتخصصی سوق پیدا کنند.
صادرات ۳۰ هزار تن گندم استان به خارج از کشور
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: استان کردستان جزو استانهای معین و برتر در بحث تولید گندم است که امسال بیش از ۳۰ هزار تن از گندم شهرستانهای دهگلان و دیواندره به خارج از کشور صادر شده است.
جمال صالحی ذکر کرد: در قیمت تمام شده نان، ۵۱ درصد مواد اولیه، ۳۳ درصد مهارت و آموزش کارکنان خبازی و ۱۷ درصد تجهیزات نقش دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از آذرماه سال ۹۳ تاکنون قیمت نان در استان افزایش نیافته است، گفت: افزایش قیمت نان یک ضرورت است که باید انجام شود.
در پایان همه اعضای حاضر در این کارگروه بر افزایش قیمت نان لواش به ۲۰۰ تومان، نان سنگک به ۷۰۰ تومان و نان بربری به ۶۵۰ تومان توافق کردند که قیمتهای جدید از روز چهارشنبه ۲۵ مهر در استان اجرایی میشود.
انتهای پیام/۷۷۲۷
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این کارگروه، اظهار کرد: سلامت جامعه در دست خبازیها و نانوایان است که باید میزان نمک مورد استفاده و ph نان را در حد استاندارد رعایت کنند.
حسین فیروزی افزود: عدم انطباق نان با استانداردها در استان کمتر شده و کیفیت نان هم روز به روز بهتر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ضمن تاکید بر آموزش کارگران خبازی ها، عنوان کرد: آرد با کیفیت در اختیار خبازیها قرار میگیرد پس باید نان با کیفیت و بهداشتی هم به مردم تحویل داده شود.
وی ادامه داد: تکنولوژی و تجهیزات برخی از خبازیها هم از رده خارج شده است که باید با کمک بانکهای عامل استان نسبت به نوسازی تجهیزات خود اقدام کنند.
فیروزی در ادامه سخنان خود گفت: نان در مناطق کم برخوردار کشور بسیار با اهمیت است به همین دلیل افزایش قیمت آن بار روانی بر مردم دارد که نباید بگذاریم این افزایش قیمت به گونهای باشد که تاثیر منفی بر روان مردم بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: قیمت نان لواش با وزن چانه ۱۶۵ گرم به ۲۰۰ تومان، نان سنگک با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۷۰۰ تومان و نان بربری با وزن چانه ۴۵۰ گرم به ۶۵۰ تومان افزایش مییابد که این افزایش قیمتها از روز چهارشنبه ۲۵ مهر در استان اعمال میشود.
وی اعلام کرد: قیمت نان را به صورت میانگین ۲۲ درصد افزایش داده ایم که در برخی از نانها افزایش ۲۷ درصدی داشته است.
معاون استاندار کردستان در پایان تاکید کرد: تعداد خبازیهای استان بسیار زیاد است که نباید به آسانی با ایجاد خبازیهای جدید موافقت شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان هم در ابن جلسه اظهار کرد: براساس مصوبه دولت تا ۱۰ درصد اختیار تغییر قیمت نان به استانداران استانها داده شده است.
محمد دره وزمی، افزود: بررسیهای کارشناسی بر روی مولفههای موثر در قیمت نان در استان انجام شده که از جمله آن فیمت آرد، قیمت انرژیهای مورد استفاده در خبازی همچون آب و برق و گاز، دستمزد عوامل و کارکنان خبازی و اجاره محل نانوایی بوده است.
۴۵.۷ درصد قیمت نان به قیمت آرد بستگی دارد
وی عنوان کرد: حدود ۴۵.۷ درصد قیمت نان به قیمت آرد، ۳۶.۶ درصد به میزان دستمزد، ۱.۸ درصد به قیمت حاملهای انرژی و ۱۵.۸ درصد به سایر عوامل وابسته است.
دره وزمی ذکر کرد: در چند سال گذشته برای نان لواش با وزن چانه ۱۷۲ گرم ۱۶۵ تومان و برای نان سنگک با وزن چانه ۴۷۳ گرم ۵۵۰ تومان اخذ میشد که پس از بررسیهای کارشناسی به قیمت ۲۰۰ تومان برای نان لواش و ۷۰۰ تومان برای نان سنگک رسیدیم.
مدیر نظارت بر موادغذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در ادامه اظهار کرد: کیفیت نان را با توجه به دو عامل نمک و ph میسنجند که در شهرستانهای سروآباد و مریوان ۱۰۰ درصد عدم انطباق داریم.
وجود ۷۵ درصد عدم انطباق با استانداردها در نانهای تولیدی استان
قصری با اشاره به اینکه به طور میانگین ۷۵ درصد عدم انطباق با استانداردها در نانهای تولیدی استان وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه میزان نمک استاندارد مورد استفاده در نان از ۱.۸ به یک درصد کاهش یافته است به همین دلیل عدم انطباق در نانهای استان هم بیشتر شده است.
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: از ۵۹ نمونهای که در شش ماهه اول امسال از نانهای تولیدی استان داشته ایم ۴۸ مورد دارای انطباق و ۱۱ مورد عدم انطباق با استانداردها داشته است.
فرید بطی تصربح کرد: متاسفانه براساس یک برداشت غلط، مردم نان سفید را میپسندند که این مسئله باعث میشود نانواییها به سمت استفاده از آردهای غیرتخصصی سوق پیدا کنند.
صادرات ۳۰ هزار تن گندم استان به خارج از کشور
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: استان کردستان جزو استانهای معین و برتر در بحث تولید گندم است که امسال بیش از ۳۰ هزار تن از گندم شهرستانهای دهگلان و دیواندره به خارج از کشور صادر شده است.
جمال صالحی ذکر کرد: در قیمت تمام شده نان، ۵۱ درصد مواد اولیه، ۳۳ درصد مهارت و آموزش کارکنان خبازی و ۱۷ درصد تجهیزات نقش دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از آذرماه سال ۹۳ تاکنون قیمت نان در استان افزایش نیافته است، گفت: افزایش قیمت نان یک ضرورت است که باید انجام شود.
در پایان همه اعضای حاضر در این کارگروه بر افزایش قیمت نان لواش به ۲۰۰ تومان، نان سنگک به ۷۰۰ تومان و نان بربری به ۶۵۰ تومان توافق کردند که قیمتهای جدید از روز چهارشنبه ۲۵ مهر در استان اجرایی میشود.
انتهای پیام/۷۷۲۷
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
آخرین اخبار