وزارت خارجه ظرفیت تامین منافع اقتصادی کشور را دارد

مشاور سابق وزیر امور خارجه گفت: ما باید این مساله را باور داشته باشیم که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، دشمنان می خواهند ما را ضعیف کرده تا اراده خود را بر ایران اسلامی تحمیل کنند.
کد خبر: ۹۰۴۰۸۲۱
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج،مشاور سابق وزیر امور خارجه گفت: ما باید این مساله را باور داشته باشیم که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، دشمنان می خواهند ما را ضعیف کرده تا اراده خود را بر ایران اسلامی تحمیل کنند.

 

وزارت خارجه ظرفیت تامین منافع اقتصادی کشور را دارد

حسین شیخ الاسلام مشاور سابق وزیر امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون فعالیت های اقتصادی دستگاه دیپلماسی کشور در قالب دیپلماسی اقتصادی، اظهارداشت: ما مجبور هستیم فعالیت های اقتصادی را افزایش دهیم، راه دیگری نداریم چرا که امروز در یک جنگ بزرگ اقتصادی قرار داریم. 

وی با بیان اینکه نبرد ما با دنیای استکبار، نبرد دو تمدن است، آنها از هر نوع وسیله و ابزاری برای نابودی ما استفاده کرده و خواهند کرد ولی خوشبختانه در برخی حوزه ها زور و توان مقابله با ایران را ندارند، افزود: به طور مثال آنها در حوزه های نظامی با جنگ مستقیم و نیابتی شکست خوردند و در نبرد های سیاسی و منطقه ای بار دیگر موفق به انجام خواسته های خود نشدند و برای همین حوزه اقتصادی را برای دشمنی و توطئه پراکنی علیه ایران اسلامی انتخاب کردند. بنابراین همه ما باید با آن مقابله کنیم، این مهم هم وظیفه تمام دستگاه ها و نهادها است و از نظر من بیشتر این موضوع جنبه داخلی دارد و باید با رشد دادن توانمندی های داخلی در این حوزه قدم های جدی برداریم و البته یک جنبه آن هم در قالب دیپلماسی اقتصادی و روابط خارجی ما قابل پیگیری است.

مشاور سابق وزیر امور خارجه تصریح کرد: این یک واقعیت است که امروز طرف مقابل در حوزه های مختلفی از سیاست، مسائل بین المللی، فرهنگ و به ویژه اقتصاد که تاثیر آنی بر زندگی مردم دارد با ما در حال جنگ است و ما باید این مساله را باور داشته باشیم که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، آنها می خواهند ما را ضعیف کرده تا اراده خود را بر ایران اسلامی تحمیل کنند، از طرفی هم باید این باور را داشته باشیم که در دفاع از کشورمان خودکفا شده ایم.

شیخ الاسلام با بیان اینکه وزارت خارجه توانمندی ها و ظرفیت های خوبی دارد که باید از آنها در جهت تامین منافع اقتصادی کشور استفاده کند، افزود: ما باید با وجود همه محدودیت ها و کاستی هایی که وجود دارد، کار را ادامه دهیم و تسلیم نشویم، چرا که به نظر من در حال حاضر شرایط ما در این کار به نسبت دیگر کارهایی که تا کنون با موفقیت آنها را انجام دادیم، از ابتدای امر، شرایط بهتری است. 

وی ادامه داد: یک زمانی استکبار نمی خواست ما از اساس وجود داشته باشیم، آنها می خواستند به واسطه متحد خود رژیم صهیونیستی، در منطقه از نیل تا فرات حاکم شوند، شدند؟ خیر، آنها می خواستند نظام اسد در سوریه تغییر کند، چنین چیزی شد؟ خیر، می خواستند موضوع یمن را خیلی زود به نفع ائتلاف سعودی به پایان برسانند، اینطور شد؟ بازهم خیر، بنابراین آنها نه تنها موفقیتی در این حوزه ها بدست نیاوردند، بلکه امروز با پذیرش این واقعیت که ایران اسلامی و جبهه مقاومت در منطقه وجود دارد، یکی از حوزه های مناقشه میان خود و متحدانشان را ایران می دانند. 

معاون امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب گفت: به نظر من در ابتدا باید متوجه بشویم که در وضعیت جنگ قرار داریم و سپس با خلوص و نیتی که در دوران دفاع مقدس داشتیم، با عزم راسخ و روحیه جهادی و انقلابی وارد این کارزار شویم. ما در دوران هشت ساله جنگ، شرایط خوبی را به لحاظ تجهیزات و نیروهای آموزش دیده نداشتیم ولی نتیجه آنطور شد که دیدیم، اما امروز در مقایسه با آن دوران بسیار وضعیت بهتری داریم. 

شیخ الاسلام اظهار داشت: ما کشوری هستیم که از همسایگی ۱۵ کشور دیگر منتفع است و کسی هم نمی تواند مانع کار ما با همسایگان شود، در این میان هم هستند کشورهایی که با سیاست های تحریمی آمریکا مخالف هستند از جمله چین، روسیه و هند که به نظر من نگاه به شرق و همکاری با آنها در عین حفظ روابط با غربی ها که در نهایت متحد و همپیمان آمریکا به حساب می آیند، سیاست خوبی است، منظور من همکاری با شرق و غرب است و شعار نه شرقی نه غربی هم به این معنی است که اجازه نمی دهیم هیچ کدام از اینها اراده خود را بر ما مسلط کنند و استقلال خود را حفظ خواهیم کرد.  

وی در پایان خاطرنشان کرد: شخصا معتقدم باید نفت را در داخل به برق تبدیل کنیم تا ارزش افزوده بالاتری داشته باشد، چرا که برای ما صادرات برق به مراتب سود و منافع بیشتری خواهد داشت و می توانیم از این طریق کار خود را در راستای توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری به خصوص با همسایگان بهتر و بیشتر پیش ببریم. 

ارسال نظرات