فرهنگ عاشورا شاگردانی مانند شهید حججی دارد/مداحان فرهنگ خرافی را ترویج نکنند

کارشناس علوم قرآنی گفت: افراد باهوش در مکتب سیدالشهدا شخصیت‌های عاشورایی مانند شهید حججی می شوند. فرهنگ عاشورایی باید برای افرادی که قرار است مثل امام حسین (ع) آزاده باشند تبیین و ترویج شود.
کد خبر: ۸۹۳۲۱۳۸
|
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام والمسلمین محمد صابری کارشناس علوم قرآنی درباره اینکه ما چه بهره‌ای می توانیم از ایام سوگواری ابا عبدالله(ع) ببریم، گفت: مردم با همه ارادت به خاندان رسالت، ائمه اطهار(ع) و قرآن کریم در این ماه عزداری می کنند، ماه محرم مانند دانشگاه است. در دانشگاه هر ترم واحدهای درسی متعددی دارد و افراد باهوش آن ها را پاس می کنند  و به ترم بالاتر می روند، با این روش سال به سال واحدهای اضافه تر بر می دارند و بر سواد خود افزوده و در نهایت فارغ التحصیل می شوند. در ماه محرم نیز به همین شکل افراد باهوش مراحل بندگی را طی کرده و بر معنویات خود اضافه می‌کنند و درنهایت شخصیت‌های عاشورایی مانند شهید حججی می شوند.

شهید حججی

وی در ادامه تأکید کرد: فرهنگ عاشورایی باید برای افرادی که قرار است مثل امام حسین(ع) باشند تبیین و ترویج شود و اگر بندگان تصور کنند که این ماه تنها یک روز یا 30 روز است ضرر می کنند.

این کارشناس ارشد علوم قرآنی درباره وظایف هر یک از اشخاص اعم از گوینده و شنونده در سوگواری‌ها امام حسین(ع) اظهار کرد: وظیفه افراد به چند دسته تقسیم می شود. شنونده که باید با نگاه آزادگی، معنویت و این که هر روز عاشورا است وارد دانشگاه محرم شود، مبلغان نیز باید به طور کامل درباره شخصیت امام حسین(ع) شناخت داشته باشند. حتی اگر شناخت کامل برای مبلغ ممکن نباشد باز هم شناخت ناچیز و قطره ای از اقیانوس شخصیت و بینش امیر المومنین علی(ع) و اولاد ایشان دنیایی است که باید درک شود و عاشقانه بیان شود تا مردم نیز عاشقانه بشنوند.

حجت الاسلام صابری ادامه داد: اگر تمام مراکز آموزشی بخواهند دانشجوی فاضل و با ایمان در مقاطع مختلف تربیت کنند باید فرهنگ عاشورا، کلام امام حسین(ع) و ارکان نهضت ایشان را بیان کنند. مداحان عزیز هم با مرثیه خوانی ومقتل خوانی در رثای امام حسین(ع) مردم را به آنان نزدیک کنند.


وی درباره شیوه ها و راه های تبلیغ  عاشورا و فرهنگ آن برای مردم بیان کرد: فجایع بزرگی در روز عاشورا اتفاق افتاد و رسالت مداحان این است که در قالب تاریخ، احکام و سخنرانی‌ها از این روز برای مردم بگویند نه این که ایجاد وهم کرده و فرهنگ خرافی محرم و عاشورا را ترویج کنند به ویژه که تبلیغ محرم و عاشورا با خرافه و وهم منافات دارد. شبیه خوانی و تعزیه خوانی نیز تراژدی زیبایی را برای افراد به همراه دارد و اجرای آن خوب است؛ ولی لازمه آن این است که بر اساس نسخه‌های واقعی برای مردم اجرا شود. در کنار این شیوه می توان از هیئات،‌تکیه‌ها و مقتل خوانی‌های شیوا و صحیح نیز بهره برد.

فرهنگ عاشورا
حجت الاسلام صابری درباره ویژگی محرم و سیدالشهدا(ص) خاطر نشان کرد: دانشگاه محرم،  دانشجویان شجاع، دلاور و وطن پرست تربیت می کند، سید الشهدا (ع) و یاران ایشان با تلاش خود تاریخ را خلق کردند و ما نیز باید تلاش کنیم آن را زنده نگه داریم، مکتب امام حسین(ع) و یاران ایشان را درک کرده و به آن عمل کنیم.

ارسال نظرات