تنها بیمارستان قیامدشت ۲۰ سال نیمه کاره مانده و به گورستان ماشین های فرسوده تبدیل شده است؛

قیامدشت از داشتن حتی یک بیمارستان محروم است

خبرگزاری بسیج: بخشدار خاوران گفت: با شهر شدن قیامدشت و فعالیت شهرداری مستقل، مردم از بلاتکلیفی و بی هویتی محل زندگی خودشان رها می شوند.
کد خبر: ۸۸۷۱۱۷۷
|
۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۹

به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ حسن بابایی، بخشدار خاوران، اظهار داشت: چندگانگی مدیریت قیامدشت مردم را سرگردان کرده بود، اما حالا با استقرار ادارات در این منطقه هویت مستقل و همکاری و تعامل در تامین فضای اداری و غیره حاکم خواهد شد."

قیامدشت در ۱۵ کیلومتری جاده خاوران و در انتهای جنوب شرقی حریم منطقه ۱۵ شهرداری تهران واقع شده است.این ناحیه در خارج از محدوده قانونی شهر تهران قرار دارد.

 قیامدشت مدت ها بود بین روستا و شهر سرگردان مانده بود، در حالی که جمعیت 50 هزار نفری آن اقتضای شهر شدن را داشت. بر اساس قولی که فرماندار ری به مردم قیامدشت داده بود و پس از پیگیری ها، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور، در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ رسما شهر شدن قیامدشت را ابلاغ کرد.

 قیامدشت داخل محدوده شهر تهران نیست و جزوء حریم شهر است و با داشتن بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت، خدماتی در حد یک روستا دریافت می کند. با توجه به اینکه طبق قانون،۸۰ درصد بودجه ای که از بخش حریم کسب می شود باید صرف خود حریم شود اما ظاهراً قیامدشت از این قانون مستثنی است.

 نبود امکانات ورزشی، فرهنگی، همچون پارک، زمین و سالن های ورزشی، بانک ملی، پلیس +۱۰ و سینما از جمله نیازهایی است که شهروندان خواستار رسیدگی به آن هستند.

 با توجه به اینکه بخش خاوران با مرکزیت قیامدشت تاسیس شد و باید نمایندگی ادارات در آن مستقر می شد اما تا به امروز ادارات مربوط به این منطقه در بین شهرستان های اطراف شهر تهران تقسیم شده و باعث سردرگمی اهالی این منطقه شده است. قیامدشت از داشتن یک بیمارستان محروم است و مردم برای رسیدن به اولین بیمارستان باید به شهرستان پاکدشت (بیمارستان شهدای پاکدشت) مراجعه کنند. این در حالی است که این بخش در حال حاضر یک درمانگاه فعال و یک مرکز بهداشت دارد و بیمارستانی که ۲۰ سال نیمه کار مانده و تبدیل به گورستان ماشین های فرسوده شده است.

   بخشدار خاوران، درباره تبدیل قیامدشت به شهر گفت: "سالهای متمادی مردم قیامدشت پیگیر حقوق قانونی و برخورداری از شهر و شهرداری مستقل بودند که به لطف پروردگار و پیگیری مجدانه معاون استاندار و فرماندار شهرستان ری و حمایتهای استانداری و وزارت کشور موانع ایجاد شهر مستقل در قیامدشت برطرف شده و با استقبال مردم، انتخابات شورا در قیامدشت به عنوان یک شهر برگزار شد."

 وی ادامه داد: "برابر تبصره 5 الحاقی 4/12/89 ماده 4 قانون تقسیمات کشوری، روستاهای مرکز بخش، شهر شناخته می شوند. در نامه ای که نمایندگان مردم تهران ری تجریش، اسلامشهر و پردیس به وزیر کشور ارسال کردند، خواستار اجرای همین تبصره در مورد قیامدشت شدند که نیاز به مصوبه هیات دولت ندارد و در استعلامی که از معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری به عمل آمد این موضوع به صراحت بیان شد و انتخابات شوراها، شهری عنوان شده است."

 بابایی با اشاره به مشکلات این منطقه اظهار کرد: "برابر قوانین تقسیمات کشوری و سایر قوانین مرتبط، قیامدشت مدتها حائز تمام شرایط شهر مستقل بود، اما متاسفانه به دلیل دخالت های منفعت طلبانه شهرداری تهران از حقوق قانونی برخوردار نشد و تمام این سال ها از حقوق خود بی بهره مانده است.

 وی با انتقاد از عملکرد شهرداری تهران در طول این سال ها نسبت به قیامدشت تصریح کرد: "شهرداری تهران در مدت مدیریت بیش از دو دهه در قیامدشت صرفا به ارائه خدمات حداقلی شهری بسنده کرده و هیچ گونه برنامه ریزی شهری و ایجاد رفاه در زمینه های فرهنگی، بهداشتی و تفریحی نداشته است و قیامدشت در تمامی زمینه های مذکور از شاخص های  استاندارد معمولی به شدت پایین تر است، و با روی کار آمدن شورا و شهرداری طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تهیه و به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد و سعی برآن خواهد بود که تمامی اصول شهرسازی رعایت شده و توسعه شهری در تمام ابعاد یکسان انجام پذیرد."

 بخشدار خاوران با اشاره به چندگانگی مدیریت شهری قیامدشت افزود: "با شهر شدن قیامدشت و فعالیت شهرداری مستقل، مردم از بلاتکلیفی و بی هویتی محل زندگی خودشان رها می شوند، چندگانگی مدیریت قیامدشت مردم را سرگردان کرده بود، اما حالا با استقرار ادارات در این منطقه هویت مستقل و همکاری و تعامل در تامین فضای اداری و غیره حاکم خواهد شد."

 وی اظهار کرد: "حتی امروزه مردم قیامدشت در نقل و انتقال اسناد مالکیت مشکل دارند که این موضوع هم انعکاسی از عدم شکل گیری سازمان منطبق بر تعاریف تقسیمات کشوری است، که انشاالله پس از استقرار شهرداری و تهیه طرح جامع شامل محدوده و حریم، مشکلات عمده خصوصا در امور اداری مربوط به ارگانهای متعدد حل و فصل می گردد."

 بخشدار خاوران با تأکید برمشکلات قیامدشت بیان کرد: "این روزها قیامدشت با مشکلات زیادی روبه روست، اما در زمینه آموزشی نه تنها کمبود جدی وجود دارد و تمام مدارس دو شیفت و با تراکم دو برابر استاندارد هستند، بلکه در یک نقطه قیامدشت متمرکز بوده و بیش از 50 درصد خانواده ها دغدغه مسافت طولانی تا مدرسه را دارند یا حجم عظیمی از دانش آموزان در یک زمان تعطیل و روانه منازل می شوند که مشکلات عدیده ای به دنبال دارد."

 بابایی گفت: "برگزاری انتخابات شورا در قیامدشت گامی بزرگ بسوی ارتقای ساختارها و خدمات بیشتر به مردم شریف قیامدشت است."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظرات