خبرهای داغ:
محسنی اژه‌ای:

قضات جدید از دادن حکم نترسند

معاون اول قوه قضائیه خطاب به کارآموزان قضایی گفت: اگر علم، حلم و توکل به خداوند داشته باشید به هیچ وجه در انشای احکام نهراسید.
کد خبر: ۸۵۸۰۸۸۸
|
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تحلیف 118 نفر از کارآموزان قضایی که در محل ساختمان مرکزی قوه قضائیه و با حضور معاون منابع انسانی رئیس دستگاه قضا برگزار شد، اظهار کرد: امر قضا و قضاوت در هر جامعه‌ای به ویژه جامعه اسلامی عقلاَ و نقلاَ لازم است و نمی‌شود در جامعه‌ای قضاوت و قاضی نباشد. در اسلام نیز به طریق اولی که باید همه مرزها و حقوق به طور دقیق رعایت شوند، قضا یک امر لازم است.

معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: امر قضا یک واجب کفایی است و چنانچه این امر روی زمین بماند بر همه مکلفینی که می‌تواند امر قضا را عهده‌دار شوند، واجب است به میدان بیایند.

وی با اشاره به خطیر و پرمخاطره بودن امر قضا گفت: به خاطر خطیر بودن امر قضاوت نمی‌توان آن را کنار گذاشت بلکه باید با اتکا به خدا و تحصیل علم و حلم و تقوا به عنوان یک امر لازم و مهم و اثرگذار در جامعه برای تحقق عوامل الهی و انتظام‌بخشی به جامعه قضاوت را اجرا کرد. 

اژه‌ای ادامه داد: خوشبختانه امروز بستر خوبی برای فراگرفتن علوم و استفاده از تجربیات گذشتگان و همچنین آسیب‌شناسی در مسیر پیش رو، فراهم شده است که این امکانات در گذشته وجود نداشت. 

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: اوایل انقلاب افراد از حوزه و حتی بازار می‌آمدند و برخی مسئولیت‌ها را به عهده می‌گرفتند و کلاس‌ها و درس‌های امروز نیز نبود اما به لحاظ واجب کفایی بودن و اقتضای اوایل انقلاب ناگزیر بودیم تا در این مسئولیت‌ها وارد شویم و به حول و قوه الهی با توجه به آموخته‌هایی که از حوزه و دانشگاه داشتیم خوب عمل شد. 

وی خطاب به کارآموزان قضایی حاضر در مراسم گفت: به آموخته‌های خودتان در حوزه و دانشگاه و حتی در کلاس‌های آموزشی اکتفا نکنید. تحقیق، پژوهش، مباحثه و مشورت یک قاضی باید مستمر باشد. علم‌تان با حلم درآمیزید و فراموش نکنید که این مسیر سعه صدر، حوصله و بردباری در تحقیق، شنیدن، جمع‌بندی و انشای حکم نیاز دارد.

اژه‌ای خطاب به قضات جدید گفت: اگر علم و حلم و توکل به خدا وجود داشته باشد به هیچ وجه نباید از انشای حکم هراسید. برخی از اینکه حکم دهند می‌هراسند یا دچار وسوسه و تردید می‌شوند، در حالی که باید موازین قانونی و شرع را رسم‌العین خود قرار دهید و براساس آن و به دور از رفتارهای سلیقه‌ای حکم دهید. 

وی تاکید کرد: شک و دودلی برای یک قاضی مضر است و این کار نه تنها احتیاط نیست بلکه گاهی اوقات قاضی را به خطر و ناصوابی می‌کشاند. 

معاون اول قوه قضائیه در پایان اظهارات خود با اشاره به ضرورت تقوا در امر قضاوت افزود: تقوا در همه جا لازم است اما در جایگاه قضاوت که منصب خداوند، پیامبر و وصی پیامبران است باید بیشتر از خودمان مراقبت کنیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها