به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج ، رئیس و معاونین سازمان بسیج اساتید استان مازندران بعد از جلسه با ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، از مراکز علمی و پژوهشی و عمرانی این دانشگاه بازدید کردند.
دکتر رحمت عباس تبار ریاست سازمان بسیج اساتید استان مازندران به همراه جمعی از معاونین این سازمان بعد از بازدید طرح های عمرانی و ورزشی دانشگاه آزاد نور، خط تولید نسل جدید لامپ های LED که توسط اساتید بسیجی این دانشگاه به مرحله ساخت و بهره برداری رسیده بود را مورد بررسی قرار دادند. همچنین بعد از این بازدیدها، رئیس و معاونین سازمان بسیج اساتید و ریاست دانشگاه از مراحل دستیابی به پروبیوتیکهای بومی توسط پژوهشگران بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور دیدن کردند که طی آن توضیحاتی توسط این اساتید خدمت اعضای حاضر ارائه شد.
بر اساس این گزارش پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، پس از ۶ سال پژوهش پروبیوتیکهایی متناسب با عادات خوراکی ایرانیان تولید کردند.
دکتر بهزاد علاالدینی با بیان اینکه عمده پروبیوتیکهایی که در تولید فرآورده های شیری همچون شیر و ماست به کار میرود وارداتی است، گفت: با بومی سازی این فناوری، ایران در ردیف کشورهایی چون آمریکا، فرانسه، هلند و دانمارک قرار گرفت.
او افزود: با ۶ سال پژوهش بر روی عادات خوراکی مردم استان های کشور و عشایر توانستیم ۲۰ نوع باکتری پروبیوتیک استخراج کنیم و پرورش دهیم.
دکتر علاالدینی تصریح کرد: در این زمینه حتی از شیر شمار زیادی از مادران استانهای کشور نمونهگیری شد تا پروبیوتیکهایی سازگار با عادات خوراکی ایرانیان تولید شود.
دکتر لیلا روزبه نصیرائی مسئول پروژه تولید پروبیوتیک بومی با بیان این که پروبیوتیک ها باکتریهای مفیدی هستند که در دستگاه گوارش زندگی میکنند؛ افزود: وجود این باکتریهای مفید موجب بهینه شدن فعالیت زیستی بدن، کنترل متابولیسم، نابودی باکتریهای مهاجم در روده ها و در دراز مدت از ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیک ها جلوگیری می کند.
دکتر نصیرائی تصریح کرد: برای دریافتن اهمیت این باکتری در سلامت شهر می توان به کشور آمریکا اشاره کرد که گرچه بزرگترین تولید کننده این فرآورده مهم زیستی است، اما تنها بخشی اندک از آن را صادر می کند.
وی افزود: پروبیوتیکها را می توان در فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی، آشامیدنی و دارویی به کار برد. تولید شکلات کاکائویی سین بیوتیک از جمله فرآوردههای دانش بنیان این گروه پژوهشی است. همچنین تولید غذا داروهای فراسودمند از جمله برنامههای پژوهشی این گروه تحقیقاتی است که در جلوگیری از اختلالات گوارشی، کبد چرب و مقاوم شدن بدن به آنتی بیوتیک ها نقش بسزایی دارند که برآورد می شود تا ۲ سال آینده به بار بنشیند.
منبع:روابط عمومی بسیج اساتید استان مازندران