خبرهای داغ:
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه های ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو اقدامات اداره کل دامپزشکی استان و هشدارهای مراقبتی لازم در این خصوص را تشریح کرد.
کد خبر: ۹۱۴۶۲۷۰
|
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان،  امیرحسین بهداد اظهار داشت: با توجه به افزایش دما و تکثیر کنه های هیالوما که ناقل بیماری تب خونريزي دهنده کريمه کنگوCCHF  است و در ايران نیز مواردی از این بیماری مورد شناسائي قرار گرفته و تاکنون در سایر استانهاي كشور موارد قطعي انساني این بیماری کشنده گزارش شده است ولی خوشبختانه با تمهیداتی که اداره کل دامپزشکی استان انجام داده است در سطح استان آذربایجان شرقی تا به امروز هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است.

وی با بیان اینکه ميزان ابتلا در افراد در معرض خطر نيز قصابان، دامداران و كارگران كشتارگاه‌ها و افرادی که بیشترین تماس را با دام ها دارند، بیشتر است، اظهار کرد: اين بيماري يکي از بيماري‌هاي خطرناک و با درصد کشندگي بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقيم از انسان به انسان و یا توسط گزش کنه‌های حامل این ويروس و یا مصرف گوشت های دام بیمار که عامل اين بيماري در آن وجود داشته باشد قابل انتقال به انسان و دام است.

بهداد خاطرنشان کرد: این بيماري در دام ها هيچ‌گونه علائم مشخصي ندارد و خطر انتقال بيماري در انسان طي ذبح حيوان آلوده  وهم چنين تماس با خون و بافت های دام مبتلا به این بیماری بخصوص در مرحله خونريزي، يا انجام هرگونه اعمالي که منجر به تماس انسان با خون، بزاق و ترشحات بافتی آنها گردد باعث انتقال بيماري مي‌شود.
 مدیرکل دامپزشکی استان گفت: مقاومت ویروس اين بيماري در برابر حرارت کم است و در دماي ۵۶ درجه سلسيوس به مدت ۳۰ دقيقه از بين مي‌رود؛ بنابراين پختن گوشت يا پاستوريزه کردن شيرخام، باعث از بين رفتن ويروس مي‌شود، همچنین اين ويروس به محيط‌هاي اسيدي حساس بوده و سريع از بين مي‌رود، با توجه به اينکه با تمهیدات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان تمامی کشتارگاههاي دام مجهز به سیستم پیش سرد شده اند و قبل از عرضه هر گونه گوشت، لاشه های استحصالی به مدت حداقل  ۲۴ ساعت دردماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد در سیستم پیش سرد کشتارگاه های استان نگهداري مي‌شود، لذا تمامی گوشت های که تحت نظر دامپزشکی در کشتارگاه ها ذبح می شوند و ممهور به مهر دامپزشکی هستند، کاملا سالم و عاری از هر گونه عامل بیماری زا می باشند.

وی در پایان به روستائیان و دامداران توصیه کرد ضمن رعایت دقیق توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه دامپزشکی، سمپاشي منازل و جایگاههای نگهداری دام خود را جهت حذف ناقلين بيماري(کنه‌های آلوده) جدی بگیرند و حتما نسبت به سمپاشی اقدام کنند.

 

 

ارسال نظرات