کارشناس برجسته مسائل سیاسی در گفتگو با بسیج:

تشریح موانع اصلی تحقق نیافتن معامله قرن/ تحولات محور مقاومت ایستایی نخواهد بود و قطعا گسترش پیدا خواهد کرد

یک استاد دانشگاه با تشریح موانع متعدد تحقق معامله قرن گفت: توان مقاومت می تواند در آینده آن مراکزی را که مقام معظم رهبری وعده داده اند تحت اختیار خود بگیرند.
کد خبر: ۹۱۴۴۸۲۳
|
۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۷

محمدجواد یاری کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری بسیج استان مرکزی با اشاره به بیانات امام خامنه ای مبنی بر عدم تحقق معامله قرن گفت: طرح معامله قرن یک طرح آمریکایی است که آن ایجاد یک نظم منطقه ای جدید با محوریت اسرائیل که در دوران رئیس جمهوری ترامپ مقداری جدیت آن بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه دو هدف اصلی برای پیگیری سریع این معامله دنبال می شود افزود: اسرائیل به دلیل اینکه ترامپ را شخصیتی تندرو میبیند می خواهد از این ظرفیت استفاده کند چراکه اوباما در طرح های ناپخته ای این چنینی ورود پیدا نمی کرد و نگاه های خاص خودش را داشت و دو طرف را مدیریت می کرد ولی اینها می خواهند از ترامپ به عنوان فرصتی مهم استفاده کنند و مسئله دولت یهود را برای همیشه حل و فصل کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی در این خصوص ادامه داد: نکته ی دوم این است که ترامپ از این فضا استقبال می کند؛ چراکه در دوره بعدی انتخابات سال آینده به لابی صهیونیستی احتیاج دارد و این لابی تعیین کننده رئیس جمهور بعدی در آمرکیا است و او می تواند از امکانات مالی و نفوذ رسانه ای آن برای رئیس جمهور شدن استفاده کند.

وی با تشریح مختصات و جزئیات قانون تشکیل دولت یهود یا همان طرح معامله قرن بیان داشت: اولین ویژگی آن شناسایی تمام شهر قدس به عنوان پایتخت مطرح است که اینها در سال 1948 که بحث تقسیم فلسطین مطرح بود قرار شد که قدس یک منطقه بین المللی باشد و 48 درصد برای فلسطینی ها و باقی آن یهودیان مورد استفاده قرار گیرد.

این استاد دانشگاه افزود: بعدها بعد از جنگ هایی که انجام شد این مقدار افزایش پیدا کرد که هم اکنون بیش از 85 درصد فلسطین دست رژیم غاصب صهیونیستی است و اینها هم این را یک فرصت طلایی می دانند که از ظرفیت ترامپ برای افزایش 100 درصدی سهم خود بهره ببرند و قدس را به عنوان پایتخت کاملا یهودی برای تشکیل یک کشور یهودی و یک کشوری که حضور فلسطینی ها در آن نباشد دنبال می کنند.

وی با بیان اینکه قصد دارند یک کشور فلسطینی هم برای آوارگان فلسطینی و هم برای 12 میلیون نفر آنها که بخشی از آنها در اردوگاه هایی در کشورهای اطراف ساکن هستند و در وضعیت بسیار نامناسبی زندگی می کنند در نظر بگیرند،گفت: بخشی از طرحشان این است که از نوار غزه و بخشی از کرانه باختری که توسط یک گذرگاهی به یکدیگر متصل شوند و این هم تحت نظر و اختیار صهیونیست ها باشد

یاری در این خصوص ادامه داد: فلسطینی هایی که در اینجا ساکن می شوند که عاری از هرگونه سلاح،ارتش و نیروی نظامی باشند و 10 درصد از کرانه باختری هم به اسرائیل الحاق شود و پهنای کشور صهیونیستی بیشتر شود و تمام راه های دریایی،زمینی و هوایی تحت کنترل آنها قرار گیرد.

وی با تشریح اهداف بلند مدت این طرح گفت:  در بلند مدت به معنای این است که می توانند جمعیت فلسطینی ها را به مراتب کاهش دهند و اگر این طرح به مرحله اجرا برسد و بخواهد به امضای برخی از کشورهای عربی و دیگران برسد به معنای رسمیت یافتن اشغال گری است و سیطره آنها را بر منطقه فلسطین تکریم می کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به شکست سنگین صهیونیست ها نسبت به اهداف خود عنوان کرد: صهیونیست ها به این نتیجه رسیدند که شعارشان در سال های اولیه که در اختیار گرفتن از نیل تا فرات بود امروز با مقاومت برخواسته و نشأت گرفته از انقلاب اسلامی به هیچ عنوان قادر به تداعی استراتژی نیل تا فرات نخواهند بود.

وی در این خصوص تصریح کرد: طبیعتا امروز قانع می شوند به اینکه حدأقل این سرزمین را حفظ کنند و این یک نوع شکست است.

این استاد دانشگاه با تشریح موانع اصلی طرح معامله قرن گفت: اولین مانعی که وجود دارد محور مقاومت با تفکر انقلاب اسلامی که پدیده داعش هم در تقویت محور مقاومت کمک کرد.

وی افزود: یعنی اینها با طراحی پدیده داعش می خواستند با کمک آن هم حزب الله لبنان را بزنند و هم بازوان مقاومت چه در سوریه و چه در عراق را از بین ببرند و هدف نهایی هم مقابله با ایران بود که این فرصتی شد برای محور مقاومت و به آن بهانه از محور مقاومت دعوت کردند که در منطقه حضور پیدا کند که هم داعش از بین رفت و هم با پدیده تکثر حزب الله در منطقه شامات و اطراف رژیم صهیونیستی مواجه شدند.

یاری با بیان اینکه آنها سر خود را برمی گردانند حزب الله،حماس،حشدالشعبی،حیدریون وعباسیون را می بینند گفت: اینها نیروهای انقلابی و مجاهدانی هستند که در منطقه حضور دارند و این قطعا گسترش پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که ما نگران این نیستیم که رژیم عربستان و سعودی مراکز هسته ای و موشکی تأسیس می کنند چراکه به زودی به دست مجاهدین اسلامی می افتد افزود:این موضوع ناشی از این است که این تحول یک تحول ایستایی نخواهد بود بلکه گسترش پیدا خواهد کرد و همین توان مقاومت می تواند در آینده آن مراکزی را که مقام معظم رهبری وعده می دهند تحت اختیار خود بگیرند

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وعده دیگر حضرت آقا که رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهد دید و اینها به مرور زمان در حال تحقق پیدا کردن است گفت: بنابراین آنها در بحث معامله قرن با جریان مقاومت مواجه خواهند بود

وی تصریح کرد: حماس که در نوار غزه مستقر است و حزب الله لبنان که به این طرح نگاه منفی دارند اینها هم در روند اجرا شدن معامله قرن قطعا مانع ایجاد می کنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امروز رژیم صهیونیستی حدود هشتاد سال از عمرآن می گذرد و در طی این مدت با آن همه امکانات و قدرت تبلیغاتی و پولی و نظامی داشتند نتوانستند طرح های خودشان را اجرائی کنند اضافه کرد: حال در این فرصت محدود و با کمک تندروی و افراطی گری ترامپ می خواهند آورده ای برای خود دست و پا کند که اینها نشان می دهد این طرح ناپخته است و به نتیجه نخواهد رسید.

وی با اشاره به موانع دیگر تحقق نیافتن این طرح گفت: همچنین عدم همراهی افکار عمومی جهان در این طرح نمایان است که اروپا و روسیه نسبت به این طرح خوش بین نیستند و می دانند این طرح با هدف زیاده خواهی های آمریکا شکل می گیرد و قطعا آن را قبول نمی کنند.

یاری با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی هم اگر بخواهند وارد این بازی شوند با انزوای آنها طرح ادامه پیدا خواهد کرد افزود: بایستی هزینه های منزوی شدن عربستان،بحرین،اردن و عمارات هم پرداخت کنند و لذا این هم برای آنها مانعی بزرگ است و از جهان اسلام طرد خواهند شد.

وی در این خصوص ادامه داد: به هرحال برخی از آنها مدعی این هستند که رهبری جهان اسلام را در اختیار دارند و چنین فضاحت سیاسی به جایگاه آنها برای همیشه پایان خواهد داد و از طرفی جایگاه انقلاب اسلامی را به عنوان حامی اصلی فلسطین تثبیت خواهد کرد و این برای آنها موضوع غیر قابل قبولی است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اهداف دیگر این طرح افزود: اینها می خواهند بخشی از صحرای سینا یا اردن را بگیرند و به فلسطینی ها بدهند و بخشی از آنها را در آنجا مستقر کنند که این کار باعث نارضایتی مردم آن منطقه خواهد شد و نسبت به این طرح واکنش جدی نشان خواهند داد و این را قبول نمی کنند.

وی با بیان اینکه یک و نیم میلیون فلسطینی از شمال فلسطین را بایستی اخراج کنند و اینکار را نمی توانند انجام دهند گفت: همچنین بخش هایی از سرزمین جولان در سوریه را که محل استقرار عرب های مسلمان طرفدار دولت سوریه هستند را در نظر دارند تصاحب کنند و به فلسطینی ها بدهند و طبیعتا این پاک سازی را در آنجا نمی توانند انجام دهند

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کرانه باختری هم که فلسطینی ها هستند برای انتقال آنها به این مناطق قطعا موفق نمی شوند و مقاومت اینها هم خواهند دید افزود: یک و نیم میلیون مسلمان در شمال فلسطین،دو میلیون در غزه و دو میلیون و دویست هم در کرانه باختری که در مجموع پنج و نیم میلیون مسلمان در آنجا و همین مقدار در خارج از آنجا که حدود یازده میلیون مسلمان فلسطینی وجود دارد که اینها قطعا نمی توانند این تعداد را مجاب کنند و قطعا این اتفاق نخواهد افتاد.

یاری در پایان خاطر نشان کرد: انگیزه مقاومت در بسیاری از این مسلمانان به طور جدی وجود دارد و حاضر به سازش نیستند

انتهای پیام/

ارسال نظرات