خبرهای داغ:
وزیر اقتصاد اعلام کرد: اگر می‌خواهیم شعار سال را محقق و برآوردهای منفی اقتصادی را مهار کنیم، باید نهادهای مالی همانند بانک، بیمه و بورس جدی‌تر فعالیت کنند.
کد خبر: ۹۱۲۹۸۶۲
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، فرهاد دژپسند در افتتاحیه فاینکس 2019 اظهار داشت: باید اذعان کرد که اوضاع متغیرهای کلان اقتصادی در سال ۹۷ قابل قبول نبود. هر چند در یک‌نگاه نگران کننده بود اما اگر به پایان نیمه اول سال ۹۷ بر گردیم، برآوردها و عملکردها در امروز نشان می‌دهد به رغم مطلوب نبودن وضعیت اما با یک مدیریت مناسب بازگشت ثبات در اقتصاد شکل گرفت.

وی افزود : کاهش نرخ سپرده قانونی باید اجرا شود در صورتی که در دنیا در حال از بین رفتن است. باید ریسک و منابع ایجاد شده ظرف سرمایه گذاری و بهبود تکنولوژی شود و این نوع کارها را انجام دهیم.

دژپسند گفت : در سال ۹۸ اگر خوب دقت کنیم برخی از متغییرهای کلان اقتصادی به دامنه زمانی اسفند ۹۷ برگشت، قیمت برخی کالاها گران شد و پیش بینی ها زیاد خوب نیست اما براوردها و پیش بینی های صرف نمی تواند نگرانی ایجاد کند چون تنها یک علامت است و باید برای اصلاح امور تنها از آن استفاده کرد و نباید تسلیم شویم چرا که نگران کننده و غیر عقلانی است.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: به طور عینی سیلی که در سطح کشور مواجه بودیم یک نگرانی شدید مطرح می شد، یک رویداد طبیعی بود که البته دردسر و دغدغه برای مردم شد اما برای مهار و بهبود با مدیریت این وضعیت کنترل شد.

در اقتصاد هم وضعیت این است، هشدارها می تواند علامت دهنده باشد و باید از نتایج مدل‌ها و پیش بینی‌ها برای بهبود شرایط مبهم استفاده کنیم نه آن که شرایط را بدتر کنیم.

دژپسند در ادامه افزود: باید محرک ها را از طریق تجربه ها و روش ها به سمت متعادل شدن هدایت کنیم و انتخاب شعار رونق تولید مناسب است چرا که نرخ ظرفیت تولید را بالا می برد و از حالت رکود خارج می کند و در نهایت با رشد تولید، اشتغال هم توسعه یافته و در کنار آن زمینه صادرات غیر نفتی افزایش و نقش کشور در جهان با این روش ارتقا پیدا می کند.

وی گفت: ظرفیت بهره‌وری اگر به ۷۵ درصد برسد در کنار آن خیلی از نگرانی ها اصلاح می شود که شکل گیری فرصت سرمایه گذاری هم از دیگر مزایای آن است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای اقتصاد کم عمق ایران این حجم نقدینگی خیلی بالا است و حالا باید از ظرفیت ها و مزیت های نسبی در همه حوزه های گردشگری و خدمات استفاده کنیم.

دژپسند گفت: باید بهبود فضای کسب و کار و روان سازی فعالیت اقتصادی در حوزه های گوناگون پیگیری شود تا یک حکمرانی خوب ایجاد و فضا برای سرمایه گذاری مهیا شود.

وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی بنگاه‌ها فقط به تامین‌ مالی وابسته شده‌اند و این یک باور غلط است و بر اساس شعار سال باید به سمت بهبود تکنولوژی برویم و فناوری ها باکیفیت تر شود و بنگاه ها بهره وری را بالا ببرند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در شرایط حاضر تامین مالی از طریق ۳ بازار پول، سرمایه و بیمه صورت می گیرد و روندها مطلوب است. ورود شرکت ها به بازار اولیه باید بیشتر شود و البته نسبت به اهداف عقب هستیم که باید با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

دژپسند گفت : بانک ها در حوزه مطالبات معوق و واگذاری شرکت هایشان دردسر دارند. در نسبت تسهیلات به سپرده بانک‌ها حرکت های خوبی انجام شده و بیمه ها هم باید از این راه ورود پیدا کنند.

وی در ادامه افزود: مصوبه تضامین فعالیت‌های اقتصادی در شورای نگهبان است و اگر تایید شود یک جهش و اطمینان خاطر برای سرمایه گذاران ایجاد می کند. به هر حال اقدامات فعلی خوب است اما با آنچه که باید صورت بگیرد فاصله دارد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: اول بانک ها، بیمه ها و بورس ها باید با بهبود فرایندها، بهبود بهره وری، شفافیت، ارتقای تکنولوژی و تعریف ساختار و برنامه های جدید در مسیر جدید قرار گیرند تا از همه ظرفیت های اقتصادی در کشور به صورت همه جانبه استفاده شود.

دژپسند گفت: در اقتصاد هوشمند بانک، بیمه و بورس یک رکن اصلی هستند و همان طور که بانکداری دیجیتال اجرا شده، باید در بورس و بیمه هم این سیاست دیجیتال کردن و هوشمندسازی سیستم ها و روش ها اجرا شود.

وی در ادامه افزود : تسهیل در اعطای تسهیلات به معنی نادیده انگاشتن قوانین نیست و باید استفاده بهینه از نقدینگی با روش های جدید صورت گیرد و همانگونه که همه اوراق مالی در بورس شناسایی شده باید همین الگو در سایر نهادها اجرایی شود.

همچنین غلامرضا سلیمانی امیری گفت: وضعیت عملکرد بورس، بانک و بیمه در هر کشوری نشان دهنده وضعیت و رشد اقتصادی آن کشور است و کارآمدی نظام اقتصادی آن کشور را ترسیم می کند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، رییس کل بیمه مرکزی با تاکید بر لزوم رشد هماهنگ این سه بازار در اقتصاد خاطرنشان کرد: چنانچه این سه بخش در تعامل با یکدیگر رشد کنند، می توانند متضمن رشد اقتصادی کشور باشند.

سلیمانی صنعت بیمه را دارای دو نقش موثر در رشد اقتصادی ارزیابی کرد و افزود: صنعت بیمه می تواند با تجمیع حق بیمه و سرمایه های خرد مردم برای تامین مالی استفاده شود، چراکه در حال حاضر پورتفوی بیمه در کشور ۶۰ هزار میلیارد تومان است که می تواند به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برسد.

وی یادآور شد: یکی از مهمترین مسایل مورد بحث در شرایط کنونی انتشار اوراق بهادار بیمه است که در جهان مورد توجه ویژه قرار گرفته است. معمولا ۵۰ درصد این اوراق مربوط به حوادث مخاطره پذیر است و می تواند مورد توجه ویژه قرار گیرد.

رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به آمارهای جهانی انتشار و بهره مندی از این اوراق در جهان اظهار کرد: انتشار این اوراق موجب می شود تا ضمن استفاده از مزایای آن در هنگام حوادث غیر مترقبه، شاهد افزایش عمق بازار سرمایه باشیم.

سلیمانی امیری افزود: طی سال گذشته تعداد بیمه نامه های صادره ۱۵ میلیون رشد داشته و میزان پرداخت خسارت ۲۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته که نشان از تعهد بیمه مرکزی نسبت به بیمه گذاران خود است.

وی افزایش سرمایه را لازمه تقویت شرکت های بیمه ای در شرایط فعلی دانست و خاطرنشان کرد: آیین نامه افزایش سرمایه شرکت های بیمه ای برای سال ۹۸ به تصویب رسیده است و در حال پیگیری و اجرای این مهم هستیم.

رییس کل بیمه مرکزی یادآور شد: باید تلاش کنیم تا بیمه را بومی کنیم تا در شرایط تحریم قبول ریسک را به بیمه های داخل منتقل کنیم.

وی در خصوص اقدامات پیش رو برای سال ۹۸ نیز گفت: در سال جاری اگر بتوانیم صندوق بیمه حوادث طبیعی را به تصویب برسانیم کار بسیار بزرگی است و می توانیم حدود ۳۰ میلیون واحد مسکونی را با تنها ۱۵۰ هزار تومان حق بیمه که ۵۰ درصد آن را دولت قبول کند کار بزرگی خواهد بود.

رییس کل بیمه مرکزی با تاکید بر تلاش بیمه مرکزی برای افزایش تعامل بورس، بانک و صنعت بیمه ابراز امیدواری کرد: در سال ۹۸ تلاش ما بر این است که بتوانیم بحث رتبه بندی شرکت های بیمه ای و دیگری بحث حاکمیت شرکتی برای کنترل بیشتر شرکت ها بر فعالیت خودشان صورت گیرد.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها