یادداشت/ سید علی فراز؛

تراژدی انتخاب شهردار یزد، پاشنه آشیل اصلاح طلبان

انتخاب شهردار برای شهر یزد به چالش بزرگ اصلاح‌طلبان تبدیل شده است به گونه‌ای که در انتخاب سکاندار شهر تاکنون اعضای شورای پنجم نتوانسته‌اند، موفق شوند. انتخاب‌های سلیقه‌ای و سیاسی تاکنون کار به جایی نبرده است.
کد خبر: ۹۱۲۹۶۲۰
|
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، سید علی فراز مدرس دانشگاه یزد؛ «جهانی» نیازمند رئیس شورا و شهرداری کارآمد است و اگر مقدمات لازم برای تشکیل شورای خوب طی شده باشد، محصول کار همان شهردار کارآمد، اثرگذار و فراجناحی است. انتخاب شهردار نیازمند همفکری، تأمل و تفکر، تعامل و همدلی است و نباید با نگاه‌های سیاسی و جناحی دست به انتخاب زد، باید در راستای حل مشکلات شهر و شهروندان و رفاه آنان تصمیمات شورایی برای مدیریت شهر اتخاذ شود. ماجرای این روز‌های شهرداری یزد و گرفتار شدن در خلأ مدیریت شهری، محصول رقابت‌ها و چالش‌های درونی یک جریان سیاسی است (هر چند اکثریت اعضای شورا را در دست دارد).
در مورد چرایی ناتوانی شورای شهر یزد در رسیدن به یک گزینه کارآمد برای مدیریت شهری، حرف و حدیث‌های زیادی شنیده می‌شود که در خوش‌بینانه‌ترین حالت این خلأ تصمیم‌گیری ناشی از کشمکش‌های طیف‌های قدرت در این جریان (اصلاح‌طلبان) برای تسلط بر یکی از حساس‌ترین مسئولیت‌های اجرایی شهر است که برای آن‌ها سکوی پرش رسیدن به مسئولیت‌های اجرایی مهم‌تر استانی وکشور در آینده تفسیر شده است، اما واقع امر این است که متاسفانه و شوربختانه منافع بخشی و جناحی عده‌ای خاص در این انتخاب بر مصالح مردم غلبه داشته که البته این ترجیح منافع بخشی در جریان مذکور مسبوق به سابقه است.
اعلام متعدد نامزد‌های تصدی‌گری پست شهرداری یزد، نشان از آن دارد که شورای شهر در انتخاب شهردار جدید با چالش بسیاری روبه‌رو بوده و هست. در چند ماه گذشته شورای پنجم، چندین انتخاب برای شهردار یزد انجام داد. افرادی که نیامده رفتند تا شهر و شهروندان یزدی هزینه‌های اضافی این تصمیمات را بپردازند. انتخاب شهردار از وظایف قانونی و مهم‌ترین کار اعضای شورای شهر است. شورایی که به نمایندگی از شهروندان قرار است برای بهتر زیستی شهری آنان تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کند. متأسفانه وعده‌های اعضای شورای پنجم در انتخابات با توجه به عملکرد آنان و اداره شهر پاسخگو نبوده، نیست. اگر سری به خبر‌های رسانه‌ها بزنید، انتخاب شهردار در رأس تمام اخبار شهری قرار گرفته است و عملاً نشان از آن دارد که مسائل و مشکلات شهر که شهروندان با آن درگیر هستند، به دست فراموشی سپرده شده است. گویا اعضای شورای شهر یزد فراموش کرده‌اند که باید عاقبت‌اندیشی می‌کردند تا اگر مشکل یا موضوعی ناخواسته برای شهردار منتخب پیش آید شهر و شهر‌وندان هزینه تصمیم‌گیری آنان را نپردازند. نباید این نکته را فراموش کرد حالا که اعضای شورای شهر تقریباً از یک جناح و حزب هستند، باید عملکرد بهتری در اداره شهر بر جای می‌گذاشتند، اما ایراد گرفتن از شهردار دوره قبل و عملکرد وی سبب شده تا اعضای جدید در اداره شهر در حد چند افتتاحیه و تکمیل پروژه‌های از پیش آغاز شده، برگزاری چند جشنواره پر هزینه و برنامه‌های با محتوای نمایشی بیشترنتوانندخودنمایی کنند. شهروندان شاهد نوع عملکرد و کارآیی مدیریت شهری جدید هستند و آن را به قضاوت خواهند نشست. متاسفانه برخی مشکلات در انتخاب شهردار جدید بر می‌گردد به بی‌توجهی و نبود آینده‌نگری و حتی ذوق‌زدگی برخی اعضای شورا باز! و سیاست زده؟! که همه چیز را در گرفتن عکس‌های یادگاری، صحبت‌ها و ژست‌های عوام فریب خلاصه کردند؟! رهاشدن شهر در شرایطی که وضعیت مالی و اقتصادی آن زیاد خوب نیست و ضرر و زیان بسیاری به پیکره این شهر زده که جبران آن هزینه‌های بسیاری را می‌طلبد و همچنین تغییرات گسترده در حوزه مدیریت شهرداری در رده‌های مختلف تا جایی ادامه یافته است که افراد باتجربه و کاردان در مدیریت شهری عملاً ناامید شده‌اند و فقط در شهرداری حضور دارند! رفتار‌های برخی از اعضای شورا در انتخاب شهردار و پراکندگی نظرات و سلیقه‌ها نشان از آن دارد که اعضا هنوز تجربه کافی را در اداره شهر و حتی انتخاب سکاندار شهر کسب نکرده‌اند. در شبکه‌های اجتماعی نیز خبر‌ها نشان از آشفتگی روند انتخاب شهردار دارد. متاسفانه نخبه‌گرایی در شهرداری در اولویت قرار ندارد، چراکه لیست نامزد‌ها در این شرایط مؤید این موضوع است که بدنه شهرداری نتوانسته است برای آینده فرد یا افرادی را تربیت کند که خلأ‌ها را جبران کند. اعضای شورای شهر باید توجه داشته باشند که پازل مدیریت شهری با توجه به شرایط حاد کنونی نیازمند چینش کارآمدی است تا جلوی ضرر و زیان‌ها گرفته شود.
واقعیت این است که انتخاب شهردار برای یزد که با مسائل عدیده و پیچیده‌ای، از قبیل: مسائل حمل و نقل و ترافیک، مشکلات زیست محیطی، مسائل فرهنگی و اجتماعی و خدمات شهری و ... رو به رو است کار سخت و پیچیده‌ای می‌باشد. به این ترتیب انتخاب یا شناسایی یک فرد جامع‌الشمول و مسلط به مسائل شهر کار دشواری است. از این رو ما باید تلاش کنیم به طور نسبی از افرادی که سابقه مدیریتی درخشانی دارند و افرادی که بیشتر به جنبه‌های قانونی شهر پایبند هستند، استفاده کنیم. ولایتمداری، التزام عملی به اسلام، اعتقاد به مشارکت مردم، پایبندی به قانون، سابقه درخشان مدیریت جهادی، تدبیر و تدبر در امور و نگاه درست به شهر از مهم‌ترین فاکتور‌های انتخاب شهردار است. ولی متأسفانه نبود تخصص شهری و مورد نیاز برای مدیریت شهری در انتخاب اخیر نیز حاشیه‌های سیاسی شورای پنجم را پررنگ‌تر کرده‌است؛ حاشیه‌هایی که تبعات آن را شهروندان یزدی می‌پردازند. رفتار سیاسی این شورا و منتخبان مدیریت شهری به دستگاه شهرداری نیز لطمه زیادی زده است که همگان و به‌خصوص کارشناسان بر برآیند کم‌کاری در دوره جدید اتفاق نظر دارند.
به واقع جایگاه شورای شهر می‌طلبد تا اعضای شورای شهر با همدلی، همراهی و دور از باند بازی‌های سیاسی با شهرداری و سایر بخش‌ها به حل مسائل و مشکلات شهری ورود کنند تا بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین و مناسب‌ترین تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را برای برون رفت از این مشکلات فراهم سازند نه آنکه مشکلات و معضلات شهری را به عنوان لکه‌های سیاه در شهر ببینند. به هر صورت اگر قرار باشد جلسات شورای شهر به همین منوال برگزار شود و خروجی آن با میزان اعتراضات اعضا برابری نکند، و سیاست زدگی و انحصار طلبی عده‌ای خاص و منفعت طلب فضای شورا را در بر گیرد، دیگر نباید انتظار داشت که مشکلات و معضلات شهری که هر لحظه به پیکره شهر و شهروندان صدمات بسیاری وارد می‌سازد، ختم به خیر شود.
انتهای پیام/
ارسال نظرات
آخرین اخبار