رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان در جلسه ی بررسی طرح توسعه ۵۰۰ هکتاری گیاهان دارویی گفت: اجرای موفقیت‌آمیز طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در استان زنجان نیازمند کارهای ترویجی و حمایت‌های اعتباری است.
کد خبر: ۹۱۲۹۴۸۰
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۳

 

 

به گزارش خبرگزاری بسیج؛حسین جعفری در  این جلسه با بیان اینکه افزایش 15 تا 20 هکتاری کشت گیاهان دارویی طی سال‌های اخیر در استان به هیچ عنوان با ظرفیت‌های موجود متناسب نیست، تصریح کرد: پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوبی که در چند حوزه در استان وجود دارد ما را متقاعد می‌کند که یک کار پایه‌ای و اساسی در حوزه گیاهان دارویی شروع کرده و عملیاتی کنیم.

دکتر حسین جعفری افزود: در این راستا طرح توسعه 500 هکتاری گیاهان دارویی در استان به طور جدی در دستور قرار گرفته است.

وی حضور اساتید و محققان صاحبنظر  در حوزه گیاهان دارویی و تنوع گونه‌های گیاهی و رویش حدود 70 گونه گیاه دارویی در استان زنجان را از جمله مزیت‌های توسعه کشت این گیاهان در استان برشمرد و با اشاره به قابلیت تجاری‌سازی تعدای از این گونه‌های دارویی عنوان کرد: ظرفیت های موجود زمینه را برای ایجاد یک کلکسیون غنی از گیاهان دارویی در استان فراهم می‌کند.

دکتر جعفری با اشاره به اینکه وجود حدود 130 هزار هکتار اراضی حفاظت شده و دست‌نخورده در شهرستان ماهنشان مزیت بزرگی است که ظرفیت مغفول مانده گیاهان دارویی در استان به کار گرفته شود، بیان داشت: هم‌اکنون در زمینه طرح توسعه 500 هکتاری گیاهان دارویی در استان مطالعات و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام گرفته و شروع و پیشبرد موفقیت‌آمیز طرح نیازمند کارهای ترویجی و حمایت‌های اعتباری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه فراهم‌ کردن بازار مناسب برای گیاهان دارویی تولیدی باید به  طور جدی در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در حوزه بازرگانی با تشکیل تشکل‌هایی می‌توان زنجیره تولید تا فرآوری و بازار را مدیریت کرده و به تولید کننده از نظر وجود بازار فروش اطمینان داد.

وی با اشاره به لزوم تامین نهاده و بذر مورد نیاز تولیدکنندگان گیاهان دارویی تصریح کرد: بسیاری از عرصه‌های طبیعی استان نیز قابلیت بسیار خوبی برای کشت گیاهان دارویی دارند که امکان واگذاری این اراضی از طریق منابع طبیعی به متقاضیان وجود دارد.

 

ارسال نظرات