خبرهای داغ:
دررزمایش بزرگ پیامبر اعظم ۱۲ انجام شد؛

طوفان ۲ به پا خواست/تجهیز بالگردهای کبرا به دوربین های حرارتی

بالگردهای کبرای نیروی هوایی سپاه پاسداران به دوربین های پیشرفته و بومی RU-۲۹۰ تجهیز شدند.
کد خبر: ۹۰۹۳۱۴۶
|
۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۶
طوفان ۲ به پا خواست/تجهیز بالگردهای کبرا به دوربین های حرارتی 
 به گزارش خبرنگار بسیج علمی از سمنان : رزمایش بزرگ پیامبر اعظم 12 نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از سلسله رزمایش‌های نزسا است، در جزیره قشم برگزار گردید.

در مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۲ با شعار «نمایش اقتدار و امنیت پایدار در سایه وحدت ملی و ظرفیت سازی های نوین دفاعی»، در منطقه عمومی خلیج فارس در حال برگزاری است، تکاوران و نیروهای ویژه سپاه با قایق های تندرو سپاه وارد ساحل شده و به مواضع دشمن فرضی حمله کردند.این اقدام رزمی در منطقه عمومی رزمایش در جزیره قشم برگزار شد.

بالگردهای طوفان ۲ و کبرا

دراین رزمایش بزرگ از جمله تجهیزات به کار گرفته شده، بالگردهای کبرا و همچنین بالگردهای جدید طوفان 2 متعلق بههوانیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

بالگردهای طوفان 2 در واقع همان بالگردهای ساخت سازمان صنایع هوایی هستند که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سال 91 برای اولین رونمایی و اعلام کرد که کبراهای ایرانی به استاندارد این بالگردهای ارتقا خواهند یافت.

در بالگرد طوفان 2 مجموعه ای ارزشمند از فناوری های بومی صنایع وابسته به وزارت دفاع در حوزه های الکترونیک، اپتیک، لیزر و سلاح بکار گرفته شده که از آن جمله می توان به قدرت تهاجمی آن بواسطه قابلیت هدف گیری بسیار دقیق اشاره کرد.

طوفان 2 در زمان رونمایی از تجهیزات پیشرفته بسیاری به نسبت بالگردهای کبرای موجود در سازمان رزم ارتش و سپاه بهره مند بود اما حالا مشخص است که بالگردهای طوفان 2 که در رزمایش نیروی زمینی سپاه حضور دارند، به دوربین های پیشرفته تری تجهیز شده است.

دوربین جدیدی که روی این بالگرد نصب شده در واقع همان دوربین های پیشرفته و بومی RU-290 است که پیشتر در برخی نمایشگاه های نظامی از جمله ایپاس به نمایش گذاشته شده بود.

 آر یو 290 در واقع یک سکوی پایدار شده است که چند دوربین روی آن نصب شده است. این دوربین می تواند جهت جستجو و ردیابی در شرایط مختلف محیطی اعم از تاریکی مطلق، مه، دود، غبار و . . . مورد استفاده قرار گیرد.

این دوربین از دو دوربین دید در روز و دید در شب حرارتی و از یک مسافت یاب لیزری جهت تعیین فاصله هدف بهره می برد. استفاده از از این دوربین ها به نسبت دوربین های قبلی که مسافت یاب لیزری نداشتند، کار را برای خلبان بالگردهای رزمی برای هدف قرار دادن مواضع دشمن و اهداف ثابت و متحرک، به مراتب راحت تر می کند.

بالگرد کبرا را بیشتر بشناسیم:

این بالگرد آمریکایی برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ پرواز کرد و خدمت در ارتش بیش از ۱۵ کشور را در کارنامه دارد . بیش از ۲۳۰۰ فروند از انواع این بالگرد ساخته شده که نشان از محبوبیت ، کارایی و موفقیت آن دارد.به خاطر همین عملکرد خوب سپاه تفنگداران امریکا تصمیم گرفت تا کبرا را برای سالهای بعد از ۲۰۲۰ نیز به خدمت گیرد و ان را توسط برنامه ارتقای H-1 عملی کرد و این گونه بود که AH-1Z VIPER افعی متولد شد.H-1Z بالگردی دو موتوره بر پایه AH-1W سوپر کبرا است که برای سپاه تفنگداران آمریکا ساخته شد.

AH-1Z از ۴ پره ، چرخانه اصلی کامپوزیتی ، سامانه مخابراتی ارتقا یافته و سیستم هدف یابی جدید بهره می برد. سیستم چرخاننده اصلی در اوایل سال ۱۹۸۰ بر روی بل Bell-403 به طور موفقیت آمیزی آزمایش شد. به خاطر عملکرد فوق العاده این چرخاننده، سپاه تفنگداران دریایی آمریکا تصمیم گرفت تا آن‌را به بالگرد جدید خود یعنی AH-1Z اضافه کند. سازندگان این سیستم منحصر به فرد اعلام کردند که سیستم مزبور می تواند چابکی بی سابقه، افزایش قابل ملاحضه سرعت، پرواز نرم و قابلیت اطمینان عالی را ارائه کند.

AH-1Z در ماه مه ۲۰۰۵ پرواز آزمایشی در دریا را به پایان رساند و در ۱۵ اکتبر همان سال سپاه تفنگداران دریایی آمریکا ورود اولین AH-1Z را به ناوگان خود جشن گرفت. اما در سال ۲۰۰۸ طی آخرین مرحله آزمایشهای پروازی مشکلاتی در سامانه هدفیابی آن دیده شد. مشکلات این سیستم در پایداری، وضوح تصویر، گم شدن هدف با بعضی تغییرات جزیی و در کل رفتار غیر عادی سامانه هدفیابی بود که تا قبل از تولید انبوه آن برطرف گردید. سیستم هدفیابی AH-1Z از نسل سوم سیستم جلونگر فروسرخ بهره می برد و قادر است در شب و روز و در تمامی شرایط جوی کار خود را به خوبی انجام دهد. این مشکلات باعث ۱۸ ماه تاخیر در تولید و در پی آن افزایش ۱۴۰% قیمت وایپر گشت، اما سرانجام در سال ۲۰۱۰ این افعی مرگبار مجوز ورود خود را دریافت کرد و تاکنون ۳۰ فروند از آن وارد خدمت شده است.

 مشخصات

خدمه: ۲ نفر خلبان و افسر تسلیحات

ظرفیت: ۳۰۲۱ کیلوگرم ( ۶۶۶۱ پاوند )

طول: ۱۷٫۸ متر ( ۵۸ پا )

ارتفاع: ۴٫۳۷ متر ( ۱۴ پا )

وزن خالی: ۵۵۸۰ کیلوگرم ( ۱۲۳۰۰ پاوند )

بیشینه وزن برخاست: ۸۳۹۰ کیلوگرم ( ۱۸۵۰۰ پاوند )

بیشینه سرعت: ۴۱۱ کیلومتر بر ساعت ( ۱۶۰ نات )

برد: ۶۸۵ کیلومتر ( ۳۷۰ ناتیکال مایل )

شعاع عملیاتی: ۲۳۱ کیلومتر با ۱۱۳۰ کیلوگرم محمات ( ۱۲۵ ناتیکال مایل )

بیشینه ارتفاع پروازی: ۲۰۰۰۰ پا

سرعت اوج یری: ۲۷۹۰ پا بر دقیقه

بالگرد تهاجمی طوفان ۲-بومی و منحصربه فرد

بالگرد پیشرفته رزمی طوفان 2 ساخت متخصصان صنایع هوایی کشورمان با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بهره برداری سید.
قدرت تهاجمی، هدف گیری دقیق، سامانه کنترل آتش دیجیتال، دید در شب و مدیریت هوشمند مرکزی سلاح از ویژگی های خاص این بالگرد رزمی است.. 

طبق اعلام مقامات نظامی کشومان طوفان2 از نظر کیفیت مطابق با استانداردهای روز دنیاست و با ویژگی هایی از جمله دقت آتش و قدرت هدف یابی که نتیجه بکارگیری سامانه های نوین در آن است است در زمره ابزارهای قدرتمند نظامی قرار میگیرد.

بالگردها یک محصول مهم در عملیات تهاجمی محسوب میشود و بالگرهایی از این دست، با افزایش قدرت دفاعی، توان نیروهای مسلح را در پشتیبانی از نیروهای زمینی و نیزعملیات دریایی ارتقا می بخشد.

بالگرد تهاجمی طوفان 2 در عملیات پشتیبانی دفاعی استراتژیک بوده و  این بالگرد مجهز به سامانه کنترل راکت انداز دیجیتال و نمایشگر چند منظوره نیز است که در آن رهگیری هدف از زمان شلیک راکت تا برخورد با هدف به صورت خودکار انجام میشود بطوریکه طوفان 2 مجموعه ای ارزشمند از فناوری های صنایع بومی وابسته به وزارت دفاع در حوزه های الکترونیک، اپتیک، لیزر و سلاح است.

در حال حاضر ایران بعنوان ده کشور برتر در حوزه طراحی و ساخت صنایع هوایی در دنیا مطرح است.

ارسال نظرات