کمک به افزایش سودآوری ناشران کلید توسعه بازار سرمایه

شاپور محمدی در هفتمین گردهمایی هم اندیشی فعالین بازار سرمایه با پیسکسوتان بازار مالی کشور دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر: ۹۰۹۲۶۷۴
|
۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۹
 
 

به گزارش خبرگزاری بسیج ،شاپور محمدی به همراه حسن امیری، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار و یاسر فلاح، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس و اوراق بهادار در هفتمین گردهمایی هم اندیشی فعالین بازار سرمایه با پیسکسوتان بازار مالی کشور دیدار و گفتگو کرد.

 
شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار پس از شنیدن دغدغه‌های پیسکسوتان بازار سرمایه به ایراد سخن پرداخت و در خصوص مباحث مطرح شده گفت: امروز نکات بسیار مهمی مطرح شد و سازمان بورس قطعا تمام مسایل عنوان شده را پیگیری می‌کند. البته بسیاری از مسایل و مشکلات بازار سرمایه حل شده و طی دو سال گذشته بیش از ۴۵ اقدام ضروری با هدف توسعه بازار انجام شد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم. به عنوان مثال برقراری حد اعتباری، بروز رسانی سامانه معاملات، ثبت سفارش با روش بوک بیلدینگ، نحوه بازگشایی و توقف نماد‌ها و کاهش زمان فرآیند آن، بهره برداری از صندوق‌های جدید، راه اندازی معاملات آپشن، راه اندازی معاملات الگوریتمی، راه‌اندازی معاملات آتی سبد سهام، تدوین لایحه بازار سرمایه و ارتقای جایگاه ایران در آیسکو از مهم‌ترین اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار طی دو سال اخیر است.

محمدی ادامه داد: در این مدت اقدامات دیگری از جمله تسهیل دسترسی به قوانین و مقررات، راه اندازی سامانه رصد با هدف نظارت بر عملکرد سازمان بورس و کاهش زمان فرایند اقدامات، تجمیع مجوز کارگزاران، پیگیری تخلفات، توقف فعالیت برخی از سایت‌ها و کانال‌های متخلف فعال در فضای مجازی، افشای آمار و اطلاعات تولید و فروش ماهانه شرکت ها، ارتقای سامانه‌های نظارتی، اصلاح کارمزدها، تقویت بازار بدهی، توسعه ابزار‌های مالی اسلامی مانند اوراق وکالت، منفعت، صکوک اجاره و ... نیز انجام گرفت.

سخنگوی سازمان بورس افزود: در حوزه پذیرش شرکت‌های جدید و همچنین معاملات محصولات کشاورزی مانند زعفران و خرید تضمینی گندم در بورس کالا برنامه ریزی صورت گرفت و اجرایی شد و امروز شاهد بورس کالایی بزرگ و کارآمد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: کاهش کارمزد معاملات (حدود ۲۵ میلیارد تومان درآمد سازمان کاهش یافت)، کاهش مالیات نقل و انتقال سهام از نیم درصد به یک دهم درصد، معافیت مالیات افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل سود، دستور العمل تامین مالی جمعی و همچنین اقدامات فرهنگی شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس مانند برگزاری لیگ ستارگان بورس، برگزاری رقابت معاملات الگوریتمی، جشنواره بورس و رسانه و فاینکس از جمله اقدامات مهم دو سال گذشته بود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: برای توسعه بازار سرمایه اقدامات بسیاری انجام می‌شود، اما اگر امروز شرکت‌های بزرگ بورسی دنیا صد‌ها میلیون دلار ارزش دارند به دلیل این است که بهره وری و نو آوری را در دستور کار خود قرار داده اند و ما نیز باید به این موضوع تمرکز کنیم.

به گفته محمدی تابلوی خوب تابلویی است که در قیمت، بهره وری و نوآوری را نماییش دهد. اگر ما در این مسیر حرکت کنیم توسعه بازار سرمایه دائمی خواهد بود در غیر این صورت مفهوم آن این است که رشد بازار در جایی تثبیت و یا متوقف می‌شود و اگر رشدی صورت گیرد به واسطه جریان پولی است و امیدوارم با کمک همه فعالین و پیشکسوتان بازار سرمایه مسیر نوآوری و بهره وری بخش مولد اقتصاد را هموار کنیم تا شاهد رشد مستمر بازار سرمایه باشیم.

رییس سازمان بورس ادامه داد: سیاستگذاری‌های اقتصادی عامل موثر بر توسعه اقتصادی هستند. به عنوان نمونه موضوع قیمت گذاری، بازار سرمایه و تولید کنندگان را با چالش مواجه کرد. ما نباید با سیاست‌ها به تولید کننده آسیب وارد کنیم و سازمان بورس برای رهایی صنایع از قیمت گذاری تلاش بسیاری انجام داد. قیمت گذاری غیر واقعی مانعی در مسیر بهره وری و نوآوری است.

سخنگوی سازمان بورس با تاکید بر اینکه صیانت از حقوق سهامدار وظیفه سازمان بورس است، افزود: امیدوارم با کمک مجلس و دولت نقطه تمرکز بودجه سال جاری افزایش سود آوری بنگاه‌های اقتصادی باشد. البته اقدامات توسعه محور شرط لازم است، اما اگر میخواهیم شاهد اقتصاد و بازار سرمایه پویا باشیم کمک به سودآوری بنگاه‌ها مهمترین اصل است.

محمدی به مهمترین ویژگی‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: تامین مالی کم هزینه مهمترین کارکرد بازار سرمایه است و همگی باید کمک کنیم هزینه تامین مالی بخش مولد اقتصاد را کاهش دهیم.

فاینکس دوازدهم؛ هفته اول اردیبهشت ماه

یاسر فلاح، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس و اوراق بهادار نیز ضمن قدردانی از حضور فعالین و پیشکسوتان بازار سرمایه در نشست هم اندیشی سازمان بورس و اوراق بهادار از توقف فعالیت شبکه‌های اجتماعی و تارنما‌های متخلف خبر داد و در پاسخ به این پرسش که برای ساماندهی فعالیت کانال‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی چه اقداماتی صورت گرفته؟ عنوان کرد: هر یک از کانال‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی یا تارنما‌های فضای مجازی که از خطوط قرمز بازار سرمایه عبور و به اعتماد عمومی آسیب وارد کنند قطعا از آن‌ها به مرجع قضایی شکایت می‌شود.

یاسر فلاح همچنین با بیان اینکه هفته اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ فاینکس دوازدهم برگزار می‌شود از فعالین و پیشکسوتان بازار سرمایه دعوت کرد با حضور فعال در پویایی ویترین بازار سرمایه مشارکت کنند.

در‌های سازمان به روی نقد گشوده است

در ادامه این نشست حسن امیری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تعامل با اهالی بازار سرمایه همواره مد نظر سازمان است، در پاسخ به نقد‌های مطرح شده با موضوع حذف EPS، گفت: همه اقدامات اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار بر اساس کسب نظر از فعالین بازار سرمایه انجام شده و به عنوان مثال تغییر چهار دستور العمل اصلی، دو بار مورد بازنگری قرار گرفت یا موضوع جایگزینی گزارش تفسیری مدیریت و EPS نیز بر اساس نظر اهالی بازار سرمایه اصلاح شد.

عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اکنون نیز انتشار EPS ممنوع نشده بلکه الزام نیست و شرکت‌ها اختیار آن را دارند تا در گزارش‌های تفسیری به آن اشاره کنند. ما باید فضایی ایجاد کنیم تا تصمیمات در بازار سرمایه بر اساس تحلیل اتخاذ شود و اقدامات اخیر نیز با همین محور انجام شده است. با این حال اگر همچنان نقدی در این زمینه وجود دارد در‌های سازمان گشوده است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم دیگر که در دستور کار قرار دارد اصلاح قوانین و رویه‌های بازار پایه است و در این خصوص نیز آماده شنیدن نقد‌ها و نظر‌ها هستیم.

مدیریت ریسک، هدف ابزار‌های جدید

محسن خدابخش، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این نشست گفت: طی دو سال گذشته تلاش‌های بسیاری برای افزایش نقدینگی بازار انجام شد و صندوق تثبیت و صندوق توسعه بازار سرمایه با همین هدف راه اندازی شده اند.

وی ادامه داد: نگاه سازمان همواره بر این اصل استوار بوده که بازار در مسیر رشد و توسعه حرکت کند و ابزار‌های جدید نیز با این هدف راه اندازی شده اند که ریسک بازار مدیریت و تکانه‌های مقطعی کنترل شود.
ارسال نظرات