خبرهای داغ:
در 21 آذر ماه در طول سالیان چه وقایعی در تاریخ رخ داده است؟
کد خبر: ۹۰۸۹۰۲۵
|
۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، تاریخ بزرگترین دارایی بشر است که در آن تمامی تجارب انسانی ثبت گردیده؛ بخشی از رویداد های آن را در 21 آذر ماه از نظر می گذرانیم.

ورود اولين اتومبيل به ايران در زمان مظفرالدين شاه قاجار (1279ش)

اولين اتومبيل وارد شده به ايران در سال 1279/1900م كه مظفرالدين شاه نخستين جفت اتومبيل هاي رنوي فرانسوي خريداري شده را در پاريس بوسيله راه آهن و كشتي و از طريق روسيه و درياي خزر به ايران فرستاد.

تشكيل حكومت خودمختار فرقه دموكرات در آذربايجان با حمايت ارتش بيگانه (1324 ش)
در گير و دار حضور نيروهاي بيگانه در ايران در جريان جنگ جهاني دوم و در زمان نخست وزيري محسن صدر معروف به صدرالاشراف، در نقاط مختلف كشور اغتشاشاتي بروز كرد كه غائله آذربايجان از مهم‏ترين آنها بود.
اين غائله اين‏گونه آغاز شد كه سيد جعفر پيشه‏وري نماينده اول تبريز پس از رد شدن اعتبارنامه‏اش در مجلس، به آذربايجان رفت و بيانيه‏اي صادر كرد كه در آن، خود مختاري آذربايجان و زبان تركي جزو اصول مسلَّم مرام وي در آذربايجان قيد شده بود.
وي سپس درتبريز فرقه دموكرات را تاسيس كرد و به رياست آن برگزيده شد و در همان روز حزب توده آذربايجان، الحاق خود را به فرقه دموكرات اعلام كرد و اين دو با هم اعلان خود مختاري نمودند. سرانجام حزب دموكرات آذربايجان، پس از يك سال درگيري با دولت، در آذرماه 1325ش، پس از شكست از قواي دولتي، منحل گرديد.

با تأسف اعلام شد که بر اثر بروز حریق در چادرهای حجاج در منی گروه زیادی از حجاج ایرانی کشته و مجروح شده اند(1354ش)

تولد حضرت عبدالعظيم حَسني(ع) (173ق)
يكي از چهره‏هاي شاخص اصحاب ائمه، حضرت عبدالعظيم حسني است كه در شمار اصحاب امام رضا، جواد و هادي عليهم السلام بوده و مورد تمجيد فراوان قرار گرفته است. حضرت عبدالعظيم از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) بود كه در شهر مدينه به دنيا آمد. آن حضرت فردي پرهيزگار و انديشمند بود و از ائمه‏ي بزرگوار و هم عصر خويش به طور مستقيم، نقل حديث كرده است. ايشان در زمان امامت امام هادي(ع) به پيشنهاد آن حضرت براي هدايت مردم به ايران مهاجرت كرد و در شهر ري در نزديكي تهران كنوني مسكن گزيد. آمدن حضرت عبدالعظيم به ري، هم نشانه‏ي وجود تشيع در اين شهر بوده و هم خود زمينه‏اي براي رشد دعوت شيعي شده است. حضرت عبدالعظيم احتمالاً در حدود سال 250 هجري به درجه‏ي رفيع شهادت نايل شد.


شهادت شهید حسن فرداسدی (1362ش)
شهید حسن فرداسدی در سال ۱۳۳۵ش در شهرکی دور از تهران در منطقه‌ی نظامی چشم به جهان هستی گشود. کودکی او در سایه‌ی زحمات مادر گذشت. حسن، درس و مدرسه را تا اخذ مدرک دیپلم ریاضی ادامه داد، سپس در رشته‌ی ارتباطات ماکروویو دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پذیرفته شد. روز ۱۶ آذر، او نیز در جرگه‌ی تظاهرکنندگان بود که با گارد شاهنشاهی درگیر شد. سال ۱۳۵۶ش، فرداسدی دوره‌ی کاردانی را به پایان رسانید اما مسئولین دانشگاه، مدرکش را ندادند و او را به خدمت نظام وظیفه فرستادند. سربازان، آن روز‌ها که مصادف بود با تظاهرات مردم علیه رژیم شاه باید به روی مبارزان شلیک می‌کردند؛ حسن این وضعیت را دوست نداشت و بالاخره یک روز به فرمانده و معاونش که سوار ماشین بودند، حمله کرد. فرمانده به هلاکت رسید و معاونش نیز مجروح شد. مأموران او را دستگیر کردند که به اعدام محکوم شد و به شکر خدا با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، حسن نجات یافت. وی خدمت نظام وظیفه را در ستاد مشترک ارتش به پایان رساند، سپس به کردستان رفت. یک‌‏بار به محاصره‌ی حزب دمکرات درآمد اما با بی‌اعتنایی پایش را روی پدال گاز فشار داد و از مهلکه جان سالم به در برد. چندی بعد، حسن به استخدام اداره‌ی مخابرات درآمد و به‌‏عنوان رئیس اداره‌ی کل ناحیه مشغول به خدمت شد. او بار دیگر به جبهه رفت و در منطقه‌ی دارخوین مردانه جنگید و درحالی‌‏که سیم‌های کابل مخابرات را در بیابان وصل می‌کرد، هدف خمپاره‌ی دشمن قرار گرفت و از دست چپ و پای راست مجروح شد. حسن بعد از یک هفته درمان به اهواز بازگشت. او در میدان جنگ، مسئولیت مخابرات گردان عمار را پذیرفت و در عملیات والفجر ۴ نیز با سمت بی‌سیم‌‏چی در پنجوین حاضر شد. حسن فرداسدی، سرانجام بعد از دلاوری‌های بسیار در تاریخ بیست و یکم آذرماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن بیست و هفت سالگی، عاشقانه به سوی دوست پر کشید.

1004/پ30/ب

ارسال نظرات
پر بیننده ها