در مراسم رونمایی از پوستر اولین همایش رسانه های نوین مطرح شد؛

هر کاربری به تنهایی می تواند یک رسانه باشد

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: همه کاربران به تنهایی می توانند رسانه باشند و همین باعث شد تا با رسانه های نوینی با تاثیر گذاری بالا مواجه شویم،فضای رسانه ای سنتی با رقیب جدیدی رسانه های نوین رو به رو شده و ساختار مند نیستند و باید یک کار نخبگی درباره این مسائل صورت بگیرد.
کد خبر: ۹۰۷۹۴۳۱
|
۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۴

به گزارش خبرگزاری بسیج در کرمان،  نشست خبری همایش رسانه های نوین و  شکل‌دهی نهادهای اجتماعی و همچنین آئین رونمایی از پوستر اولین همایش رسانه های نوین و شکل دهی نهادهای اجتماعی برگزار شد.

خوراکیان معاون شورای عالی فضای مجازی کشور در اعلام رسمی و رونمایی از پوستر اولین همایش رسانه های نوین و شکل دهی نهادهای اجتماعی اظهار داشت: اولین همایش  و رسانه های نوین در حال برگزاری است که با توجه به اهمیت نقش رسانه های نوین و هم مسائل اقتصادی این همایش نقش رسانه ها را بررسی می کند که با توجه به اهمیت مسائل اقتصادی اولین دوره آن در این راستااست.

 
وی افزود: برای پشتوانه نظری از پژوهشگاه توسعه فناوری های پیشرفته خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان دبیر این همایش استفاده می شود که مجموعه های مختلفی هم در برگزاری این همایش به ما کمک می کنند.
 
خواراکیان ادامه داد: مجموعه شرکت ملی صنایع مس و شرکت صنایع گل گهر و بانک سرمایه  و شرکت فولاد بردسیر و شرکت گهر زمین در کنار این عوامل در این برنامه سرمایه گذاری می کنند.
 
معاون شورای عالی فضای مجازی کشور تصریح کرد: تا نیمه دی ماه خلاصه مقالات و در بهار ۹۸ همایش در تهران یا کرمان برگزار می شود که سایت این همایش هم فعال شده که محتوای این همایش در سایت آمده است.
 
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی نیز در این مراسم رونمایی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این مراسم اظهار داشت: شرایط اقتصادی ما اکنون به نحوی است که لازمه  آن تلاش برای بهبود  شرایط فعلی است.
 
وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی ما همواره ۴۰ سال تحریم  را داشتیم و امروز آمریکایی  ها بخش های دیگری از تحریم های خود را عملیاتی کرده اند که ضرورت هم اقدامات جاری و خاص در این راستا وجود دارد.تمام تلاش دشمن استفاده  از  ظرفیت موضوعات اجتماعی برای ضربه زدن به نظام و ناکارآمد نشان دادن نظام است  یکی از مباحثی ک بارها در مجلس مطرح  شده استفاده از فضای مجازی است
 
این نماندیه مجلس تصریح کرد: فضای مجازی واقعیتی است که باید برای ارتقای سطح اقتصادی  کشور از آن بهره گرفت بنگاه های بزرگ اقتصادی کشور به این مساله ورود کرده و مجموعه ای از عوامل در وزارت ارتباطات اعلام کرده اند که حاضر به کمک در راستای  ارتقای  سطح اقتصادی کشور با توجه به زیر ساخت مجازی است.یکی از اقدامات ک آمریکایی  ها علیه ایران پیگیری می کنند تحریم بانک مرکزی و سایر بانک های ماست که تقریبا همه بانک های کشور تحریم شدند.
 
پور ابراهیمی افزود: دی ماه سال گذشته به آقای سیف پیشنهاد ورود بانک مرکزی به عرصه دیجیتال برای حل مراودات بانکی کشور بود که حتی شورای عالی فضای مجازی کشور از آن استفاده کرد.ارز دیجیتال یعنی دور زدن تحریم یعنی در این شرایط که مراودات بانکی ما توسط آمریکا تحریم شده است می توان از ظرفیت ارز دیجیتال استفاده کرد و تحریم ها را دور زد.امروز رسانه ها و فضای مجازی  می توانند مصرف تولیدات داخلی را بالا ببرند و یا نقش نظارتی مهمی می تواند این فضا داشته باشد که رفتن به سمت اقتصاد دیجیتال می تواند به وجود آورد.
 
وی گفت: ما به فضل الهی مدل جدیدی از اقتصاد را در کرمان انجام داده ایم که از ظرفیت های دولت نیز استفاده  نشده چرا که می دانیم منابع دولت محدود است و ما شهرهای محروم خود را به مویرگ های اقتصادی وصل کرده ایم و از بستر فعالیت های اقتصادی این اقدام صورت گرفته است که امروز بعد از سه سال تلاش در قلعه گنج از طریق بنگاه های اقتصادی کسب و کار مردم بسیار بالا و آمار جرائم خشن تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
علی اکبر فرهنگی دبیر علمی و رئیس کمیته علمی این همایش نیز در این مراسم رونمایی اظهار داشت: با توجه به فراگیر بودن رسانه های نوین که در کلیه نهادها می تواند نقش داشته باشد تلاش شد تا بخش اقتصادی در ابتدا مورد توجه قرار بگیرد و محورهایی در نظر گرفته شد،با توجه به اینکه به لحاظ اقتصادی  در شرایط تحریم به سر می بریم امیدواریم این همایش کمک جدیدی در راستای برون رفت از مسائل تحریمی به ما کمک کند.
 
وی افزود: از زمانی که انقلاب صنعتی رخ داد تا کنون که وارد انقلاب چهارم صنعتی شده ایم رسانه ها خصوصی شده و به فرد وابسته شده اند و افراد هر کدام یک رسانه هستند،بر همین اساس محورهای مورد توجه در این همایش مشخص شد،نهادسازی اقتصادی یکی از محورهایی است که مبارزه با نهادهایی است که در اثر شفاف سازی می توان به آن ورود کرد و باید ببینیم مفاسدی که ممکن است مورد توجه عده ای قرار گیرد چیست و چگونه می توان با آن مبارزه  کرد.
 
دبیر علمی و رئیس کمیته علمی گفت: یکی از محورها کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار است که در این همایش گزارشی از تلاش رسانه های نوین برای محرومیت  زدایی در قلعه گنج صورت گرفته است.
 
در ادامه مراسم نیز سیدابوالحسن فیروز ابادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در اعلام رسمی و رونمایی از پوستر اولین همایش رسانه های نوین و شکل دهی نهادهای اجتماعی اظهار داشت:همه کاربران به تنهایی می توانند رسانه باشند و همین باعث  شد تا با رسانه های نوینی با تاثیر گذاری بالا مواجه شویم،فضای رسانه ای سنتی با رقیب جدیدی رسانه های نوین رو به رو شده و ساختار مند نیستند و باید یک  کار نخبگی درباره این مسائل صورت بگیرد از خصوصیات رسانه های نوین این است که نهادها نمی توانند خیلی تاثیر گذار باشند و بازیگران مهم تری مانند کاربران دارند.
 
وی افزود: مطالعاتی که داشته ایم شاهدیم توازنی در رسانه های  نوین  وجود ندارد و رسانه هایی که می توانند حمایت کنند از یک ملت بسیار کم هستند و حوزه سرگرمی در فضای مجازی ما بیش از حد متعادل در کشور است.ما امیدواریم همایش های تخصصی که گرفته می شود به بلوغ و پیشرفته شدن رسانه های نوین در کشور کمک کند و باید به این مسائل توجه بیشتری شود.علاوه بر موضوع شفافیت موضوع اطلاع رسانی هم نکته مهمی است که باید در حوزه اقتصادی در رسانه های نوین مطرح شود.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: مدل های جدید بازار های دیجیتال امروز در کشور دچار مشکل است که در این همایش پیوند خوبی میان جامعه نخبگانی و بخش اقتصادی کشور و همچین  مراکز تولیدی صورت گرفته است. با اشاره به موضوع  آگاهی رسانی خیلی جای کار دارد و ما در بحث تحریم آمریکا خیلی به آن توجه نکردیم که آمریکا کاری که کرد امروز بی سابقه است که تحریم اخیر ایران تحریمی است که از سوی همه کشورها صورت گرفته است و آمریکا همه کشورها را مجبور ب تحریم ایران کرده حتی بعد از برجام یک روز هم آمریکا گشایشی در اقتصاد ما ایجاد نکرد که البته این تحریم در واقع تحریم همه کشور ها بود.
 
این مقام مسئول بیان کرد: طرح ما حمایت از پنج پیام‌رسان داخلی بود که اسامی آن‌ها مشخص شده بود.کاهش تعرفه،‌ اختصاص دیتاسنتر، اینترنت رایگان و وام پنج میلیارد تومانی از جمله این حمایت‌ها بود. این حمایت‌ها برای طرح پیام‌رسان‌های داخلی محیا بود البته بعضی نخواستند از آن استفاده کنند و یا استطاعت مالی داشتند.

وی ادامه داد: اما در عمل از پنج تا هفت پیام‌رسانی که ما به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم تایید کردیم، نمی‌توانستند تمامی بازار را برعهده بگیرند و احتمال حذف برخی از آن‌ها و یا قرار گرفتنشان در سطوح پایین‌تر وجود داشت. توصیه ما این بود که پیام‌رسان‌های داخلی برای مثال آموزش و پرورش، اقتصاد و بخش‌های خاصی را برعهده بگیرند، اما در عمل این تقسیم‌پذیری بین آن‌ها صورت نگرفت. هم‌چنین بحث ادغام پیام‌رسان‌ها هم اتفاق نیفتاد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این‌که به دلایل زیادی امروز شاهدیم که پیام‌رسان‌های داخلی نتوانسته‌اند به خوبی عمل کنند، افزود: در کنار این موضوعات، بحثی مطرح شد که نسخه‌های فارسی تلگرام به‌صورت موقت فعالیت کنند، زیرا کوچ سه میلیون کاربر از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی امکانات وسیعی می‌خواست به همین دلیل برای دوران گذار تا شهریور فرصت داریم که نسخه‌های فارسی که ویژگی‌های بیش‌تری داشتند و از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسب بودند، فعالیت کنند.

فیروزآبادی با اشاره به هاتگرام و طلاگرام به‌عنوان نسخه‌های فارسی تلگرام که اجازه فعالیت دارند، گفت: به‌دلیل شرایط تحریم و استدلال‌هایی که نسخه‌های فارسی مطرح کردند، مهلت آن‌ها را تا پایان آذرماه تمدید کرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبکه فعالیت کنند. طبق گزارش‌ها این پیام‌رسان‌ها ادعا دارند به‌صورت آزمایشگاهی استقلالشان عملی شده اما شاید در پیاده‌سازی نیاز به سرور، دیتاسنتر و امکانات خاص باشد که در حال تهیه آن هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر استقلال این پیام‌رسان‌های داخلی صورت نگیرد چه می‌شود؟ تاکید کرد: در آن صورت درباره فعالیت‌های آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. البته این تصمیم‌گیری، قضایی است و برعهده مرکز ملی فضای مجازی نیست. البته در تصمیم‌گیری‌ها تاکنون نظر مرکز را خواسته‌اند.

فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال لغو فیلتر تلگرام بیان کرد: این موضوع از سمت مرکز ملی فضای مجازی مطرح نشده و بعید به نظر می‌آید که قوه قضائیه نیز برنامه‌ای برای لغو فیلتر تلگرام داشته باشد و نظرش درباره فعالیت تلگرام در کشور تغییر کند.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ی کند شدن فعالیت فیلترشکن‌ها و ‌وی‌پی‌ان‌ها در روزهای اخیر و این‌که آیا دستور جدیدی برای اعمال فیلترینگ برروی آن‌ها صادر شده، اظهار کرد: دستگاه‌های فیلتر وزارت ارتباطات گاهی مواقع شل کار می‌کنند و گاهی مواقع به درستی که علت را باید از خودشان بپرسید.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به حمایت‌های ویژه از دو پیام‌رسان گپ و سروش پس از حمایت‌هایی که از پیام‌رسان‌های منتخب شد،‌ تاکید کرد: علاوه بر ارزیابی فنی، آن‌ها را از لحاظ اجتماعی، قابل توسعه بودن و امنیت و به‌طور کلی هشت پارامتر اصلی بررسی کردیم و به آن‌ها امتیاز دادیم. پس از آن دو پیام‌رسان که شرایط اجتماعی بهتر، کاربران بیش‌تر و امنیت بالاتر داشتند و نرم‌افزارشان از لحاظ فنی قابل توسعه به کاربران بیش‌تری بود و قابلیت سرویس‌دهی مناسب را داشتند، انتخاب کردیم که مورد حمایت بیش‌تری قرار بگیرند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که آیا حمایت سایر پیام‌رسان‌های داخلی قطع می‌شود، گفت: حمایت‌هایی که از پیام‌رسان‌ها تاکنون به عمل آوردیم، هیچ کدام قطع نشده است. هنوز در دیتاسنترهای وزارت ارتباطات مستقرند و از ترافیک اینترنت رایگان استفاده می‌کنند؛ تعرفه ترافیکی آن‌ها هم‌چنان نیم‌بهاست و وام‌هایی داده شده اما قرار است امکانات سخت‌افزاری بیش‌تری  در اختیار این دو پیام‌رسان قرار بگیرد؛ از جمله این‌که دیتاسنتر مخصوصی را در حوالی تهران برای این کار اختصاص دادیم. برای این‌که تمام سیستم‌هایشان به‌صورت متمرکز در این دیتاسنتر قرار بگیرد و ما نیازهای سخت‌افزاری آن‌ها را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در این راستا وزارت ارتباطات مناقصه‌ای را اعلام کرده که وقتی دیتاسنتر آماده شد، لیست سخت‌افزارهای مورد نیاز این دو پیام‌رسان نیز دریافت شود و امیدواریم این کار به سرعت انجام شود. برای حمایت از تعرفه‌ها باید شرایط کشور و محدودیت بودجه‌ها را هم در نظر بگیریم. البته پیام‌رسان‌ها را باید تا یک زمانی حمایت کرد و نوع حمایت نباید باعث وابستگی آن‌ها شود، بلکه باید معنی‌دار و مدت‌دار باشد تا به مرور زمان به حمایت نیاز نداشته و حتی بتوانند پس از مدتی هزینه‌ها را به خزانه ملی کشور بازگردانند زیرا این حمایت‌ها از بودجه عمومی کشور صورت می‌گیرد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این‌که حمایت از پیام‌رسان‌ها باید به‌صورتی باشد که آن‌ها مانند سایر صنایع دچار مشکل نشوند، گفت: امیدواریم حمایت‌هایی که در یک سال و نیم اخیر در حوزه پیام‌رسان‌های داخلی صورت گرفته، حتی اگر موجب ناراحتی برخی شده، روند مثبتی داشته باشد. از جمله این‌که در بخش سخت‌افزاری اتفاقات خوبی افتاده و مردم نیز یاد گرفتند از پلت‌فرم‌های ایرانی استفاده کنند. اگر تا پایان مهلت آذرماه، هاتگرام و طلاگرامی داشته باشیم که مانند سایر پیام‌رسان‌های داخلی‌مان باشد، شاهد موفقیت‌های زیادی خواهیم بود زیرا کسانی که از این نسخه‌های فارسی استفاده می‌کنند، تعداد قابل توجهی هستند و شاید شاخص استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی ناگهان افزایش خوبی داشته باشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: مرکز ملی فضای مجازی از طرف شورای عالی فضای مجازی به عنوان ناظر شبکه ملی اطلاعات تعیین شده است. طبق اظهارات وزیر ارتباطات، این شبکه قرار بوده در دو مرحله اجرایی شود که مرحله اول آن در سه فاز در دولت یازدهم انجام شد.

فیروزآبادی ادامه داد: در این فاز تعداد IXPها (مرکز تبادل ترافیک) به هفت مرکز رسیده و در نتیجه آن ترافیک داخلی از ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه در ابتدای دولت یازدهم به ۸۰۰ گیگابیت افزایش یافته است. در همین مرحله هم‌چنین NIX برای سوئیچ کردن بسته‌های اطلاعاتی در دولت یازدهم اجرایی شده و عملیاتی شدن این سرویس‌ها اکنون در حال انجام است.

وی هم‌چنین خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت دوازدهم اعلام شد که طبق حوزه‌هایی که در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات آمده، نزدیک به ۸۰ مورد در این شبکه انجام شود. در گزارش‌گیری‌هایی که داشتیم جدول زمانی وجود داشت که مشخص شود خروجی این ۸۰ مورد چیست. آخرین صحبت با وزارت ارتباطات مربوط به دی ماه سال قبل است و مقرر شد که وزارت ارتباطات وضعیت جدید را با اعلام خروجی سیستمی اعلام کند. بنابراین اکنون خیلی نمی‌توانیم روشن بگوییم که مرحله دو در چه وضعیتی است و اعلام رضایت یا عدم رضایت از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات پس از دریافت گزارش وزارت ارتباطات خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات