خبرهای داغ:
امروز(2 اکتبر) بنیاد جایزه نوبل در موسسه کارولینسکا اعلام کرد: جیمز پی آلیسون و تاسوکو هونجو جایزه نوبل پزشکی ۲۰۱۸ را به خاطر کشف نوعی از درمان سرطان که سیستم ایمنی بدن انسان را در بر می گیرد، اهدا کرده است.
کد خبر: ۹۰۶۴۵۸۳
|
۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
دو دانشمند پیشگام در ایمونوتراپی سرطان برنده نوبل پزشکی ۲۰۱۸ شدند 

 به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از اصفهان، به نقل از لایو ساینس، امروز (1 اکتبر) بنیاد جایزه نوبل در موسسه کارولینسکا اعلام کرد: جیمز پی آلیسون و تاسوکو هونجو جایزه نوبل پزشکی 2018 را به خاطر کشف نوعی از درمان سرطان که سیستم ایمنی بدن انسان را در بر می گیرد، اهدا کرده است.

بنیاد جایزه نوبل در بیانیه ای گفت: "با تحریک توانایی ذاتی سیستم ایمنی بدن برای حمله به سلول های تومور، برندگان جایزه نوبل سال جاری، یک اصل کاملا جدید برای درمان سرطان ایجاد کرده اند."

آلیسون استاد دانشگاه تگزاس، مرکز سرطان دکتر اندرسون، هوستون است، این دانشمند در حال مطالعه  یک پروتئین به نام CTLA-4 بود، این پروتئین  با قرار دادن ترمز در عمل سلول های T مانع سیستم ایمنی بدن انسان می شود،  وی متوجه شد که اگر بتواند "ترمز" را آزاد کند، سیستم ایمنی بدن تومورها را تخریب می کند. آلیسون این ایده را به یک نوع جدید درمان سرطان تبدیل کرد.

در همین حال، هونجو، که اکنون استاد دانشگاه کیوتو در ژاپن است، پروتئین ترمز کردن سیستم ایمنی مشابه را کشف کرد. این پروتئین  که PD-1 نامیده می شود، به عنوان ترمز سلول T عمل می کند اما مکانیزمی متفاوت از CTLA-4استفاده می کند. تحقیق هونجو به توسعه بالینی درمان بیماران مبتلا به سرطان با هدف گیری آن پروتئین منجر شد.

با توجه به بنیاد جایزه نوبل، در حالی که هر دو پروتئین ها به عنوان اهداف موثر برای درمان انواع مختلف سرطان تایید شده اند، اما PD-1 نتایج قویتری نشان داده است و برای همین به اصطلاح ایست بازرسی ایمنی نامیده شد. هدف گیری PD-1 نتایج مثبتی در درمان سرطان ریه، سرطان کبد، لنفوم و ملانوم نشان داده است و اخیرا، دانشمندان متوجه شده اند که ترکیب دو هدف می تواند در درمان سرطان، به ویژه در مبارزه با ملانوم، موثرتر باشد.

هونجو و آلیسون جایزه نوبل 9 میلیون دلار را در کرون سوئد تقسیم می کنند.

ارسال نظرات