گزارش جلسه سوال از روحانی؛

چرا دولت با این همه ژنرال مسائل بدیهی را درباره اقتصاد تشخیص نداد؟ /اینقدر مرعوب تحریم نباشیم/روحانی: نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود/کاخ سفید در پایان جلسه امروز اندوهبار می‌شود/ من را تهدید به قتل کردند

نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس با ۸۶ صندلی خالی نمایندگان آغاز شد که قرار است طرح سؤال از رئیس‌جمهور در این نشست بررسی شود.
کد خبر: ۹۰۵۱۲۲۹
|
۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

هم‌اکنون ۲۰۴ نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی ۸۶ نماینده مجلس خالی است.

بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور مهمترین دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است.

طبق ماده ۲۱۲ آیین‌نامه داخلی پارلمان، بر اساس اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، در صورتی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یک یا چند وظیفه رئیس‌جمهور سؤال کنند، باید سؤال یا سؤالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس مجلس تسلیم نمایند. رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیون‌های تخصصی مربوط، ارجاع می‌نماید. هر کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیس‌جمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سؤال‌کنندگان تشکیل جلسه دهد. در این جلسه نماینده رئیس‌جمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیس‌جمهور ارائه خواهد نمود تا به نمایندگان سؤال‌کننده گزارش شود.

پس از یک هفته از طرح سؤال در کمیسیون یا کمیسیون‌ها چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال یا سؤالات آنان را قرائت و فوراً برای رئیس‌جمهور ارسال کند. این سؤال یا سؤالات ظرف چهل و هشت ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار می‌گیرد.

طبق تبصره یک این ماده، تعداد سؤالات نباید از پنج سؤال بیشتر باشد.

همچنین در تبصره ۲ این ماده تصریح شده است پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رئیس‌جمهور، کاهش امضا‌ها سبب خروج سؤال یا سؤالات از دستور نمی‌گردد.

بر اساس ماده ۲۱۳ آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور موظف است ظرف یک ماه از تاریخ دریافت سؤال یا سؤالات، در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سؤال یا سؤالات مطروحه نمایندگان پاسخ گوید مگر با عذر موجه با تشخیص مجلس شورای اسلامی.

مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سؤال‌کنندگان حداکثر ۳۰ دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت است که طرفین می‌توانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند. در این صورت همه سؤالات و پاسخ‌ها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان می‌شود و در بخش دوم ابهامات سؤال‌کنندگان و پاسخ‌های رئیس‌جمهور مطرح می‌گردد.

در تبصره این ماده آمده است پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیس‌جمهور به هر یک از سؤالات از نظر قانع‌کننده بودن به صورت جداگانه رأی‌گیری می‌شود.

چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس‌جمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضاییه ارسال می‌شود.

برای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور
روحانی وارد صحن علنی مجلس شد

حسن روحانی رئیس‌جمهور دقایقی قبل برای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.

لاریجانی: جلسه امروز می‌تواند کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد

علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز مجلس (سه‌شنبه ۶ شهریور ۹۷) گفت: برای حجاج عزیز بیت‌الله الحرام که این روز‌ها به میهن عزیز بازمی‌گردند، قبولی طاعات را آرزومندیم و از اینکه امسال برای عزیزان امکان مناسبی برای انجام این فریضه الهی حاصل آمد از دولت عربستان سعودی تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز سؤال برخی نمایندگان از رئیس‌جمهور در دستور کار مجلس قرار دارد. به آقای رئیس‌جمهور و برخی اعضای هیأت وزیران که در جلسه حضور دارند خیرمقدم می‌گویم و ملاحظاتی را تقدیم می‌کنم.

وی افزود: طبق اصل ۸۸ قانون اساسی حداقل یک چهارم کل نمایندگان می‌توانند از وظایف رئیس‌جمهور سؤال کنند. عمیق بودن تفکر دموکراتیک در نظام جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد که بالاترین مقام اجرایی کشور خود را پاسخگو می‌داند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: این ارزش بزرگی برای ملت ماست که همه مسئولین حتی در بالاترین سطوح خود را خادم ملت و پاسخگو در مقابل ملت و نمایندگان آن‌ها می‌داند.

وی افزود: برای ملت ما که دوران طولانی سلطنت وابسته را تحمل کرده است که مسئولین نظام شاهنشاهی با بی‌اعتنایی به پاسخگویی به ملت خود را مدیون و خاضع قدرت‌های بیگانه می‌دانستند یک شکوفایی سیاسی بزرگ است که با مجاهدت زیاد حاصل آمده است. حال آنکه بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از کشور‌های منطقه هنوز گرفتار نظام‌های استبدادی و قبیله‌ای وابسته هستند و در این امر فاصله زیادی با نظام دموکراتیک جمهوری اسلامی دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نمایندگان که سؤالاتی را مطرح می‌کنند و رئیس‌جمهور می‌خواهم طبق ماده ۲۱۳ و ماده ۱۱۳ آئین‌نامه مطالب خود را بدون خروج موضوعیت که مستلزم تذکر رئیس‌مجلس باشد بیان کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نکته دیگر رعایت انصاف و حد کلام فاخر است که در بیان رهبری معظم به حس کرامت یکدیگر ظهور یافت و انشالله بر حسن ظن نسبت به یکدیگر استوار باشد.

وی در پایان افزود: با رعایت اصولی که مذکور افتاد جلسه امروز می‌تواند در نوع خود کمال سیاست‌ورزی در کشور را نشان دهد و شرافتی در حکمرانی را به تصویر بکشد و، چون مطالب مستقیما در اختیار مردم قرار می‌گیرد در عین جدیت موضوعات مطروحه عواطف برادرانه و ادب دیوانی نظام را عیان کند.

سؤالات پاسخ روحانی به نمایندگان در صحن علنی پخش شد

در این جلسه کتابچه‌ای حاوی پاسخ به سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور بین نمایندگان پخش شد.

این کتابچه شامل ۴۷ صفحه است که طی آن به مهمترین دلایل استمرار حوزه ارز و اقدامات صورت گرفته در این زمینه و همچنین در پاسخ به تک تک محور سؤال نمایندگان به صورت مشروح پاسخ داده شود.

دهقان در موافقت با سوال از رئیس جمهور:

چرا دولت با این همه ژنرال مسائل بدیهی را درباره اقتصاد تشخیص نداد؟

محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز سه شنبه پارلمان، عید غدیر را تبریک گفت و یاد شهیدان رجایی و باهنر را به عنوان الگو‌های ساده‌زیستی گرامی داشت.

وی با تبریک هفته دولت به رییس جمهور و مردم اظهار داشت: آقای رییس جمهور! شما در بیانات خود تاکید کردید که باید امور کشور مبتنی به کار کارشناسی و توجه به خرد جمعی باشد. بنده به عنوان نماینده‌ای از سوال‌کنندگان و به نیابت از بخشی از ملت ایران که بار سنگین تورم و گرانی کمر آن‌ها را خم کرده، می‌پرسم کدام کار کارشناسی را تجویز کردید که دولت شما در دو – سه سال گذشته به ویژه چند ماه اخیر ده‌ها میلیارد دلار ارز کشور بدون برنامه برای واردات کالا‌های لوکس و غیرضرور اختصاص داد.

دهقان در ادامه خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت: آقای جهانگیری! زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومان را اعلام کرد، گفت که هرکسی هرچه مقدار می‌خواهد ارز بگیرد. در آن زمان مجلس طرح دوفوریتی را آماده کرد تا با این کار مقابله کند، اما دولت شما مقاومت کرد. سه ماه و نیم طول کشید تا نظر کارشناسان و مجلس شورای اسلامی را پذیرفتید، اما در این مدت چه خسارت‌ها به کشور وارد شد.

«آقای رییس جمهور همه مردم، مقامات و نمایندگان از شما و دولت می‌خواهند که فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۰۰۰ تومانی را مشخص کنید، چون کسانی بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفته و کالا‌هایی با قیمت ارز ۱۰ هزار تومانی به فروش رساندند. شما هم تاکید داشتید که باید این کار انجام شود، اما شما رییس جمهور هستید چه کس دیگری باید این کار را انجام دهد؟ برخی از دولتمردان از چه چیزی می‌ترسند؟»

دهقان با بیان اینکه زمانی که مردم تحت فشار تورم و گرانی بودند ارز دولتی برای سفر‌های غیرضروری اختصاص یافت و باعث شد افرادی رایگان به آنتالیا، مالزی و کشور‌های دیگر بروند، خاطرنشان کرد: چرا کاری کردید این افراد مدیریت کشور را به تمسخر گیرند، آیا تشخیص قطع شدن ارز مسافرتی آنقدر سخت بود که دولت شما چهار ماه طول کشید که آن را قطع کند.

وی ادامه داد: تاسف‌بارتر آن است که در زمانی که باید ارز در بازار توزیع می‌شد این اتفاق رخ نداد حتی کسانی که می‌خواستند ۱۰ هزار دلار را بفروشند با آن‌ها مثل قاچاقچی برخورد می‌شد و همه صرافی‌ها را بستند. تقاضا زیاد شد و آقای جهانگیری اعلام کرد هرکسی هرچه می‌خواهد می‌تواند از بازار ارز بگیرد، اما بعد جلوی عرضه و تقاضای ارز را گرفتند. معلوم است که در این شرایط قیمت ارز ۱۰ هزار تومان می‌شود.

«ارز ناشی از صادرات کالا توسط شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی ۱۰ میلیارد دلار است، اما کمتر از دو میلیارد دلار آن در بازار توزیع شد. این شرکت‌ها زیرنظر پنج وزارتخانه نفت، صنعت، دفاع، رفاه و اقتصاد هستند. در این شرایط وزارتخانه‌ها یا ارز را احتکار کرده یا خلاف قانون اقداماتی را انجام داده است. باید این وضعیت مشخص شود.»

وی در همین زمینه گفت: بعد از این همه خسارت، وزیر نفت مامور شد با شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی که ارز نمی‌فروشند، برخورد کنند، چرا این کار چهار پنج ماه پیش انجام نشد. اگر شما توان نداشتید چرا بازار را تحریک کردید و مردم را به سوی خرید سکه سوق دادید؟ این باعث شد بیش از ۶۱ تن سکه به تعداد محدودی به فروش رسیده و هزاران میلیارد تومان به جیب دلالان رود. بعد از آن اگر ذخائر کافی بود، چرا فروش سکه را مجددا گرفتید که به ۴۰۰۰ میلیون تومان برسد.

وی با بیان اینکه یک فرد با پنج کلاس درس، حساب اموال خود را دارد، چرا دولت با این همه ژنرال، مدیر و کارشناس حتی مسائل بدیهی را هم تشخیص نداد؟ اظهار داشت: این اشکالات و بی‌تدبیری‌ها باعث شد ارزش پول ملی تا یک چهارم کاهش پیدا کند که نتیجه آن خالی شدن جیب و سفره مردم است. ده‌ها هزار میلیارد تومان به باور برخی کارشناسان بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان در این شرایط پول به کیسه افراد مفت‌خور رفته است و درصد اندکی از آن به ثروتمندان رسیده است. این خسارات را چگونه می‌خواهید جبران کنید؟

این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: طبق ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی هر کسی با اهمال باعث تضییع حقوق دولت شود علاوه بر مجازات باید جبران خسارت کند. بگویید چه کسانی به کشور خسارت وارد کرده و چگونه می‌توانید جبران کنید

نقوی‌حسینی در سؤال از رئیس‌جمهور:
اینقدر مرعوب تحریم نباشیم/ امروز مشکل اشتغال مصیبت کشور است

سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه (۶ شهریور ۹۷) در جریان سؤال از رئیس‌جمهور به عنوان یکی از سؤال کنندگان طی سخنانی اظهار داشت: همه ما می‌دانیم که مشکل اساسی کشور بیکاری و عدم اشتغال است.

وی افزود: آقای روحانی! خانواده‌ای در نظر بگیرید که دو تا سه فرزند با مدرک عالی حتی دکترا با سن ۲۰ و ۴۰ سال به دلیل عدم اشتغال مجرد هستند. این جوانان در خانه‌ای می‌روند که خود پدر یا بیکار است یا حقوق بسیار پایینی دارد.

نقوی‌حسینی با اشاره به وجود ۵ میلیون بیکار در کشور عنوان کرد:‌آقای رئیس‌جمهور شما مجری قانون اساسی است. اصل ۳۴ قانون از شما خواسته اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی برای ملت فراهم کنید.

وی همچنین خطاب به حسن روحانی گفت: به نمایندگان ملت بگویید شورای عالی اشتغال در طول ۵ سال مدیریت شما چه کرده است و بانک اطلاعات اشتغال سرانجامش چه شد و سرانجام طرح کارورزی شما چه شد.

نماینده مردم ورامین در مجلس بر همین اساس اضافه کرد: ما به دشمنان‌مان اعلام می‌کنیم آمریکا را له و تحریم‌ها را نابود می‌کنیم. آقای رئیس‌جمهور پشت سر شما هستیم و آنانی که ادعا دارند می‌توانند بین مسئولان و قوای کشور اختلاف ایجاد کنند کور خوانده‌اند.

وی همچنین خاطنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور پشت رهبری باشید ما هم همه از شما حمایت می‌کنیم. باید به ظرفیت‌های درونی کشور توجه کنیم.

نقوی‌حسینی در ادامه به راه‌اندازی نمایشگاه صنایع کوچک توسط شریعتمداری وزیر صنعت اشاره کرد و گفت: آقای روحانی! ای‌کاش شما و یا معاونان‌تان از این نمایشگاه بازدید می‌کردید. این‌ها ظرفیت‌های کشور است. ما به راحتی می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم. اینقدر مرعوب تحریم نباشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: مشکل اشتغال امروز مصیبت کشور است. اینقدر روی بودجه برای اشتغال مانور ندهیم.

نقوی‌حسینی با اشاره به اینکه ۳۰۰ نوع شغل در حوزه صنعت نهفته است، گفت: بنا بر گفته خودتان بیش از ۵ هزار مرکز تولیدی و خدماتی تعطیل شده‌اند. آقای رئیس‌جمهور! کمک کنید این‌ها حل شود.

وی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: درست است که ما اختلاف سیاسی داریم، اما امروز روز عزت، وحدت و البته روز سخت کشور است. مرد کسی است که روز سخت بایستد. ما پشت دولت شما می‌ایستیم و حمایت می‌کنیم.

فولادگر: با وجود امکان تولید شاهد واردات رسمی برخی ماشین‌آلات از خارج هستیم

حمیدرضا فولادگر در جریان سوال از رئیس‌جمهور در نشست علنی امروز مجلس ۶ شهریور ۹۷، گفت: اینجانب در آغاز کار دولت یازدهم از کلیات برنامه اقتصادی شما آقای رئیس‌جمهور و وزیر پیشنهادی‌تان در وزارت امور اقتصادی و دارایی دفاع کردم لکن اولین سوال اینجاست که چرا به همان برنامه و برنامه‌های اقتصادی دولت‌های یازدهم و دوازدهم پایبند نبودید و شرایط کشور امروز به سمت و سویی رفته است که هم معیشت مردم در تنگنا قرار گرفته و این روز‌ها مردم سخت‌ترین شرایط اقتصادی را تحمل می‌کنند و هم فعالان اقتصادی به ویژه تولیدکنندگان و پیمان‌کاران بیشترین مشکلات را از ناحیه برخی از تصمیمات اجرایی دولت بر روی دوش خویش حس می‌کنند به نحوی که هم شاهد رکود پروژه‌های صنعتی و عمرانی هستیم و هم مطالبات سال‌های گذشته خویش را علی‌رغم نوسانات شدید قیمت‌ها باید به صورت اوراق مشارکت و اسناد خزانه به سررسید سال‌های آ‌تی در یافت کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور شما و همکاران و مشاورین اقتصادی‌تان در سال ۹۲ به درستی بیش از آنکه مشکلات اقتصادی را ناشی از تحریم‌های اقتصادی و بانکی بدانید ناشی از مشکلات ساختاری و مدیریتی برشمردید آیا امروز هم همچنان به این تحلیل پایبند هستید؟ اگر هستید چه اقدام اساسی درخصوص اصلاح ساختار‌های اقتصادی به ویژه در امور بانکی، پولی و ارزی انجام داده‌اید و در آنچه در حیطه مسائل مدیریتی و اجرایی بوده است چه اصلاحی صورت داده‌اید؟

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور آیا به وعده خویش در آغاز کار دولت دوازدهم مبنی بر ترمیم تیم اقتصادی خود عمل کردید، مجلس که در زمینه مسائل اقتصادی هرگونه همکاری که باید با دولت انجام داده و خواهد داد، شما از اختیارات وسیع و قانونی خویش استفاده کنید.

فولادگر خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور شما در آغاز کار دولت یازدهم هم در تبلیغات انتخاباتی و مصاحبه‌های مطبوعاتی و هم در ارائه برنامه‌های دولت در هنگام معرفی هیات وزیران بر اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار که در دولت دهم اجرا نشده بود تاکید کردید گزارش‌های مجلس نهم و دهم نشان می‌دهد که هنوز بیش از نیمی از احکام این قانون اجرا نشده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس اضافه کرد: در ماده ۲ و ۳ قانون بهبود فضای کسب و کار بر حضور تشکل‌های اقتصادی، تولیدی و کارگری و کارفرمایی در کمیسیون‌های دولت و در تصمیم‌گیری‌ها تاکید دارد. ماده ۷ بر تشکیل پنجره واحد مواد ۹ و ۱۰ آن بر استفاده از توان دیپلماسی در اقتصاد و ماده ۲۴ دولت و دستگاه‌های اجرایی را مکلف کرده به منظور شفاف‌سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی و ایجاد ثبات و امنیت سرمایه‌گذاری هرگونه تغییر سیاست‌ها مقررات و رویه‌های اقتصادی را در زمان مقتضی قبل از اجرا از طریق رسانه‌های گروهی به اطلاع برسانند و هیات وزیران زمان موضوع این را با مشورت شورای گفت‌وگوتعیین و اعلام کند. آیا در تصمیمات اخیر ارزی و بخشنامه‌های مکرر این موارد را رعایت کردید؟ شما که به بی‌ثباتی برخی تصمیم‌گیری‌های دولت قبلی به درستی ایراد داشتید چرا خود به این روش مبتلا شدید؟

وی افزود: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور به صورت کامل اجرا نشد و به موجب گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس دهم هنوز شاهدات واردات رسمی برخی ماشین‌آلات و تجهیزات و یا اجرای برخی از پروژه‌ها توسط شرکت‌های خارجی هستیم که در داخل امکان‌پذیر بوده است و این یعنی دامن زدن به رکود و بیکاری.

فولادگر خاطرنشان کرد: هنوز بسیاری از احکام قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور که با ادغام لایحه خروج از رکود دولت و طرح حمایت از تولید مجلس و با همکاری خوب مجلس نهم و دولت یازدهم تصویب شد اجرا نشده و دولت از اختیارات وسیع خویش در این قانون استفاده نکرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قانون نحوه تحول اقتصاد مقاومتی مصوب تیر ماه ۹۴ که به کارگیری توان سه قوه را با تشکیل شورای متشکل از معاون اول رئیس‌جمهور، نایب رئیس اول مجلس و معاون اول رئیس قوه قضاییه و هیاتی مرکب از سه قوه به منظور اصلاح، پالایش و یا لغو موارد مغایر با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و همسو سازی لوایح و طرح‌های قانونی با این سیاست‌ها را تاکید کرده بود هنوز اجرا نشده و این سبب شد که با ورود رهبر معظم انقلاب امسال جلسه سران قوا تشکیل شود و اگر این قانون سه سال قبل اجرا شده بود در شرایط جنگ اقتصادی بسیاری از مسائل قابل حل بود.

وی در پایان گفت: در شرایط رکودی فعلی به ویژه در ماه‌های اخیر بیشترین فشار در بخش‌های صنعتی و معدنی ناشی از نوسان قیمت خواهیم داشت.

روحانی: نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود/کاخ سفید در پایان جلسه امروز اندوهبار می‌شود

حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جلسه پاسخ به سؤال نمایندگان ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام هادی (ع) و اعیاد سعید قربان و غدیر، اظهارداشت: امیدوارم سخنان من در چارچوب این آیه باشد که «یقولوا التی هی احسن» همه باید بهترین کلام، سخن و نیکوترین جملات را نسبت به هم بکار ببرند.

وی ادامه داد: امیدوارم توصیه‌هایی که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند: بتوانم نکات موردنظر ایشان را دقیقاً مراعات کنم.

این روز را روز مبارکی برای دموکراسی کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم

رئیس جمهور بیان داشت: در آغاز این روز را من روز مبارکی برای دموکراسی کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم. هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است که همه مسئولین پاسخگو باید باشند. هر کدام در چارچوب وظایف خود و در چارچوب قانون که برای همه مقرر کرده است.

روحانی خاطرنشان کرد: هیچ کس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان و یا دشمنان ما فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است. کاملاً این تصور اشتباه است؛ مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و این بار مسئولیت را با همکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.

وی افزود: سؤال نمایندگان محترم القاعده آنچه من می‌فهم باید از دولت دوازدهم باشد نه یازدهم، اما اشکال ندارد لحن سؤالات، سؤالات دولت یازدهم و دوازدهم است از نظر من هم ایرادی ندارد با اینکه دولت دوازدهم و یازدهم دو شخصیت حقوقی هستند.

روحانی ادامه داد: همواره در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش من بر این بوده که بین دولت و مجلس یک ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من این چنین بوده است. بسیاری از نمایندگانی که الان در برابرشان سخن می‌گویم در سال ۹۶ در انتخابات حضور فعال داشتند. در کابینه دولت دوازدهم نمایندگان عزیز در لوایح، طرح‌ها کمک کردند و در کنار هم بودیم ممکن است شما گله‌ای از دولت داشته باشید یا ما از شما داشته باشیم، اما گله‌ها، گله‌های دوستانه و برادرانه است.

سؤال نمایندگان و بسیاری از سؤالات مشابه، سؤالات ملت ایران هم است

رئیس جمهور تأکید کرد: به نظر من سؤال نمایندگان محترم که در پنج بند تدوین شده است و بسیاری از سؤالات دیگر مشابه این سؤالات، سؤالات ملت ایران هم است. نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس شورای اسلامی این سؤالات را دارند بلکه به اعتقاد من بسیاری از مردم این سؤالات را دارند که چرا بیکاری، چرا وضع بانک‌ها این چنین، چرا قاچاق آن چنان، چرا رکود و رونق شرایطی را طی می‌کند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز؟

وی اضافه کرد: شما اگر به هر کوچه و بازار بروید شاید بخشی از سؤالات مردم همین گونه باشد و حق دارند مردم بپرسند. مردمی که در دولت یازدهم در طول ۴ سال و در ماه‌های اولیه دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد، فرهنگ، مسائل اجتماعی، امنیت ملی و در سیاست داخلی و خارجی بودند امروز برایشان این سؤال مهم مطرح شده است که چه شده است که مردم ما باید از آینده زندگی، خود و کشور خود نگران باشند.

روحانی با بیان اینکه سؤال اصلی این است که چرا ما در طول چهار سال و نیم، در رشد اقتصادی، تورم، اشتغال، تعادل قیمت ارز و رونق اقتصادی حرکت‌مان به سرعت رو به جلو بود، اظهار داشت: همه آمار و ارقام وجود دارد و همه چیز شاهد است، چیزی مخفی نیست. امّا در این هفت هشت ماهه اخیر، چرا ناگهان شرایط نوی آغاز شد؟ شما ممکن است بفرمائید که این شرایط نو از اشتغال یا ارز و رکود بود، از قاچاق بود، از سیستم بانکی بود.

وی ادامه داد: به نظر حقیر، اشکال از تصور مردم و ترسیم ملّت ایران نسبت به آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد و این، درد بزرگ است. اشتغال بسیار مهم است، بیکاری درد بسیار بزرگی است؛ من قبول دارم. نابه‌سامانی بانکی هم مشکل است و قبول دارم. مسئله رونق هم مهمّ است، قیمت ارز هم مهمّ است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه این‌ها در برابر اعتماد و امید به مردم ناچیز است، تصریح کرد: چرا امید مردم تغییر کرده است؟ چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شده‌اند و بالاتر، حتی عده‌ای نسبت به عظمت نظام، قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند. این شک را ما باید درمان کنیم. ما باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چندماهه زودگذر است. کلید مسأله فقط در همین است.

روحانی ادامه داد: ما باید برای مردم توضیح بدهیم به حول و قوه الهی با هدایت رهبری، با هماهنگی سه قوه و نیرو‌های مسلّح از این مشکلات عبور خواهیم کرد. ما باید به ملّت بزرگ ایران عرض کنیم که نخواهیم گذاشت، توطئه‌های آمریکا پیروز شود. ملّت! مطمئن باشید. ما نمی‌گذاریم یک مشت، ضدّ ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده‌اند بخواهند علیه ما توطئه کنند.

وی با بیان اینکه کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود، تصریح کرد: کاخ سفید بداند از پایان جلسه امروز به شدّت اندوه‌بار خواهد بود، چون پایان جلسه امروز، اتحاد بالاتر بین مجلس و دولت و بین دو قوه و قوه قضائیه و بین هر سه و نیرو‌های مسلّح و بین هر چهار و نظارت و راهبری مقام معظّم رهبری است. نه ترسی از آمریکا داریم و نه ترسی از مشکلات. از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.

روحانی ادامه داد: در فرصت اول خود به این پنج سؤال به طور خلاصه اشاره می‌کنم. البته از دستگاه‌های مربوطه، من گزارش را گرفته‌ام و همراه دارم و اگر مجلس محترم مایل باشد همه گزارشات را در زمینه قاچاق که وزارت کشور مسئول کار است گزارش مفصلی داده است، در زمینه اشتغال که وزارت کار مسئول است گزارش خوبی داده است، نسبت به برجام، وزارت امور خارجه گزارش را داده است. نسبت به بانک و رکود، وزارت اقتصاد که مسئولین اصلی در برابر این سؤالات هستند پاسخ داده اند. اگر مایل باشید آن پاسخ‌ها را هم می‌توانیم در اختیار نمایندگان عزیز قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه اولین سؤال این است که چرا دولت در زمینه قاچاق کالا و ارز موفق نبوده است؟ اظهار داشت: همه شما می‌دانید موضوع قاچاق کالا و ارز در سال ۸۱ با فرمان مقام معظّم رهبری مبارزه با آن شروع شد و بعد هم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند و دولت، همه آیین‌نامه‌های آن را تدوین و ابلاغ کرد و ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانه‌های لازم در زمینه مبارزه با قاچاق و اتصال این سامانه‌های به یکدیگر تهیه کرد.

روحانی ادامه داد: چرا قاچاق ایجاد می‌شود؟ دلیل آن چیست؟ چرا جنس از بیرون می‌آید و کالای ما به بیرون منتقل می‌شود؟ وقتی ما برای کالا‌هایی یارانه می‌دهیم در داخل و وقتی قیمت، قیمت متعادل نیست و یارانه‌ای است، خود به خود این کالا تمایل پیدا می‌کند به خارج برود، چون قیمت داخل و خارج نامتعادل می‌شود. هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر می‌شود. هر چه قیمت ارز بالا برود، واردات قاچاق و کالا کم‌تر می‌شود و به عکس، خروجی‌اش بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید با کیفیت داخلی است، تصریح کرد: همه باید به تولید داخلی و خدمات در داخل کمک کنیم. اگر این‌ها را به پا کنیم از لحاظ کیفیت کمیت و قیمت، معنی ندارد قاچاق از خارج وارد شود. حالا اگر برخی جنس‌ها که از لحاظ فرهنگی ما به سمت آن نمی‌توانیم برویم گوشه‌ای کسی متقاضی باشد آن بحث دیگری است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما چطور توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق برسیم به ۱۲ و نیم میلیارد دلار در عرض چهار سال و خرده‌ای. این تحول بزرگ چطور ایجاد شد؟ چون شما می‌دانید که ستاد مبارزه با قاچاق و کالا و ارز مخصوص قوه اجرایی تنها نیست؛ فراقوه‌ای است، سه قوه‌ای است. نمایندگان محترم مجلس و قوه قضائیه هم هستند. نیرو‌های مسلّح هم نماینده‌شان در آن ستاد حضور دارد. مبارزه با قاچاق تنها کار دولت نیست، همه با هم داریم تلاش می‌کنیم.

وی با بیان اینکه آمار و ارقامی که این ستاد به کمک دانشگاه‌ها در سال ۹۲ تهیه کرد می‌گفت: قاچاق ۲۵ میلیارد دلار است، اظهار داشت: این ۲۵ میلیارد دلار به ۱۷ رسید و به ۱۵ رسید و بعد به ۱۲ رسید. حالا اگر بخواهید به تفصیل سال به سال آن موجود است؛ نمی‌خواهم وقت گرفته شود والا همه را می‌گویم.

روحانی ادامه داد: در قاچاقِ خروجی که عمدتاً سوخت است و عمدتا قاچاق می‌شده و هنوز هم می‌شود یعنی بنزین، گازوییل، نفت سفید، نفت کوره و موارد دیگر، دولت با برنامه‌ریزی که انجام داد برای کنترل پیمایش خودرو‌ها و دادن گازوئیل بر مبنای پیمایش، و کنترل‌هایی که انجام گرفت، قاچاق هفت ممیز هشت دهم میلیارد در سال ۹۲ تبدیل به نیم میلیارد در پایان سال ۹۵ تبدیل شد. یعنی هفت میلیارد و دویست میلیون دلار جلوی قاچاق خروجی گرفته شد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هنوز بیکاری فراوانی داریم، گفت:‌بیکاری مزمن چند ساله داریم و این درست است، رقم بیکاری ما ۱۲.۱ است که بسیار زیاد است و قابل قبول نیست.

روحانی تصریح‌کرد: اگر دولت یازدهم و دوازدهم مثل دولت نهم و دهم کار می‌کرد امروز رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود به جای دوازده درصد.

شایعه‌ای با عنوان امضا برای استیضاح رئیس جمهور/ امضا برای استیضاح شریعتمداری

در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در لابلای اظهارات رئیس جمهور بود که شایعه‌ای درباره جمع آوری امضاء برای استیضاح رئیس جمهور توسط حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شنیده شد.

هنوز مدت زیادی از این شایعه نگذشته بود که حاجی دلیگانی در گفت: وگو با فارس ضمن تکذیب این خبر و ابراز تعجب از انتشار چنین شایعه ای، گفت: طرح استیضاح مربوط به وزیر صنعت با ۱۴ محور و ۴۱ امضا تهیه شده و تقدیم هیات رئیسه مجلس خواهد شد.

وی از همگان خواست از شایعه پراکنی خودداری کرده و اجازه ندهند شایعه باعث ایجاد شکاف بین مسئولان و مردم شود.

ذوالنوری: آقای روحانی چرا به ما آدرس غلط می‌دهید/ نمیدانم روحانی رئیس‌جمهور سوئیس است یا جمهوری اسلامی

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز سه‌شنبه (۶ شهریور ماه ۹۷) پارلمان در جریان سوال از رئیس‌جمهور طی سخنانی اظهار داشت: بحث کاهش قاچاق را آقای رئیس‌جمهور از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲.۵ میلیارد دلار عنوان کرد.

وی افزود: آقای رئیس‌جمهور البته در آمار‌هایی کاهش واردات را ذکر کرد که از ۷۰ میلیارد دلار به ۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: باید بگویم اگر چنین آمار‌هایی صحت داشته باشد باید در چند جا نمود پیدا کند، به عنوان مثال در این پنج سالی که دولت در اختیار آقای روحانی بوده تقاضای ارز روند کاهشی پیدا کند.

ذوالنور ادامه داد: همچنین اگر آمار‌ها درست بوده باشد باید خودنمایی و رقص جنس خارجی در بازار کم شده باشد و تولیدات داخلی برای تامین آن کاهش بیشتر فعال شده باشد و حال آنکه آمار‌ها و کارشناسان عنوان می‌کنند امروز ظرفیت بنگاه‌های تولیدی ما حدود ۴۰ درصد است.

وی اضافه کرد: در صورت درست بودن آمار‌های ذکر شده از سوی روحانی باید مصرف ما کم شده باشد و این هم در دو صورت ممکن است یا سبک زندگی ما باید تغییر کرده باشد و با جنس خارجی قهر کرده باشیم و یا باید جمعیت ما کاهش پیدا کرده باشد.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: بنابراین بحثی که مبنی بر کاهش واردات و یا قاچاق کجا باید خود را نشان دهد.

وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: ۶ سال است که شما رئیس دولت هستید تاکنون هنوز نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید، شما از ابتدای دولت یازدهم تاکنون یک جلسه ستاد را با حضور خودتان تشکیل ندادید این مساله یک اهتمام جدی لازم است که اتفاق افتاده باشد.

ذوالنور با اشاره به تحریم‌ها عنوان کرد: مردم یادشان هست که شما گفتید با روز اول اجرایی شدن برجام تمامی تحریم‌ها به مره لغو خواهد شد؛ همچنین در تبلیغات انتخاباتی خود گفتید که به مردم قول می‌دهم که می‌توانم علاوه بر تحریم‌های هسته‌ای همه تحریم‌های اقتصادی را هم برطرف کنم.

وی در ادامه خطاب به رئیس‌جمهور گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: هدف این مذاکرات رفع تحریم‌ها بود و اگر نشود خسارت محض است. در همین پاسخی که به سوالات دادید و جزوه‌ای که منتشر شد ذکر کردید که ما با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقررا کردیم آن هم پس از برجام.

نماینده مردم قم در مجلس در ادامه مطلب فوق افزود: من در این رابطه از شما چند سوال می‌کنم این ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیا است یا بانک‌های کوچک؟ قطعا نمی‌توانید بگویید بانک‌های بزرگ، سیستم بانکداری اروپا جزیره‌ای است یا منسجم و یکپارچه؟ ابزار فنی و نرم‌افزاری بانک‌های بزرگ برای انعطاف و مانور بیشتر است یا بانک‌های کوچک، اگر مشکل نرم‌افزار است چرا با بانک‌های محلی و درپیتی ما مشکل نرم افزاری ناریم، اما با بانک‌های بزرگی که توانمندی‌شان بیشتر است مشکل داریم؟ پس بحث نرم‌افزار نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: اگر ارجاع به FATF و کنوانسیون‌های مربوطه می‌دهید از ۴۹ اقدام که ما اکثر آن را اجرا کردیم، پالرمو هم که از مجلس عبور کرد و در اختیار شورای نگهبان است. یک کنوانسیون مقابله با منابع مالی تروریسم باقی مانده آن هم اگر می‌خواهید همه را به آن ربط دهید باید بگویم که با نامه آقای طیب‌نیا دو سال پیش ما کاهش ریسک از ۶ به ۵ پیدا کردیم یعنی از بلک لیست به لیست خاکستری انتقال پیدا کردیم. این دو سال که ما مشکل FATF نداشتیم. پس چرا بانک‌های بزرگ دنیا با ما ارتباط برقرار نکردند. چرا می‌خواهید آدرس دیگری به ما بدهید؟

ذوالنور افزود: مشکل این است که شما در مذاکرات برجام نتوانستید تضمین بگیرد و سایه تهدید و تحریم آمریکا بر روی بانک‌های بزرگ دنیا است و اگر شما ۱۰۰ FATF را هم حل کنید آن تحریم برداشته نمی‌شود. مشکل همانجا بود، چرا ما چیز‌هایی دیگری به مردم بگوییم مشکل همین است. برجام این ماموریت را انجام نداد، هدف برجام رفع تحریم‌ها بود، اما تحریم‌ها همچنان پابرجاست.

نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور! من نمی‌دانم جنابعالی رئیس‌جمهور سوئیس هستید یا رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی؟ زمانی که در مسکن مهر ۵ میلیون ساختمان در آن ساخته می‌شد صدای شما را آن کارگرانی که در آنجا کار می‌کردند می‌شنوند گفتید سالانه ۱۰ هزار شغل؟!

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور! در سال سوم ریاست جمهوری دوره قبلی شما این نمایندگان حضور داشتند در ضیافت افطار مقام معظم رهبری فرمودید در این سه سال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کردید سال آخر هم آقای جهانگیری اعلام کرد ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده است پس این می‌شود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار شغل، اما امروز شما اعلام کردید در این پنج سال ۲ میلیون و اندی شغل ایجاد کردیم این تضاد‌های آماری را ما باید چگونه بفهمیم.

وی خاطرنشان کرد: ببینید آمار‌های وزیر کارتان چگونه بوده است، در نطق تبلیغاتی دور اول‌تان می‌فرمودید اصلا این آمار‌ها لازم نیست. در هر خانه‌ای کدام خانه است که یک یا دو بیکار نداشته باشد؟ آقای رئیس‌جمهور! مگر با حلوا حلوا دهن مردم شیرین می‌شود؟ با آمار‌های این چنینی که مردم خیال‌شان راحت نمی‌شود مردم نان گندم خوردند و نمی‌شود ما مطالب را اینگونه بیان کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس یادآور شد: از طرفی هم شغل‌هایی که شما ایجاد می‌کنید آمار می‌آورید، اما بنگاه‌های تولیدی که تعطیل می‌شوند و لشکر بیکاران ایجاد می‌شود را اضافه نمی‌کنید اتفاقا باید این‌ها را هم حساب کرد و بعد آمار داد.

وی در ادامه یادآور شد: درخصوص مسائل ارزی هم باید بگویم شما می‌گویید ما ساعت ۹ نمی‌دانیم قیمت ارز در ساعت ۱۱ چه می‌شود کلیپ‌های آن هم موجود است مشکل کجاست؟ مشکل سوء مدیریت و مشورت نکردن با کارشناسان و استفاده نکردن از ابزار‌های علمی است، مشکل خودشیفتگی است.

ذوالنور عنوان کرد: همیشه کاسه و کوزه‌ها باید سر مردم خرد شود؟ قیمت ارز اگر بالا برود گناه آن گردن مردم است؟ چه اتفاقی افتاده که بازار ما به هم می‌ریزد. فقط تهدید تحریم‌ها بوده، هنوز که نفت تحریم نشده و صدور نفت ما که قطع نشده است این فضا را چه کسی درست کرد؟

وی در بخش پایانی سخنانش گفت: آقای رئیس‌جمهور! فضا اینگونه درست شد که یک کاخ آرزو به نام برجام ساختید که ته آن به رابطه با آمریکا منتهی شود وقتی با یک لگد ترامپ این کاخ خراب شد و بیرون رفت شما گزینه بعدی نداشتید، اقتصاد مقاومتی جدی گرفته نشد و تکیه بر توانمندی داخلی جدی گرفته نشد ارتباط با همسایگان فراموش شد و با ترس از اینکه غربی‌ها قهر نکنند! آقای رئیس‌جمهور! بار‌ها فرمودید اگر آمریکایی‌ها خارج شوند ما برای گزینه‌های مختلف سناریو داریم ما دو گزینه بیشتر نداشتیم یا آقای ترامپمی‌ماند که نیاز به سناریو نبود یا آقای ترامپ می‌رفت که باید بگویید سناریوی شما با رفتن ترامپ چه بود؟

در جریان بررسی طرح سوال از رئیس‌جمهور

مجلس از پاسخ‌های روحانی درباره «بیکاری»، «ارز»، «رکود» و «قاچاق» قانع نشد/ ارسال سوالات به قوه قضاییه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان طرح سوال از رئیس‌جمهور را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از پایان توضیحات طراحان سوال از رئیس‌جمهور و همچنین پاسخ‌های حسن روحانی، از طراحان سوال پرسید که آیا از پاسخ‌های رئیس‌جمهور قانع شدند یا نه که طراحان اعلام کردند قانع نشدند و خواستار رأی‌گیری از صحن علنی مجلس شدند.

بدین ترتیب رئیس مجلس نیز طبق آیین‌نامه داخلی پارلمان، تک‌تک سوالات را به صورت جداگانه به رأی وکلای ملت گذاشت که نتایج این رأی‌گیری‌ها به شرح ذیل است:

سوال اول: چرا دولت جنابعالی در کنترل قاچاق که یکی از مهمترین عوامل فلج تولید ملی است، موفق نبوده است؟

وکلای ملت با ۱۲۳ رأی موافق، ۱۳۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۱ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های رئیس‌جمهور به این سوال را قانع‌کننده ندانستند.

سوال دوم: علت استمرار تحریم‌های بانکی با گذشت بیش از دو سال وعلیرغم اجرای همه تعهدات برجامی ایران چیست؟

وکلای ملت با ۱۳۷ رأی موافق، ۱۳۰ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۱ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های رئیس‌جمهور به این سوال را قانع‌کننده دانستند.

سوال سوم: چرا دولت تدبیر و امید نسبت به کاهش بیکاری مفرط اقدام شایسته‌ای ندارد؟

وکلای ملت با ۷۴ رأی موافق، ۱۹۰ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های رئیس‌جمهور به این سوال را قانع‌کننده ندانستند.

سوال چهارم: علت رکود اقتصادی شدید چندین ساله، در دولت جنابعالی، علی‌رغم وعده‌ها و اعلام‌های عبور از رکود چیست؟

وکلای ملت با ۱۱۶ رأی موافق، ۱۵۰ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های رئیس‌جمهور به این سوال را قانع‌کننده ندانستند.

سوال پنجم: علت افزایش شتابان ارز‌های خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی چیست؟

وکلای ملت با ۶۸ رأی موافق، ۱۹۶ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های رئیس‌جمهور به این سوال را قانع‌کننده ندانستند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار