لزوم ساماندهی خیرین ازدواج

معاون امور جوانان وزارت ورزش با اعلام این خبر که به ازای هر 100 ازدواج در کشور 29 طلاق ثبت می‌شود، گفت: در جلوگیری از طلاق که به دلایل مختلف اقتصادی و فرهنگی رخ می‌دهد ناموفق بوده‌ایم.
کد خبر: ۹۰۴۶۴۱۹
|
۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۸

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج، نشست خبری معاون امور جوانان وزارت ورزش به مناسبت هفته ازدواج صبح امروز برگزار شد.

محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان از تولید دستورالعمل و ابلاغ برنامه‌های هفته ازدواج به تمامی استان‌های کشور خبر داد و گفت: تصمیم گرفتیم امسال هفته ازدواج را با برنامه‌های بدون دستاورد برگزار نکنیم.

وی با اشاره به اینکه هیچ اعتبار و بودجه‌ای در این معاونت امسال بدون شاخص ارزیابی برای برگزاری این هفته به استان‌ها اعلام نشده است، اظهار داشت: تبدیل همایش‌ها و نشست‌های بدون دستاورد به دوره‌های توانمندسازی و آموزشی از جمله برنامه‌ها  است.

وی ادامه داد:‌ امسال مبلغ وام ازدواج از 10 میلیون تومان به 15 میلیون افزایش یافت که یک اتفاق خوب در حوزه ازدواج جوانان است.

تندگویان اعلام  کرد: 360 هزار نفر مبلغ وام 15 میلیون تومانی را دریافت کرده‌اند و 15 هزار میلیارد تومان از ابتدای سال تا کنون دولت برای پرداخت وام ازدواج هزینه کرده است.

معاون امور جوانان ابراز داشت: بر اساس آمار این افزایش وام انگیزه ازدواج نسبت به دوره‌ مشابه سال گذشته را افزایش داده و از این رو آمار ثبت ازدواج از ابتدای سال تا  کنون بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه رقم 30 میلیون تومان برای شروع زندگی عالی نیست، تأکید کرد: اما می‌شود زندگی را با این مبلغ آغاز کرد.

تندگویان با اشاره به برگزاری دوره‌های مهارت قبل، حین و پس از ازدواج در سال 96، گفت: 3953 کارگاه در کل کشور برگزار شده که مجموعاً 17 هزار و 476 نفر در این کارگاه‌ها شرکت‌ کرده‌اند که حداقل 3 ساعت این دوره‌ها رایگان بوده است.

به گفته وی، 62 درصد مراجعین به مراکز مشاوره زنان و 37.61 درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، در این میان 57.51 درصد از مراجعین مجردها و 42.49 درصد از متأهلین بوده‌اند.

معاون امور جوانان ادامه داد: ثبت 60 درصدی این آمار نشان از افزایش فرهنگ مشاوره پیش از ازدواج دارد.

وی با اشاره به اینکه 39 درصد از مراجعین به مرکز مشاوره افراد زیردیپلم، 41 درصد دارای مدرک کارشناسی، 15 درصد کارشناسی ارشد و 3 درصد را دارندگان مدرک دکترا تشکیل می‌دهند،‌گفت: 60 درصد مراجعین به این مراکز به دلیل مشکلات خانوادگی رجوع کرده و 40 درصد برای اخذ راهنمایی پیش از ازدواج آمده بودند.

تندگویان با تأکید بر این نکته که 40 مرکز تخصصی مشاوره در تهران و 12 هزار نفر در استان‌ها فعال است،‌ گفت: سعی بر فعال کردن 23 هزار نفر مشاوره در شهرستان‌ها داشته‌ایم.

معاون امور جوانان در خصوص ساماندهی خیرین ازدواج نیز اظهار داشت: این مسئله هنوز در کشور ساماندهی نشده و به همین دلیل نمی‌توانیم از فعالین در این حوزه تقدیرهای خوبی به عمل آوریم.

وی ادامه داد: در 12 استان مجمع خیرین شکل گرفته اما نیازمند ایجاد جایگاه کشوری و یک مجمع ملی در این زمینه هستیم.

تندگویان با اعلام این خبر که در هفته ازدواج (22 تا 28 مردادماه)، مراکز مشاوره به صورت رایگان ارائه خدمات می‌دهند، گفت: ایجاد کمپین رسانه‌ای با عناوین خاص مثل مهریه و همسرگزینی یکی دیگر از فعالیت‌های مورد نظر در این هفته است.

معاون امور جوانان با اشاره به اینکه به ازای هر 100 ازدواج در کشور 29 مورد منجر به طلاق می‌شود، گفت: نمودارها از سال 75 ـ 96 نشان می‌دهد طلاق در کشور رشد صعودی داشته و از آمار ثبت‌شده زیر 10 درصد در سال 75 این آمار امسال به 29 درصد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: رشد صعودی طلاق در کشور حاکی از آن است که نتوانسته‌ایم در جلوگیری از رشد آن موفق باشیم که البته دلایل مختلفی در این عدم موفقیت دخیل بوده است.

تندگویان همچنین از کاهش 10 درصدی ازدواج‌های ثبت‌شده در کشور خبر داد و گفت: برخی از دلایل کاهش روزافزون ازدواج در کشور مربوط به دلایل اقتصادی است اما این مسئله عمدتاً ریشه فرهنگی دارد.

معاون امور جوانان خاطرنشان کرد: آمارهای روند بیکاری نشان می‌دهد این مسئله تأثیر مستقلی در حوزه ازدواج داشته و به میزان کاهش ازدواج با افزایش نرخ بیکاری مواجه هستیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اجباری شدن مشاوره‌های قبل ازدواج گفت: این مسئله قانون کشوری ندارد هر چند من با حضور در مجلس بر اجباری شدن آن اصرار کردم.

تندگویان ادامه داد: در برخی از استان‌ها مراکز مشاوره با ثبت‌احوال استان هماهنگ شده و قرار گذاشته‌اند پیش از گذراندن دوره مشاوره ازدواج، ازدواج‌ها ثبت رسمی نشود اما برای اجباری شدن آن در سراسر کشور نیاز به یک قانون فرادستی داریم.

معاون امور جوانان تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد پس از راه‌اندازی دفاتر مشاوره 10 درصد با کاهش طلاق در استان‌ها مواجه شده‌ایم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اختلاف معاونت امور جوانان و سازمان بهزیستی در برگزاری دوره‌های مشاوره ازدواج گفت:‌ مسئله ما با بهزیستی حل شد. صدور مجوزها برای ایجاد دفاتر مشاوره از وزارت کار اخذ می‌شود  اما تأییدیه اشخاص فعال در این مراکز با بهزیستی است. هر چند بهزیستی مدعی بود این کار را باید خودش انجام بدهد اما به تفاهم رسیدیم که با همراهی این دو دستگاه مشاوره‌های پیش از ازدواج انجام گیرد.

تندگویان افزود: توافقاتی میان وزارت ورزش  جوانان و وزارت رفاه در این زمینه انجام شده و حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز صادر شده است.

معاون امور جوانان در خصوص لایحه منع بکارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های دولتی نیز ابراز داشت: این لایحه در شورای نگهبان در حال بررسی است اما این نگرانی را داریم که شورای نگهبان آن را تأیید نکند.

وی در ادامه تصریح کرد: توصیه ما این است که شورای نگهبان هم در این مسئله وارد عمل شود و در قانون پیشنهادی یک بند جایگزینی بگنجاند که موضوع عدم شایسته‌سالاری و یا بکارگیری افرادی که در معرض بازنشستگی هستند حل شود.

معاون امور جوانان برداشت موجود در خصوص ورود جوانان به دستگاه‌های اجرایی و استخدام‌های جدید را اشتباه دانست و گفت: برخی برداشت‌شان این است که به همین میزان از بازنشسته شدن افراد در دستگاه‌ها جوانان وارد سیستم می‌شوند اما این طور نیست قرار نیست کسی به سیستم وارد شود بلکه انتصاب  جوانان فعال در دستگاه‌ها اتفاق خواهد افتاد.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار