اجرای عملیات گیاه پزشکی در جنگل‌های کردستان

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی استان کردستان گفت: عملیات گیاه پزشکی برای سومین سال متوالی در سطح ۲ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط استان اجرا شده است.
کد خبر: ۹۰۴۰۰۸۷
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، حسن بهرامی با اشاره به مراحل انجام عملیات گیاه پزشکی در سطح استان اظهار کرد: عملیات گیاه پزشکی شامل ۲ مرحله پایش و انجام عملیات کنترل و مبارزه است که عملیات مونیتورینگ و پایش در سطح جنگل‌ها با هماهنگی کارشناسان ناظر و نظارت کار گروه گیاه پزشکی استان صورت گرفته است.

وی افزود: در این پروژه مبارزه با آفات پروانه جوانه خوار بلوط برای سومین سال متوالی و به مدت هفت ماه در سطح دو هزار هکتار در محدوده جنگل‌های بلوط استان اجرا شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی استان کردستان با بیان اعتبارات اختصاص یافته به این عملیات تصریح کرد: عملیات کنترل و مبارزه نیز در جنگل‌های مناطق بحرانی شهرستان‌های سروآباد، بانه و مریوان صورت گرفته از که محل اعتبارات استانی این طرح‌ها در شهرستان مریوان ۹۰۰ میلیون ریال و در محدوده شهرستان بانه ۱۸۰ میلیون ریال هزینه شده است.

وی در خصوص انجام روش‌های مکانیکی، محلول پاشی و تله فرمونی برای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل‌های استان عنوان کرد: مبارزه مکانیکی با قطع و بریدن سرشاخه‌های آلوده به آفت و معدوم سازی در خارج از جنگل انجام می‌شود.

بهرامی ادامه داد: این روش در مرحله شفیرگی و زمانی که درختان درحالت خواب زمستانه هستند یعنی در اسفند ماه اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: در روش محلول پاشی با استفاده از محلول بیولوژیک BT یا باسیلوس تورنژیانسیس است به عنوان یکی از انواع حشره کش‌های بیولوژیکی جهت حذف آفت و در مرحله لاروی، بکار برده می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی استان ضمن تشریح روش مبارزه فرمونی گفت: روش مبارزه فرمونی شامل چند مرحله تهیه فرمون مرتبط با نوع آفت، تهیه پاکت‌های مخصوص تله گذاری، نصب و سرکشی به موقع، جمع آوری تله‌های آلوده و معدوم سازی در خارج از جنگل است.

وی با مطلوب توصیف کردن عملیات اجرایی اظهار کرد: در بازدید‌های مکرر از مناطق جنگلی که توسط کارشناسان کارگروه گیاه پزشکی اداره کل و کارشناسان ناظر، در حین عملیات گیاهپزشکی در جنگل‌ها انجام شده، جنگل‌های استان از وضعیت رویشی مناسبی برخوردار بوده است.

بهرامی خاطرنشان کرد: این نشان از موثربودن اجرای پروژه مذکور در مناطق بحرانی آفت می‌باشد و از شدت طغیان آفت در این عرصه‌ها کاسته و بلاطبع شاهد کاهش چشمگیر تخمریزی بر روی سرشاخه‌های بلوط بودیم.

وی در پایان یادآورشد: لارو پروانه جوانه خوار بلوط با نام علمی Tortrix viridana از خانواده Tortricidae‌ها یکی از مهمترین آفات برگ خوار بلوط در جنگل‌های زاگرس محسوب می‌شود.

انتهای پیام/۷۷۲۷
ارسال نظرات