نشست تخصصی «بسیج و ایران فردا» با حضور دکتر مرتضی طالع ماسوله:
دهمین نشست تخصصی «بسیج و ایران فردا» با حضور دکتر مرتضی طالع ماسوله ، دکترای مدیریت توسعه از دانشگاه ژنو سوییس و از بنیانگذاران سازمان ایرانگردی و جهانگردی، با عنوان «اقتصاد مقاومتی، گردشگری و نگاه به داخل» در سازمان مرکزی بسیج اساتید برگزار شد.
کد خبر: ۹۰۳۴۳۹۳
|
۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵
تفکر بسیجی در احیای صنعت گردشگری ورود کندبه گزارش سرویس بسیج اساتید خبرگزاری بسیج ، دهمین نشست تخصصی «بسیج و ایران فردا» با حضور دکتر مرتضی طالع ماسوله ، دکترای مدیریت توسعه از دانشگاه ژنو سوییس و از بنیانگذاران سازمان ایرانگردی و جهانگردی، با عنوان «اقتصاد مقاومتی، گردشگری و نگاه به داخل» در سازمان مرکزی بسیج اساتید برگزار شد

در ابتدای این نشست، دکتر سیدابراهیم سرپرست سادات معاون آموزشی سازمان، هدف از برگزاری نشست های «بسیج و ایران فردا» را بازشناسی مسئله‌های کنونی کشور و برجسته‌سازی راه‌حل های ارایه شده توسط کارشناسان زبده هر حوزه‌ای دانست. او با ذکر این نکته که نگاه به داخل، به معنی توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور در شرایط جنگ  اقتصادی آشکار کنونی است، «گردشگری» را مقوله‌ای فرهنگی و اقتصادی و بسیار پراهمیت و از راه‌های اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست که متأسفانه از آن بهره برداری کارآمدی نمی شود.  

دکتر طالع ماسوله بحث خود را با ذکر این نکته که صنعت گردشگری بزرگ‌ترین لوکوموتیو اقتصاد دنیاست،  آغاز کرد و بیان نمود که گردشگری صورت و سیرتی دارد، صورت آن تفریح و تفرج و دیدن جاذبه ها و مراکز توریستی و هتل و مانند آن است و اما سیرت آن بسیار مهم است زیرا که ما در ایران اصلاً در سیرت صنعت گردشگری ورود نکرده ایم.

 او با اشاره به کشتار اروپایی‌ها طی جنگ‌های جهانی اول و دوم،  پایان یافتن کینه‌های بی‌شمار مردمان کشورهای اروپایی را از همدیگر، مدیون یک تصمیم مهم در حوزه گردشگری و معنای واقعی سیرت گردشگری و یک حرکت جهانگردی دانست و آن فرستادن دانش‌آموزان و دانشجویان فرانسوی و آلمانی به کشورهای هم،  برای گردشگری و بازدید از کشور مقابل بود و این امر که نقطه آغاز شکل‌گیری شنگن و اتحادیه اروپا هم در نهایت شد.

 طالع ماسوله بیان کرد که یکی از دلایل مهم شکل نگرفتن جنگ جهانی سوم ، سیرت گردشگری است ، که متاسفانه به آن،  از این منظر در کشور ما پرداخته نمی‌شود.

  او با اشاره به این نکته که از 1965 که نظام گردشگری در اروپا تدوین شد 25 میلیون گردشگر در عرض ده سال به 250 میلیون رسید و این عدد در شرایط کنونی بالغ بر یک میلیارد انسان است و پیش بینی می‌شود که در سال 2020 به بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون نفر برسد، با بیانی انتقادی سهم کشور ما را از این صنعت مهم دنیا که حتی از نفت و پتروشیمی نیز بالا است ،ا ناچیز دانسته و بیان کرد : "  که جاذبه‌ها را ما داریم، آثار تمدنی را ما داریم ،تنوع جاذبه ها و فصول را ما داریم، آثار فاخر چهار دین الهی را ما داریم، ولی گردشگران را دیگران جذب می‌کنند " ، چنانکه با ترجمه مولانا توسط ترک‌ها ببینید چه اتفاقی در گردشگری  قونیه افتاد؟  مهم ترین دلیل آن همین نشناختن سیرت جهانگردی و گردشگری توسط مسئولان امر است.

 از نظر طالع ماسوله دیپلماسی گردشگری در شرایط کنونی بزرگ‌ترین شمشیر برنده جمهوری اسلامی است.

 

وی خاطر نشان کرد که دنیا در مقابل فرهنگ و تمدن ایرانی زانو می‌زند .  اینکه جلوی توزیع پوسترهای ایرانگردی ما را در آمریکا می‌گیرند یا برای توریست اروپایی که به کشور ما وارد شود شش ماه اجازه ورود به خاک آمریکا را نمی‌دهند، نشان از توجه دشمن به سیرت گردشگری است.

 اگر مانع پوسترهای ایرانگردی می‌شوند و در عوض فیلم‌هایی چون « بدون دخترم هرگز» را در سینماهای خود از جمله در انگلیس، یک ماه رایگان پخش می‌کنند، چه پیامی برای ما دارد؟

 یک توریست آمریکایی و اروپایی که از ایران برمی‌گردد مبلّغ داشته‌های ما می‌شود و به عنوان سفیر فرهنگی ما عمل می‌کند و روسای کشور خود را متهم به ایران هراسی کرده و آنها را توبیخ و بازخواست میکند و نمونه‌های بسیاری نیز برای آن وجود دارد.

 خموشی سفارتخانه‌ها و رایزنی‌های فرهنگی ما را در سطح جهانی، در این امر بسیار تأسف انگیز است.

 به کار گرفته شدن 127 سفارتخانه ، 70 رایزن فرهنگی، 50 دفتر خبرگزاری، 120 مدرسه ایرانی و 7میلیون جمعیت ایرانی خارج نشین، برابر جمعیت کشور سوئیس، را در امر جذب توریست و معرفی درست ایران، یکی از راه‌حل‌های جذب گردشگر است.

 

ایشان با بیان اینکه در هر سفارتخانه ما ، یک کارشناس پای کار که هدفش جذب توریست باشد، باید به کار گرفته شود، اشاره کرد که بعد از بیست سال و این همه گفتن به تازگی دفتر توسعه گردشگری در وزارت خارجه ایجاد شده که امری مهم است.

او بحث‌هایی چون زیرساخت‌ها را در عین اهمیت داشتن، مانع گردشگری ندانست و نمونه آن را این دانست، که توریست خارجی در کشور ما طی این سال ها برای اقامت در خانه سنتی و محلی رغبت بیشتری نشان داده تا هتل پنج ستاره‌ای که بهتر از آن را خود در کشورشان دارند.

ایشان بیان کرد که نظام فکری ما که سیرت گردشگری را نمی‌شناسد و فقدان اراده‌ها مهم‌ترین مانع کنونی جذب گردشگردر ایران است. از نظر او ما استراتژی و برنامه فوق العاده‌ای برای بهره‌گیری از این ظرفیت مهم نداریم و اراده‌ای هم برای به ثمر رسیدن این امر وجود ندارد، متأسفانه در برخی از سفارتخانه‌های ما حتی بروشوری برای معرفی ایران وجود ندارد.

 دکتر طالع ماسوله بیان کرد که متأسفانه ما از اهداف بسیج و رویکرد و خصلت بسیجی دور شده‌ایم و این روحیه به بدنه بوروکراسی کشور سرریز نشد و در نظام مدیریت کشور ما بسط نیافت و امروزه ضرورت دارد که  اندیشه و اراده با شناخت سیرت گردشگری و عزمی چون عزم و اراده بسیجی، در این امر ورود کند.

 دکتر طالع ماسوله با بیان اینکه بسیج اساتید باید با ایجاد استارت آپ‌ها در این زمینه ورود کند، تا موانع را درست  کرده و در گام نخست، بازشناسی و آنگاه ایده ها را احصا کند.

وی با اشاره به ارزشمندی تأسیس اندیشکده‌های راهبردی در کانون‌های بسیج اساتید، درخواست کرد که یکی از اندیشکده‌های راهبردی بسیج اساتید در حوزه  گردشگری سامان یافته و متمرکز گردد.

ارسال نظرات