خبرهای داغ:
دستگاه تب سنج هوشمند در مرکز رشد و خلاقیت شهید حسن پور توسط مخترع قزوینی طراحی و ساخته شد.
کد خبر: ۹۰۲۲۴۹۶
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳
دستگاه تب سنج هوشمند در مرکز رشد قزوین طراحی و ساخته شد 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان قزوین؛ با حمایت مادی و معنوی سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان قزوین دستگاه تب سنج هوشمند توسط مخترع قزوینی طراحی و ساخته شد.

 علیرضا عباسپور مخترع تب سنج هوشمند در گفتگو با این سرویس خبری گفت: میانگین دمای بدن انسان 37 درجه سانتی گراد می باشد و دمای برابر و یا بالاتر از 37.8 درجه سانتی گراد، با عنوان تب ،علامت مهمی به حساب آمده و اقدامات سریعی برای کاهش درجه حرارت بدن بیمار را می طلبد.

 وی افزود: به ویژه در طب اطفال، به دلیل وقوع تشنج ناشی از تب (Febrile convulsion )،در دمای 38 درجه سانتی گراد،فوریت این مسئله ،نمود بیشتری یافته وثبت دقیق و سریع دمای بدن کودکان تب دار،در منزل یا مراکز بهداشتی ودرمانی اهمیت فراوانی دارد.

 این مخترع با اشاره به هدف از طراحی و ساخت این محصول بیان کردهدف از طراحی و ساخت این دستگاه امکان سنجش سریع دمادر کمتر از 2ثانیه،قابلیت ثبت دینامیک تغییرات دمای بدن بیمار،امکان استفاده ی آسان از دستگاه در منزل و توسط همه افراد،بدون نیاز به تخصص خاصی است.

  عباسپور اضافه کرد: سبکی و قابل حمل بودن دستگاه،کاهش هزینه های پرستاری از یک بیمار،کاهش نگرانی خانواده های دارای فرزندان با سابقه ی تشنج ناشی از تب،امکان استفاده در بیمار با سطح هوشیاری پایین و کودکان، تنظیم دمای بحرانی در هر زمان، ارسال پیامک به تلفن همراه از دیگر اهداف در طراحی این محصول است.

  وی تصریح کرد: اولین تب سنج های پزشکی که هنوز هم در بالین کاربرد دارند، ترمومترهای جیوه ای بودند که با دقت 0.1 درجه، دمای بدن را نشان می دادند.کار با این ترمومتر ها، گذشته از سابقه ی تاریخی و بالینی مهم، زمان بر و نیازمند به پرسنل بوده و در مواقعی نیز بدلیل عدم همکاری بیماران، با خطا مواجه است.

 عضو شبکه مخترعان قزوینی گفت: استفاده از این ترمومتر ها در بیماران با کاهش سطح هوشیاری و کودکان، با مشکلاتی از قبیل شکستن مخزن جیوه همراه است. در قدم بعدی، تب سنج های دیجیتالی که دمای نواحی خاصی از بدن مثلا مجرای گوش یا دهان را به سرعت تعیین می‌کردند معرفی شدند که همچنین امکان پایش مداوم بیماران تب دار را فراهم نمیکرد.

  این مخترع قزوینی اظهار کرد:جهت ارتقای تب سنج و رفع نواقص اختراعات پیشین، دستگاهی با عملکرد ثبت دمای مداوم و سریع و ارسال پیامک تب به گوشی های تلفن همراه، پیشنهاد می شود که قابلیت شارژ مکرر و عمر مطلوب باتری را داشته باشد.

  عباسپور در رابطه با قسمتهای محصول و عملکرد آن توضیح داد: اين اختراع شامل پنج قسمت مي باشد، سنسور حرارتی: که دارای 3 پین می باشد و قادر به اندازه گیری دما از -55 تا +150 درجه سانتی گراد بوده و دارای دقت تضمینی 0.1 درجه سانتی گراد می باشد همچنین ولتاژ خروجی آن به صورت خطی و به ازای افزایش یک درجه  مقدار 10 میلی ولت در خروجی افزایش ولتاژ را دارد.

 وی افزود: نمایشگر استفاده شده در این دستگاه از نوع کاراکتری و در اندازه 16*2 می باشد این نمایشگر به صورت 4 بیتی به واحد پردازشگر متصل شده و اطلاعات ارسالی از سوی واحد پردازشگر از قبیل میزان دما برحسب سانتی گراد را نمایش می دهد.

  عضو شبکه مخترعان قزوینی تصریح کرد: واحد پردازشگر از یک میکروکنترلر به شماره ای تی میگا 43 بوده که فرکانس کاری آن 8 مگاهرتز می باشد. خروجی سنسور دما به ورودی مبدل آنالوگ به دیجیتال  واحد پردازشگر بوده و این واحد هر 30 میلی ثانیه یک نمونه از سنسور را دریافت کرده و پس از پردازش و تعیین مقدار دما آن را بر روی نمایشگر نمایش می دهد.

 وی تاکید کرد: واحد ارسال پیامک از یک ماژول شرکت سیم کام و به شماره. 908سی  تشکیل شده و دارای باند 900 مگاهرتز می باشد.همچنین محدوده ی ولتاژ کاری آن 4.7 ولت و در دمای -55 تا +150کار می کند.در واقع این قسمت،در صورت دریافت اطلاعات از پردازشگر، دما را گزارش و پیام هشدار "دما بالا است" را ارسال می کند.

  عباسپور افزود: در طراحی این دستگاه از کوچکترین باطری موجود در بازار استفاده شده است،باطری های لیتیومی که 3.7 دهم ولت بوده و با خروجی 1200 آمپر می باشد و قابل شارژ است .دستگاه ما با این باطری تا 6 روز می تواند کاملا کار کند و روشن بماند.

 وی در ادامه به مزایای  استفاده از این دستگاه اشاره و بیان کرد: یکی از مزایای این محصول  ظرافت و دقت بالای آن است. عدم نیاز به تخصص خاص در استفاد و بکارگیری از محصول  و داشتن صرفه اقتصادی خیلی خوب از مریتهای این محصول است.

این مخترع در خصوص بکارگیری دستگاه گفت: از روش اجرایی این دستگاه می توان به بیماران عفونی و کودکانی که از تب بالا به علت بیماری های عفونی و سرطان و یا پیوند رنج می برند اشاره کرد و در بیمارستانها و بخش ها و منازل نیز مورد استفاده بوده و از مزیت های این دستگاه می توان به این اشاره کرد که برای بیماران تشنجی کاملا کاربردی خواهد بود.

  عباسپور در پایان خاطرنشان کرد:با هماهنگی مرکز رشد و خلاقیت بسیج که با صداوسیمای مرکز قزوین صورت گرفته،قرار شده تا در یک برنامه تلویزیونی دستگاه و  محصول نهایی برای مردم عزیز و کاربران معرفی شود و ویژگی ها و قابلیتهای دیگر در آن برنامه برای مخاطبین ارائه خواهد شد.

ارسال نظرات